Esküvő fotózás Párizsban

Esküvő fotózás sztori amit újra elővettem, kellemes emlék.  A nemrég a megújított weblapom miatt újra hozzányúltam az esküvői fényképekhez is. Így modernebb stílusú utómunkát kapott a lejjebb látható sorozat, amivel végre egységesnek érzem. Viszonylag ritkán utaztam az utóbbi években külföldre, de abban az évben kétszer is voltam. Picit úti helyszíneket is taglaló beszámoló és nem kicsit személyes élmény is. Rendkívüli élmény volt ez a pár nap, csak nagyon gyorsan történt minden.

Egy Párizsban élő barátom ajánlott be a párnak. Az előkészületek rendben zajlottak. Először néhány akkori esküvő fotózási munkámat mutattam meg, azután az első találkozásunkkor megtekintették a fotókönyveimet is. Amikor Budapesten jártak, le is tudtunk szerződni. (Profiként nekem fontos, hogy minden megbízásom szerződéses megállapodáshoz kötődjön.) Ritkán tudok rockzenéről meg sci-fi sorozatokról beszélgetni a vőlegénnyel, de most sikerült. Ez nagyrészt azért is van így, mert legtöbbször a menyasszonnyal tárgyalok az esetek nagy részében. Ő ilyenkor már teljes zsongásban van. Szóval azonnali szimpátia volt. Megterveztük az utat, akkor még úgy volt, hogy jön a feleségem is, de a fiaim ovis ballagása miatt végül nem tudott jönni, így a lányomat, Lucát vittem magammal, akinek egyébként is nagy vágya volt eljutni Párizsba.

Az utazás 

A repülőút rendben ment, bár volt némi fennakadás az egyik jegy „gyerek” mivolta miatt. Rendben megérkeztünk, kicsit féltem a nyelvi nehézségek miatt, de nem volt gond sehol. Szerencsére volt lehetőség néhány nap városnézésre is, a fapadosok kötött járatszámai miatt. A Magyar Katolikus Missziónál laktunk (szállás elég drága Párizsban arra készüljetek), a belvárosban nagynak mondható zegzugos lakásban. Ugyanebben a régi építésű lakásban laktak a vőlegény szülei is. Az első napi városnézésben kellően elfáradtunk, az Eiffel-toronyban gyalogolva az első kilátónál megálltunk (Lucának meg sem kottyant), mert ráeszméltem, hogy másnap meló és remegő izomlázas lábbal szinte lehetetlen az esküvői fotózás.

Esküvő fotózás polgári esküvő

Polgári esküvő 3 közreműködővel.

Esküvő fotózás

Másnap korán keltünk és indult a felkészülés a polgári szertartásra. A polgármesteri hivatal előtt találkozott a násznép. Nagyon érdekes élmény volt. Előttünk indiai pár, mögöttünk afro-k. Sosem láttam még színesebb társaságot. Az afro-csapat hihetetlen ruhákban, irgalmatlan rikító színekben.  A nőkön a színes afrikai mintás ruhákon kívül kötelezően kalap volt, hozzá csipkeernyő. A férfiakon műarany óra, hasonlóan rikító öltönyök, és volt, akin hófehér frakk cilinderrel. Szóval leesett az állam, nagy élmény volt ilyet látni. A polgári szertartás viszonylag rövid volt, fél órán belül véget ért.  Az anyakönyvi hivatalban háromfős stáb adta össze az ifjú párt (hazánkban egy).

Eljött a kreatív fotózás ideje. Kicsit bántam, hogy éppen dél körül történt. Ez az időpont nekünk fotósoknak a mumus az elégtelen fények miatt. A rossz fényviszonyokat nehéz volt kiküszöbölni, de próbálkoztam azért. Esküvő fotózás szempontjából ez azért kritikus, mert megismételhetetlen a fotózás az események miatt. Javaslom is a külön napot általában, mert mindig jobban járunk. Másik a rohanás ha kötött fix program van mint jelen esetben nagyon nehéz jó képeket csinálni. A rossz idő pont és a rohanás roppantul megnehezítette a dolgom. Sokkal több mindent szerettem volna képeken ábrázolni és megmutatni de egyszerűen nemvolt betervezve rá több idő. Erre azóta is gondolok, és komolyabb hatást gyakorlok majd a következő külföldi páromra emiatt! 🙂  Az ifjú pár ismerősei segítségünkre voltak két autóval is a helyszínek közti mozgás miatt. Az egyik egy nagyon különleges, csodálatos oldtimer Citroen Traction volt. Teljes mértékben üzemképesen, tökéletes állapotban. Óriási kincs lehet.

 A következő helyszíneket érintettük a kreatív fényképek elkészítéséhez Párizsban: 

Quai de la Tournelle (rakpart), ezt nagyon javaslom, Szajna-part és tökéletes háttérnek ott a Notre-Dame.

Pont de Bercy: ez egy rengeteg pillérből álló híd, ideális lehet divatfotókhoz is. Sajnáltam, hogy nincs nálam a stúdió felszerelésem.

Pont de l’Archevêché: a hídon több ezer lakat volt mindkét oldalon. Viszont az önkormányzat elkezdte a lakatok eltávolítását, így lehet, hogy nem sokáig lesz látható.

Esküvő fotózás - Pont de l'Archevêché

Pont de l’Archevêché

Picit tovább sétálva a Square de l’Île de-France: ez egy kis park a Notre-Dame előtt, amely kitűnő a családi csoportképek készítéséhez.

Végül a Pont de Bir-Hakeim: esküvő fotózás Eiffel-tornyos kép nélkül nincs! Erről a hídról tökéletesen lehet ilyet készíteni (esküvői galériában van is még kép).  Ottjártunkkor épp a Roland-Garros zajlott, a torony belsejében egy óriás teniszlabda volt reklámnak, nem tett volna jót a képeknek, ha közelebb megyünk. Furán nézett volna ki a képeken a labda, de ha nincsen ilyen zavaró tényező, bátran menjetek közelebb. 🙂

Esküvő fotózás Párizs

Az a szép az egészben, hogy egy terepet ismerő helyi sofőrrel nagyon könnyen és gyorsan bejárható a környék. Minden közel van, megéri végigmenni.

Esküvő fotózás

Maga a buli egy kisebb baráti esemény volt, sajnos nem egy nagy éttermi rendezvény. Kárpótolt érte a magyar rokonoknak tartott esztergomi esküvő, ahol a templomi szertartás a Bazilikában volt.  Még volt két napunk a barátaimmal várost nézni, akik megmutatták a nevezetességeket nappal és éjszaka is: Pigalle, Sacré-Coeur, megannyi szép romantikus hely Párizsban.

Iya Traoré

Iya Traoré munka közben

Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtuk ezeket a párral is végigjárni, nem fért bele az időbe. Nekem a legnagyobb élmény Jim Morrison sírja volt, a szokásos magyar kártyalapot is sikerült odaraknom a kordonra (sajnos már a sírra nem lehet). Valamit a legalul látható Iya Traoré műsora páratlan volt a Sacré-Coeur –nél. Egy focilabdával kápráztatja el páratlan akrobatikus tudásával az összegyűlt népet. Nagy élmény volt, nemcsak nekem, hanem Lucának is, aki azóta is emlegeti az utat.

Ha te is esküvő fotózást szeretnél nézd meg az esküvői fotózás oldalamat is, itt minden infót megtalálsz a témáról!

esküvői fotó fotobee