Esküvői dekor inspirációk – profitól és házilag 

Minden esküvő egy nagy álom megvalósulása, két ember szerelmének, elköteleződésének a csúcspontja, így nem véletlen, hogy minden pár a legszebbé, legvarázslatosabbá szeretné tenni ezt az életre szóló eseményt. Meg is van erre minden lehetőség, hiszen külön iparággá fejlődött az esküvőszervezés, bár kisebb létszámú, meghittebb rendezvényt néha maga az ifjú pár is bevállal. Manapság, amikor óriási mennyiségben kínálnak esküvői kellékeket, csupán a megfelelőek kiválasztása okozhat nehézséget, ha okoz egyáltalán. A legtöbb pár kikristályosodott saját  elképzeléssel kezd az esküvőtervezéshez, és csupán néhány apróság az, amit kiegészítésképpen elfogadnak a szakemberek tanácsaiból, ajánlataiból. Ilyen az esküvői dekoráció is, amit a menyasszonyok már jó előre elképzelnek. Ha tovább olvasol, mutatok két  példát egy menyasszony által készített és egy profi esküvői dekorról. Mindkettő tökéletesen illett az adott esküvőhöz!

Az esküvő meghitt és romantikus lehet, amitől valóra válnak az álmok?

A sok kis apróság az, amitől az egész ceremónia kikerekedik egy nagyszerű eseménnyé. És most nem a lánykérésedre gondolunk, hiszen remélhetőleg az is romantikus volt, de már megtörtént. Viszont az esküvő kellékei, a meghívók, a köszönő ajándékok, a templomi vagy más helyszín dekorációja, a girlandok, füzérek, a vendégkönyv, a menü- és ültető kártyák, az asztalszámok, a terítékek, a szalvéták, a vázák benne a virágokkal, a tortadíszek, masnik, szalagok és egyéb apró tárgyak, mint például a kis kosarak a rózsaszirmokkal, melyeket a koszorúslányok az ifjú pár lábai elé szórnak, szóval ilyesmikre lesz szükség, te is tudod. Ráadásul ezeknek a tárgyaknak mind harmonizálniuk kell stílusban, színben, anyagban, és ezt a szabályt csak akkor rúgd fel, ha polgárt pukkasztani akarsz. De ugyan miért tennéd éppen ezen a gyönyörű napon, amikor egy olyan romantikus eseményre készülsz, amire még nagymama korodban is szívesen emlékszel vissza?

esküvői dekor házilag

Kezdjük a menyasszonyi csokorral. Bármilyet válassz is, a többi dekorációs virág nem árt, ha passzol hozzá. Most a finom pasztell színű csokor a trendi, halvány árnyalatú virágok szorosan egymás mellett, ha ilyet választasz, akkor az asztali és dekorációs virágok is hasonló színűek lehetnek. A girlandok és a füzérek is hasonló árnyalatokban legyenek összefűzve, így lesz finoman elegáns, stílusos. Az élő virágdekorációt még mindig nem lehet felülmúlni. Ha mégis élénkebb virágokra voksolsz, akkor óvatosabban kell bánnod a színek harmonizálásával.
A papírneműk kiválasztása is gondosságot igényel. Ezek a vendégkönyv, az ültetőkártyák, a menükártyák és így tovább. A virágokhoz hasonlóan nem árt, ha illeszkednek egymáshoz, valamint az asztalterítő és a szalvéták színéhez, anyagához. Akár brokát, tüll, organza, vagy vászon csipkével, egy a lényeg, a stílus következetesen tükröződjön vissza minden darabról.

És ezek mind csak matériák, egy csodálatos esküvő alapanyagai, melyek harmonikus egysége adja meg az alapot ahhoz, hogy két ember legigazabb érzelmei kiteljesedhessenek. A szó, a zene és a kép teljes összhangja képes a legnagyobb élményt adni.

Két esküvői dekoráció ami megfogott 

Az első egy saját készítésű Katától. Kata kismamaként ugrott bele az esküvőbe és a saját kezű esküvői dekorba.

Miért döntöttél a saját dekor mellett?A kis esküvő miatt mertél belevágni saját kezűleg?

Elsősorban azért, mert így biztosan a saját elképelésemet tudtam megvalósítani. Másodsorban, mert elég sokat tudtunk így megspórolni, és mert kis létszámról volt szó. Ha 100 fő felett lettünk volna nem biztos, hogy belevágok!

Mennyi idő alatt készült el? Szerettél volna több vagy más dolgot is?

A terhességem miatt, mivel itthon voltam, elég sok szabad időm volt. Ezért ki is használtam szépen apránként kezdtem el beszerezni a kis bébiételes üvegeket, amik az úszó gyertyák tartóiként szolgáltak. A többi kelléket és esküvői dekor anyagokat a Pesti Virágpiacon szereztük be. Szerettem volna még 1 dolgot. Az a fotó fal, ami igazi virágból állt volna. De sajnos az nem olcsó mulatság, és egyedül nem biztos, hogy meg tudtam volna csinálni. Másra nem gondoltam, mert így is elég sok mindent össze tudtunk hozni, és féltem attól, hogy túl “sok” lesz.

Imádtam a nevesített csipeszeket, nagyon macerás volt a készítés? Nekem tetszett, hogy ültető kártya szerepét is betöltötte és utána feltették magukra a vendégek! 🙂

Örülök, hogy tetszettek! 🙂 Igen, nagyon macerás volt. Külön vettem meg a csipeszeket és külön a szívecskéket. Ragasztópisztollyal összeragasztottam, ráírtam a neveket, a dátumot a hátuljára és végül a legrosszabb rész, a picike masni. Az nem tartozott a kedvenc részhez. Ha nagyobb létszámról lett volna szó, nem ezt csináltam volna. Próbáltam egybe kötni az ültető kártya szerepét és a köszönet ajándékét. 🙂 Ezt is olcsón ki tudtam hozni. Összesen 1050 ft volt. A többi, hogy feldobjam, a kreativitáson múlt. És a sok türelmen.

Nagyon szuper volt a „másik” köszönet ajándékotok is. Egy üveg házi bort kell elképzelni. Kiváló ötlet egy két szó mesélj róla!

A boron nem nagyon volt mit gondolkodni. Nálunk ez szokás! Minden családnak egy üveg bor és süti. A család sütötte a sütiket. A borral meg szerencsénk volt, mert az apósomnak a pincéjében ez is megtalálható! 🙂

Esküvői dekoráció – Kata munkái:

Esküvői dekoráció profitól – Beát kérdeztem az esküvőjükről! 

Nemrég Visegrádon fotóztam esküvőt Beánál és Dávidnál. Az ő esküvőjükből is bőven lehet inspirálódni, ezért ajánlom figyelmedbe! 

Külföldön éltek, ezért lehetetlen volt jobban belefolynotok a dolgokba, mégis érdekel néhány dolog! Volt elképzelés, mit szerettetek volna látni? Nemcsak a színvilágra, de a felhasznált kellékekre is gondolok.

De még mennyire! Nagyon szeretjük mindketten a lila különféle árnyalatait, a letisztult pasztell színeket, ezért más téma nem is jöhetett szóba mint a Provance. Főként, hogy az esküvőnk május végén volt, a levendula szezonban, így minden adott volt.

esküvői dekor virágoboz

A profik ajánlottak fel lehetőségeket, vagy konkrét ötleteitek is voltak vagy esetleg is-is?

Mivel majdnem 3000 km távolságból szerveztük az esküvőt, fontosnak tartottuk egy esküvőszervező segítségét kérni, melyet a Gondos esküvőszervező cég biztosított, ők segítettek minket a témához további ötletekkel. A legtöbb elem konkrét elképzelés volt. A meghívókat, a fényképes levendulás asztalkát, a virágcsokrokat magam terveztem, és nagy megkönnyebbülés, hogy minden megvalósítható volt, még szebb is lett mint reméltük.

A székeket itt kaptátok? Nekem kifejezetten tetszett,hogy nem kellett eltakarni őket székszoknyával.

Örülök, hogy tetszett! A székeket az esküvőszervező cég biztosította. Gondos Orsival egyetértve soknak tartottuk a hagyományos, szoknyás, masnis megoldást. Szerettük volna minél letisztultabbra, és egyszerűbbre hagyni a berendezést.

Tetszett nemcsak az étterem, de az ültető és menükártyák harmóniája is a dekorral és a helyszínnel. Ha tudnál mondani róla pár szót az jó lenne! 🙂

Köszönjük szépen! Tavaly májusban tettünk egy nagy kirándulást Visegrád-Szentendre-Esztergom környékén, a tökéletes esküvői helyszínt keresve, így találtunk rá a Nagyvillám Étteremre, ami a panorámája és stílusa miatt rögtön megtetszett  mindkettőnknek. Az nap ott ebédeltünk, és az ínycsiklandó, finom ételek is hamar meggyőztek minket, illetve körbe is vezettek minket ahol felvilágosítást kaptunk ,hogy hogyan zajlanak ott az esküvők, mire számíthatunk. Mindez nagyon meggyőző volt számunkra. Tudtuk ,hogy megtaláltuk a helyünket. A helyszínen sokat alakítani nem kellett, mivel adta magát a gyönyörű környezet, ezt szerettük volna visszatükrözni a menüben, névjegykártyákban. Tudatosan, kézzel készült, eco papírra készítettük a papírmunkákat, ezzel is óvva és vigyázva a természetre. A köszönőajándékunk egy kis zsák levendula volt, amellyel vendégeink még sokáig emlékezhettek az esküvő illatára, hangulatára.

esküvői dekoráció rózsa

Nagyon tetszett az étterem, én már jártam itt, de majdnem 15 éve. Mi alapján választottátok az éttermet?

Mivel életünk nagy részét a borús, esős Írországban éljük, igyekeztünk olyan helyszínt keresni ami a napsütötte, zöld természetben, csendes, nyugodt környezetben van. Az étteremben főként az tetszett meg, hogy vadszőlővel bevont teraszon tarthattuk  a polgári szertartást, illetve ,hogy vacsora alatt, hatalmas üvegablakokon át, teljes pompájában csodálhattuk meg a Dunakanyart, és a Fellegvárat. A helyszínnek igen kivételes hangulatot adtak az épületbe beépített fák, még a lombjuk is meg volt óvva. Reméljük ,hogy hamarosan visszatérhetünk, hogy felidézzük az esküvőnk csodálatos napját. 

Esküvő Beánál:  Gondos Orsi esküvőszervező munkái 

 

A képek elkészítésében FotoN segédkezett! Miért jó ha két fotós van? Nem nem a képek darabszáma miatt. Erről az esküvői fotózás oldalamon olvashatsz!