Esküvői fotók tények és tévhitek

Az esküvőnk az egyik legfontosabb napja életünknek, melyre életünk végéig szívesen gondolunk vissza. Az esküvői fotók éppen ezért az egyik legnagyobb becsben tartott emlékeink. Nagyon fontos, hogy ha kezünkbe vesszük őket akár pár évtized múltával is, hűen tükrözzék a nagy nap szépségét és hangulatát. Szeretnénk eloszlatni pár dolgot és ezzel megkönnyíteni a tervezgetés egyik nagyon fontos részét. Természetesen felébreszteni a gondolataidat témával kapcsolatban. 🙂

  • 1. tévhit: az esküvői fotókat bárki elkészítheti.

Tény: a barátokat, ismerősöket, rokonokat azért hívjuk meg az esküvőnkre, hogy osztozzanak velünk életünk nagy horderejű eseményében, nem pedig dolgozni. Ráadásul a barát vagy rokon ösztönösen elfogult valamelyik fél irányában, ami nem éppen szerencsés dolog.

  • 2. tévhit: nem kell átbeszélni a fotózást, úgy lesz, ahogy az ifjú pár akarja.

Tény: a fotós szakmai tudásával és tapasztalatával építő jellegű ötleteket adhat, mindenképpen érdemes előre átbeszélni az esküvői fotózás menetét, illetve a saját ötleteinket.

Esküvői fotók tények és tévhitek 

  • 3. tévhit: a helyszínt a menyasszony választja ki.

Tény: Igen az esküvő helyszínét. A kreatív fotózásról érdemes a fotóst meghallgatni (cikkem segít ebben neked). Közel sem biztos,hogy a megálmodott helyszín jó. Mindenképp érdemes számolni az időjárás kedvezőtlen változásával is, ezért vagy esőnapot, vagy fedett helyszínt is be kell kalkulálni ha van rá lehetőség.

  • 4. tévhit: mindegy, hogy milyen fényképezőgépet használunk, a képek minősége úgysem attól függ. Manapság a telefonok is elég jó képeket készítenek.

Tény: a képek minőségét nagymértékben befolyásolja mivel készült. Ha igazán színvonalas képeket szeretnénk, mindenképpen bízzuk profi fotósra a dolgot, hiszen ő profi géppel is rendelkezik és ez az alapja a minőségi fotóknak. Jóból bármikor lehet rosszat készíteni, de fordítva nem igaz. Én nem kockáztatnák, nem ismételhetőek ezek a momentumok.

Esküvői fotók tények és tévhitek

Esküvői fotók tények és tévhitek 

  • 5. tévhit: minél több, annál jobb.

Tény: a képek sokasága még nem garantálja azt, hogy jelentős hányaduk tökéletes is. A képek leválogatása nagy munka, mindenki szereti, ha a képek szólnak is valamiről. A minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél.

  • 6. tévhit: minél szokatlanabb, annál jobb.

Tény: valóban, a szokatlan környezetben történő esküvői sorozat nagyon érdekesek tud lenni abban az esetben, ha az ifjú pár is szokatlan. Vagy szokatlant szeretne mindkettőjük. Ellenkező esetben balul sülhet el a próbálkozás és óriási lesz a kontraszt a szereplők és a helyszín között. Itt egy tök jól sikerült példa az extrém helyszínre!

  • 7. tévhit: a természetes fotók a legjobbak, nem kell forgatókönyv.

Tény: ha forgatókönyv éppen nem is, de némi terv azért nem árt. Ebben a cikkemben arról írok,hogy ne éld meg az esküvői képeket problémaként.  Az esküvői képek elkészítését nem lehet a véletlenre bízni. Kötelező átbeszélni a fotóssal és számításba venni az ő javaslatait is.

esküvői fotók fotobese

Vajon tényleg úgy készülnek a fotók mint ahogy gondolod?  

  • 8. tévhit: mindegy, hogy mikor készülnek a képek.

Tény: egyáltalán nem mindegy. El kell döntenünk, hogy az esküvő napján készüljenek a fotók, vagy egy másik napon. Illetve az is nagyon fontos, hogy a napján a szertartás előtt vagy utána. A lehetőségeket mind latba kell vetni azok előnyeivel és hátrányaival együtt és úgy meghozni a végleges döntést. A rossz fényviszonyok között készült kreatív sorozatnak nem fogsz örülni. Hidd el, készítettem ilyet és ezen nem nagyon lehet segíteni!

  • 9. tévhit: a lakodalomban nem kell profi fotós, úgyis többen fényképeznek majd.

Tény: biztos, hogy többen készítenek majd képeket a társaságból, de csakis a saját maguk szemszögéből. Tehát a rokon, inkább a saját rokonságát, a barát inkább a saját társaságát fogja fényképezni és kell egy profi, aki objektíven készíti el az est folyamán a felvételeket. Tedd fel magadnak a kérdést: Az ismerős vagy barát készítette fotókból biztosan jó fotókönyv vagy album készül? Biztosan egy egységes sorozatot kapsz? Nem lesz kínos egy hónap múlva könyörögni a képekért? Kényelmesebb megoldás is van,ráadásul teljesítés után fizetsz, nincs zsákbamacska sem.

Esküvői fotók nádas
Esküvői fotók
Tarjáni pince Eger csoportkép
Esküvői fotók halászbástya
Esküvői fotók stég

Remélem ezzel a néhány ténnyel sikerült eloszlatni pár tévhitet és segíthettem a tervezést, illetve az előkészületeket. Ajánlom figyelmedbe a kreatív fotózásról és helyszín választásról, illetve esküvő fotós miért ne a legolcsóbbat válaszd cikkemet is!

Esküvői fotózás árak oldalam

eskuvoi-fotos-fotobese-e-galeria-logo