Loading

Esküvői fotózás

esküvői fotózás fotobese 2017

Esküvői fotózás

Esküvői fotózás, néhány gondolat amit összeszedtem róla és fontosnak tartok veletek megosztani. Reményeim szerint segítségetekre leszek! Bízom benne,hogy azért leszek különleges számodra, mert számomra nemcsak az esküvői fotózás létezik, hiszen időm jelentős részét a Budapest Arénában töltöm hivatásos fotósként. Talán látszik is a fotózási stílusomon. A most olvasott blog nagyrészt a te segítésedre jött létre, ellentétben másokkal akik csak képeket mutatnak neked. Ezért kérlek nézz szét a szakmai írásaim között. Ha ezeket a sorokat olvasod, máris közelebb kerültünk egymáshoz. Görgess lejjebb ott találod a kérdéseket és válaszokat.  A nagy terjedem miatt az árazásnak külön oldalt készítettem!

A nagy napotok “megfagyasztott” pillanatait remélhetőleg “forró” érzéseitek fogják felolvasztani, amikor újra nézitek a felvételeim, akár évek múltával is. Remélem, tudok érzelmeket kelteni, nemcsak benned, de azokban is, akik nem voltak jelen és látnak titeket a képeken.

Esküvői fotózás - műteremtől - Párizsig!

A műteremtől – Párizsig!

Számomra az esküvők szólnak..  Elmondják a történetüket. Amikor esküvőt fényképezek, mindig van bennem egy kis izgalom, mert sosem tudom előre, hogy milyen történet jön..

Esküvői fotózás – amit tudnod kell róla  

 Néhány kérdés és válasz, amit feltennél nekem, igyekszem átfogó képet adni:

Nem szeretem ,ha fotóznak nem vagyok fotogén!

Vannak tippek erre a fegyvertáramban 🙂 Nem kell görcsölnöd ezen a nem vagyok fotogén  témáról is olvashatsz! A Jegyes fotózás mindenképp javaslom számodra. Azért, hogy lásd nem eszlek meg, és kötetlen hangulatba tudjunk dolgozni “élesben” miután megszoktátok a kamerát. A jegyes oldalon még azt is megtalálod,hogyan sminkelj vagy öltözz ehhez fel. A legfontosabb,hogy meglátod miről szól és hogyan zajlik a fotózás ezért nem lesz benned félsz vagy kérdés az esküvőd napján.  

A kreatív fotózás miért szokott másik napon lenni?

Mert ilyenkor nem vagyunk időhöz kötve. Tehát a kreatív fotózás helyszínét akár 100 km-re is tehetjük. Melyiket választanád a két lehetőség közül?

  1. Ajánlok neked egy helyszínt akár egy kastélyban több órában készült profi kreatív sorozatot. Ráérősen, megfelelő fényekkel, és jó hangulatban.
  2.  A lakodalom helyszínei között rohanva, stresszesen leizzadva maximum egy órában készítünk néhány beállított képet.

Minőségben óriási lesz a különbség. Nem rajtam vagy rajtatok fog múlni, hanem a helyszínen és a rászánt időn! Nektek sem lesz aznap mindegy mire megy az időtök! Vajon mennyire lesz szoros a forgatókönyv? Az idő fontos tényező aznap, ezért kell tudnunk és betartanunk a pontos menetrendet. Mint látod, ez a kérdés az egyik meghatározó része az esküvői fotózásnak és a sorozatunk minőségének. (a kreatív fotózás témájáról külön cikkben is írok, helyszínekkel stb. Egy kis extra: házi kedvencek az esküvői fotókon )

Még egy érv. Egy ceremóniamester vagy vőfély maximum 10 percig köti le a násznépet. A fotózásra történő távozásunkkal keletkező másfél órás űrt ki kell tölteni valamivel. Egy álló fogadáson általában el laposodhat az esemény. Esküvői helyszínek blogomban találtok olyan helyet, ahol megtartható minden a minőségi kreatív fotózáshoz. Így nem feltétlen kell másik napra tenni. De ettől függetlenül egy jól egymásra figyelő és hangolódó pár tökéletesen választott helyszínen, sokkal jobb fotósorozatot fog “produkálni”, mintha aznap a rohanásban készülne.

Rossz idő esetén mi történik?

Rossz idő esetén (ha lehet) a tervezett időpont után tesszük a fotózást (nem ütközve egyéb esküvői dátumaimmal). A rossz idő rizikója benne van a pakliban, én rendelkezésedre fogok állni még egy hétköznap ha ez bekövetkezne. Nem jelent problémát egy munka napi kreatív sorozat sem, mivel vállalkozóként csak a fotózásból élek. Neked csak a ruhabérlet meghosszabbításáról kell gondoskodnod. Késő ősz és a téli hónapok alatt ne várj csodát, oda mindenképpen műtermet javaslok. Sőt a szeles, záporos tavasz eleje sem mindig alkalmas a kültéren megálmodott fotókhoz, ezzel számolj! Sok esküvői helyszín alkalmas beltéri sorozatra is!

 Esküvői fotózás – Vedd lazán!

Mennyi képet kapunk?

A leválogatások után egy átlagos időtartamú esküvő után hozzávetőlegesen 600-800 darab fotót kapsz kézhez. (esküvők időtartama és a nálam kiválasztott fotózási csomagok kép darabszámát nehéz egymásmellé tenni, eltérhetnek egymástól) Én igazából a minőség híve vagyok, mert senki sem néz végig a rokonságból 800-1000 darab képet. Én 500 darabból álló sorozatot elegendőnek tartok de ha több jó felvétel készül természetesen megkapjátok. Ne hidd el, hogy a darabszámban a lényeg! Értem ,hogy te szeretnél válogatni, de hidd el, azért van nemzetközi diplomám,hogy eltudjam dönteni melyik kép jó. Néhány ütős kép mindenkiben jobb hatást kelt mint sok középszerű. A gondos, magas minőségű és kritikus válogatás legalább annyira fontos, mint az exponálás (fényképezés). Engem a képeim után ítélnek meg, ezért fontos, hogy csak a legjobb felvételek kerülhetnek hozzátok. Képszámtól függetlenül természetesen vállalok kisebb esküvőt is. Volt olyan esküvőm, ahol mindössze 120 db kép készült és 70 db került átadásra (csak házasságkötés volt és néhány darab beállított kép a pár kívánsága szerint).

 esküvői fotózás fotobese 2

Hogyan kapjuk meg a képeket?

A képek kis felbontásban valamely felhő szolgáltatótól lesznek letölthetőek (google drive,ms one live) tizenöt nappal az esküvő után. A nagyméretű fotókat ajándék pendrive-on kapjátok meg.  CD és DVD lemezt már csak külön kérésre készítek, az okos tv-n usb drive-ról lejátszható slideshow sokkal kényelmesebb.

Láttam a csomagban a slideshow-t is, mi ez?

Az esküvői slideshow témát teljesen kitárgyalom a kék linken 🙂 .

Mikor kapjuk meg a képeket?

Tizenöt nappal az esküvő után már biztosan nálatok lesznek a kisméretű képek. A nagy méretűek átadása függ a szolgáltatásoktól is, például kértek -e fotókönyvet? Ezeket általában az elkészült fotókönyvvel, illetve a számlával adom át ami e-mailen érkezik .

Esküvői fotózás Kérdések és válaszok!

Kapunk esküvői fotókönyvet vagy albumot?

A Fine Art esküvői fotókönyvek opcionálisak. Külön rendelhetőek, különböző méretekben léteznek és írtam kimondottan az olcsó és a fine art esküvői fotókönyv közötti különbségekről is. A fotókönyv oldalon láthatod az árazásukat is. A szülőknek is szoktak rendelni egy–egy kisebb példányt. Nálam senki sem vár 2-3 hónapot az albumokra.

Mennyibe kerül? 

Árazásom publikus, régen itt volt látható, de az átláthatóság miatt áthelyeztem esküvői fotózás árak oldalra. Csomagok mindent fednek de ha kérdésed van ezzel kapcsolatban akkor keress meg!

Papírképekkel mi a helyzet?

Szeretem, de egész érdekesen alakultak a papírképek utánrendelései. A 2014-2016-os szezonban 1, azaz egy darab 30×45 cm-es printet rendeltek tőlem, ezért csak opcionális. Elő tudok hívatni de egyeztetést igényel, mert MM és egyéb áruházláncok áraival nem lehet versenyezni, a minőség pedig drágább és nem is biztos,hogy látszik egy 10×15 vagy 13×18 cm-es képen. Nagyméretű pintek természetes rendelkezésre állnak 30×45 cm-es szoktak rendelni a hálószobába az ágy fölé 🙂

Esküvői fotózás nádas pihenőpark
Esküvői fotózás t a d
esküvői fotós
esküvői képek 2
Esküvői fotók

Videózást is vállalsz?

Határozattan nem! Én csak a fotózási feladatokra koncentrálok. Nem gondolkodom félmegoldásokban, tudok esetleg kollégát ajánlani akivel szívesen dolgozom. Aki tiszteletben tartja az esküvőt és az intim szférád az esemény alatt,ezáltal megmarad az intimitás az esemény alatt.

Láttuk,hogy ketten fényképeznek esküvőn, vállalsz ilyet?

Egyenlőre nem. Saját stílusom van, azt szeretném végig vinni az esküvőn, így egységes egész sorozatot kapsz amiért felelősséget vállalok. Egyedül sem maradok le semmiről. Speciális esetekben ettől eltérhetünk.

Mikor fotózunk jöhet segíteni barátnő vagy ceremóniamester?

Jöhet. De fontold meg!  Egy esküvőn 3 ember jött velünk a fotózásra. Én azért nem szeretem ezt mert kinéztek rájuk akár véletlenül is. Önkéntelenül rájuk figyeltek és az esetek többségében emiatt mindenféle intimitás eltűnik köztetek a képeken. 3-4 ember vesz körül nem fogtok tudni elmélyedni az érzelmekben és egymásban. Ezáltal a pillanatok meghittségét nehezebben vagy egyáltalán nem tudom tükrözni a képeken. Mindenbe beleszóló anyukák és anyósok nagyon veszélyesek ilyenkor 🙂 Persze ha nem annyira lényeges a fenti és inkább jobb kedvű humorosabb a sorozat, akkor jöhetnek természetesen de ne maximum 2 segítő.  

Esküvői fotózáson kívül vállalsz egyéb fotós megbízást?

Igen, rendezvény és vállalati munkáimból is sok van, mindenképpen előre egyeztessünk!

Miért válassz engem? Stílus vagy az ár miatt? 

 

Kell a személyes találkozás?

Ma már van Skype  WhatsApp és Viber (+36209627224)  is. De ennek ellenére a következők miatt talán:

  • Szeretném, ha megnéznéd az általam készített fotókönyveket. Így nem ér meglepetés a minőséggel és szerkesztési stílusommal kapcsolatban
  • A részleteket szeretem megbeszélni
  • A fotós választása egy esküvőre érzelmi döntés a részetekről, ha nem vagyunk, szimpatikusak egymásnak, ne fogjunk bele
  • Nem csak esküvői fotózás témában,de egyéb szolgáltatók terén is tudok neked segíteni. Rengeteg szolgáltatóval dolgozom,ezért a stílusotoknak és igényiteknek megfelelő kiválasztása gyorsan fog menni.
  • Szeretnélek titeket megismerni.  Azért mert nem tudom képzelni a esküvői fotózást összhang nélkül, amely később az egész napon végig fog kísérni.

Miért válassz engem az esküvődhöz?

Mindenkinek van már barát és ismerős, aki rendelkezik jó fényképezővel (erről itt lehet olvasnod bővebben: miért NE az legolcsóbb esküvő fotóst válaszd). Nekem az a dolgom, hogy megörökítsem és eltároljam azokat a pillanatokat, amiket nem tudunk megismételni többet. Ha nem a szívességbeli, hanem a határidőre szóló szerződéses profi munkát választod, akkor talán megválaszoltam a kérdést. Természetesen a fotózás feltételeit szerződésbe írjuk, ami véd téged és a teljesítés végén természetesen számla is jár. Nem vagyok a legolcsóbb fotós, de abszolút nem vagyok drága sem.

A hétköznapokon a Budapest Arénában végzett fotóriporteri munkámból adódóan látásmódom talán más mint aki csak az esküvői fotózás -ra lát rá. A több mint 10 éves vállalati fotózási múlt ellenére a mai napig tanulom a szakmát és a „megfelelést” jelenleg az esküvőknek is, mert ezekből nincs két egyforma!  

Ez az a nap amikor mindennek tökéletesnek kell lenni,hiszen most lesztek egymáséi. A tökéletes napot szeretném én is a képeken. Veled szeretnék lenni és diszkréten megörökíteni minden pillanatot

Tipp: Esküvői blogomban érdemes szétnézed,sok érdekes dolog van, esküvői helyszínektől a menyasszonyi ruhákig!

 

Komplett sorozatok: esküvői képek

esküvői fotózás galériák

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás