Esküvői virágok fotós projekt

Esküvői virágok címet adtam ennek a cikknek, mivel az esküvői csokros fotózás után úgy éreztük, kell egy élőszemélyes sorozat is, de az írás végén még visszatérek erre (a cikk alján galériát találsz,  kattintásra nagyobb méretben nézhetőek !)

Előző cikkemben írtam, hogy az ókori görögöknél jegyezték fel a virágok, koszorúk és csokrok előfordulását először. A „koszorúslány” elnevezés is éppen innen ered, hiszen az esküvőn a pár által használt koszorúkat és virágfüzéreket a koszorúslányoknak kellett készíteniük, ahogyan a dekorációt is! Az esküvőn használt virágok minden kultúrában a szeretet és jókívánság jelei a mai napig.Az esküvői koszorú jelképként szerepelt az esküvőkön. Egyfajta korona volt, mely a családok egyesítését jelképezte, ezért került fel a pár fejére egy szertartás keretei között. Ezen szimbólum óriási reneszánszát a hippi korszak hozta el. Majd ismét előkerült, alig egy évtizede újra óriási népszerűségnek örvend. Egy igazi vintage hangulatú esküvő elképzelhetetlen koszorú nélkül. Az esküvői koszorú mindig harmonizál a menyasszonyi ruhával és a csokorral, erre törekedtünk a fotósorozatnál is.

Esküvői virágok félkör csokor

Különleges félkör csokor

Ezeket az esküvői virágokat látod a képeken:

Milyen virágokat használtatok a koszorúhoz és a különleges félkör csokorhoz?

A kézi kerek szalagos csokor alapja fűzfavesszőből készült. Minden virág ragasztva volt rá. Ennek a csokornak a tartóssága körülbelül egy nap. Ezekből állítottuk össze: fehér és lila kála, dendrobium nobile fehér orchidea, egy kis fehér apró sóvirág, apró fejű spray csokros rózsa, phalenopsis – lepkeorchidea, apró virágos lila orchidea, lila szatén szalaggal és brossokkal díszítve, és egy kis zöld körítés pedig a ruszkusz és nyuszifül.

Az esküvői virágkosárban mit láthattunk?

A virágkosár maga egy esküvői sziromszóró kosár volt, feldíszítve. Rózsaszín hortenzia, fehér kála, gyönyörű telt virágú csokros rózsa volt benne. Aztán tettünk bele még festett díszkáposztát, egy kis fehér sóvirágot és lila kiállót. Zöldnek mimóza virág, aminek a levelét használtuk fel. A végére pedig már csak egy kis krémszínű szatén szalagot tettünk, amiből masnikat gyártottunk.

Esküvői virágkosár és esküvői koszorú

Esküvői virágkosár és esküvői koszorú

A vőlegény zakójára tűzött virág megegyezik a menyasszonyi csokor virágaival?

Általában igen. Így harmonizálni lehet a vőlegényt a csokorral, jól mutatnak egymás mellett. Ha vegyes menyasszonyi csokorról van szó, akkor én mindig azt javaslom, hogy a virágok közül a legkisebbet válasszák erre a célra, hogy ne legyen olyan túlzottan nagy díszítése a zakónak, mert az nem mutat jól.Esküvői virágok tópart

Esküvői virágok és esküvői koszorú – így készültek a képek

Nem is olyan rég fotóztam egy csodás sátras esküvőt, amit az ottani vőlegény, Gábor és a menyasszony, Vera díszített és dekorált. Nemrég készítettem egy fotósorozatot a Levendula virág és ajándéknak. Aztán sokat agyaltunk ezen és csak duzzadt a projekt. Miért ne készíthetnénk olyan fotókat, mint amilyenek a külföldi pinterest vagy insta oldalakon láthatóak? Angolszász területről szereztem egy-két ötletet a két különleges csokorként funkcionáló dologra. Mindkettő tökéletesen betölti csokorként is a szerepét, de mégis az esküvői virágok néven más hatást fog kelteni, mintha csak csokorra asszociálnál. Egy modern esküvőn szerintem igenis van helye ezeknek. Viszont vonulós, hagyományos lagzihoz a csokor való inkább a másfajta fogás miatt. Megkértem Gábort, hogy nézzük meg, megvalósítható-e? Így jött létre a virágkosár és a félkör csokor. Az esküvői virágok mellé már kerestünk egy modellt és profi sminkest is. Hiszen az élő személy el tudja varázsolni a nézőt. Így találtuk meg Késmárki Nikit. Ezután felkerestem Búzás Eszter sminkest is, aki szerencsére ráért és igent mondott!  Ugyan volt már közös menyasszonyom vele, de nem dolgoztunk közös projekten, végül ennek is eljött az ideje. Összeállt a csapat.

 

A ruha kiválasztásának nem túl pasis feladata adja a legnagyobb fejtörést. Nem akartam kimondottan menyasszonyi ruhát. Én egyvalamit szerettem volna, ha a vintage feeling visszajön a képeken. Aztán szerencsére Niki megoldotta a kérdést. A virágkosár alapból tulipánokat is tartalmazott, de végül kiszedtük. Így külön látványelem lett, amihez sárga hátteret fotóztam, méghozzá füst segítségével. A füstfüggönyt nehezen bírtuk, de végül elkészült a sárgahátteres kép. A fotózást Táborfalván tartottuk a honvéd horgásztavon.

Virág: Levendula Virág és Ajándék

Haj: Késmárki Nikolett

Smink: Buzás Eszter Lash Makeup Artist

Modell: Késmárki Nikolett

Képek: fotobese

Nagyon köszönöm minden közreműködőnek a munkát!

Ha tetszett oszd meg!