Kreatív fotózás 

Nem tudod pontosan mi a kreatív fotózás? Vagy hogyan történik és hol legyen? Természetesen ha csak fotókat szeretnél nézegetni azt is megteheted a galériákban vagy van lejjebb egy videó is! De kezdem az elején a cikket,hogy képbe kerülj!

Leginkább így definiálnám saját szavaimmal: Egy teljesen természetesnek ható beállított képsorozat, melyet az ifjú pár és a fotós közösen hoznak létre a fotós instrukciói alapján. Stílusa többféle lehet: klasszikus,humoros, vagy elegáns.

Miért van rá szükség? Azért,hogy legyen rólatok kettesben kép. Ahol csak ketten vagytok ez azért fontos mert az esküvői forgatagban szinte mindig lesz melleteket valaki. Nem lesz meg az érzelmi töltet és hangulat a fotókban.

Kreatív fotózás : akár másik napon! 

  • A legtöbb szép esküvői kreatív sorozat szinte sohasem az esküvő napján készül! Hogy mi ért? Mert aznap egész egyszerűen nincs rá idő. Se helyszínek közt mozogni, se 2-3 órát fotózással tölteni.
  • A legfontosabb fontos dolog: a fények! Az esküvő napján pont akkor nem lesznek ideálisak mikor a fotózásra szánt idő van. Ezért gondold meg! Helyszín, fények és idő faktor, csak így lehet jobb kreatív sorozatod! Én a legjobb időpontban a legjobb fényeknél szeretném a képeket készíteni, mert a legjobb minőséget szeretném számodra! A 11-14 óra között időszakban készül képek zöme mély árnyékokkal szabdalt arcok lesznek,csúnya déli fényben. Egy ilyen sorozatnak nem fogtok örülni. Nyáron roppant fontos,hogy ne izzadjatok, és ne olvadjon le a smink. Nekem ez is roppant fontos,hiszen elengedhetetlen,hogy jól nézzetek ki. Én szeretném a legjobbat kihozni magamból és belőletek is ezért a teljes csomagban nem feláras ha a fotózást másik napon tartjuk. Szerintem ez több szempontból i nagyon fontos. (csomagárakat az esküvői fotózás árak oldalon találod)
  • Néhány évvel ezelőtt nem volt akkora fejtörés egy esküvő lebonyolítása, mint manapság. A pénz kellett hozzá akkor is, most is, de megvoltak a hagyományok, amiket mindenki követett. Ezzel szemben manapság az a jellemzőbb, hogy a fiatal pár szervezi az esküvőt, annak ellenére is, ha a szülők segítenek anyagilag. Ez a ti napotok, amit felejthetetlenné szeretnétek tenni a rokonok, barátok számára is, ezért figyelmet fordítotok az esküvő minden részletére és nem utolsó sorban az esküvői fotózásra és annak legfontosabb részére a kreatív sessionre is.
Kreatív fotózás helyszínek tópart

fotózási helyszínek: tópart Nádas Pihenőpark

Kreatív fotózás régen

  • Régen a fotók műteremben készültek. Néhány fekete-fehér kép a menyasszonyról és a vőlegényről, amit aztán bekeretezve a „tisztaszobában” a falra kiakasztottak. Később a technika fejlődésével megjelentek a színes képek, majd a videó is. Az esküvői fotózás és a kreatív fotózás még mindig a műtermi fotózásról szólt, természetesen bizonyos beállított pózokban. Esetleg már kimentek a szabadba, egy parkban vagy egy nevezetes épület előtt készültek az esküvői képek a menyasszonyról és a vőlegényről a lagzi délelőttjén, amiből később már albumot raktak össze.
  • Amikor már a hétköznapi családoknak is volt fényképezőgépe, akkor már a lagzin is készültek fotók, így a rokonoktól is kapott vissza az ifjú házaspár néhány előhívott fényképet. Apám is ezt csinálta, egy hétvégén volt, hogy 13 darab esküvőt! Schwalbe kis motor és filmes gépek a vállon. A 70’-es évek elején is csak néhány darab képet kaptak a megrendelők.

Kreatív fotózás helyszínek elhagyott helyen

fotózás elhagyott helyen

Kreatív fotózás ma

Ma már nem ez a divat. Az sem biztos, hogy a lagzi napján készülnek az esküvői képek a fotókönyvbe. Akár több helyszínen és időpontban is készülhetnek a képek és már nem csak beállított pózokról beszélünk. Több tengerentúli kolléga vallja, hogy ne avatkozzon be a fotós. És hagyja csak megtörténni a dolgokat.. Ez is működhet…

Egy fiatal pár tapasztalataim szerint szereti a fotósra bízni azt, hogy mit kell csinálnia a kamera előtt. Van olyan is, hogy a párnak van konkrét elképzelése. Nagyon tetszett például egyik párom ötlete, akik a fotózás napjára elhozták a menyecske ruhájukat is! Ez fontos, hiszen aznap nagyon ritkán készül kiemelkedő kép menyecske ruhában (gondold el hajnal fél kettő, ha épp nem izzadtok, akkor mennetek kell valahová, néhány percünk lesz csak)

Volt szerencsém Török – Magyar párost fényképezni, akik szinte mindent elpróbáltak előre. Konkrét elképzelésekkel jöttek a fotózásra, amin meglepődtem. (Egyébként roppant jó dolog lett. És mindemellett sikerült is tiszteletben tartanunk a muszlim hagyományokat)

Kreatív fotózás vintage műterem

vintage műterem

De hogyan válaszd meg a helyszínt?

Ha van egy kedvenc helyed, például ahol először pillantottad meg a párod, vagy ahova a barátokkal rendszeresen jársz, vagy aminek a hangulata nagyon megfogott, akkor máris meglehet a fotózás helyszíne. Egy közös pont a pároddal vagy egyszerűen egy régi álmod, ez lehet kastély vagy például egy lovas sorozat is.  Így már csak a kreatív vagy humoros képekre van szükség, amit felejthetetlenné tudok tenni számodra. Itt is figyelembe kell venni a helyszínek közötti távolságot, és ha szükséges, előző napra vagy másnapra tenni a fotózást. Mielőtt tovább olvasol azért elmondom,hogy az esküvői fotósorozat minőségét nagyban befolyásolja a helyszín! Nem mindig az érzelmek és emlékek a mérvadóak. Beszéljük meg előtte!  

Lehet a kreatív fotózás esküvői helyszínen is!

Ha konkrét stílus fogalmazódott meg az esküvői helyszín kiválasztásakor, akkor kövessük ezt a stílust az esküvő helyszínének kiválasztásakor is. Legyen egységes a kép!

Vintage hangulathoz ajánlom, a Deák udvarházat itt tökéletes képeket lehet készíteni. Rossz idő, vagy egyéb helyszín esetén, pedig tudok egy kiváló bérelhető vintage műtermet is! Ha ebben gondolkodsz téli esküvő miatt időben kell egyeztetni a bérlés miatt.

Kastély helyszín: A Malonyay kastély ajánlom 100 fő környéki esküvőkre. Itt a beltér ugyan nem díszes de kívülről jól néz ki nagyon. Igazi esküvői sorozatnak pedig a Péceli kastélyt tudom ajánlani neked helyszínül. Nagyobb esküvőre pedig a Fenyőharaszt kastélyszállót tökéletes választás a fotósorozathoz és esküvőhöz egyben! Ha egy kastélyban lesz az esküvő, akkor nem csak bent, hanem a kastélykertben is kötelező néhány fényképet készíteni!

 

Fotózás kastélyban – másik napon – rövid videón láthatod a munkám

Ha tóparti esküvőt képzeltetek el a képről az sem maradhat le. Helyszínként a Nádas pihenőparkot ajánlanám.

Szeretnéd-e, hogy a hobbid is szerepeljen a fényképeken, mert ez is kifejezi, aki vagy?

Sokat kerékpározol, ezért szeretnéd, ha kedvenc kétkerekűd is ott virítana melletted a fényképeken? Jól mutat és jót mulatunk egy olyan képen később, amin a vőlegény kedvesét a kerékpárvázra, esetleg a kerékpár kosárra ültetve száguld le a dombról. A fotózás helyszínét tehát a hobbitok helyszíne is befolyásolhatja adott esetben. Figyelem! Ez csak akkor működik, ha közös a hobbi a pároddal, illetve ő is elfogadja, és nem érzi kínosnak a fotózás alatt!

kreatív fotózás lepusztult épületben
Kreatív fotózás Fenyőharaszt
Kreatív fotózás 3
Kreatív fotózás hotel intercontinental
esküvői fotós Eger 4
kreatív fotózás vintage helyszín
Kreatív fotózás Deák udvarház vintage hangulatban

A lényeg, legyél benne teljes igazi személyiségeddel a fotókban! Válassz gyakorlott szakembert a fotózáshoz, mert ezeket a pillanatokat nem lehet megismételni. Nem mindegy, hogy az elkövetkezendő 50-60 évben milyen képeket nézegettek a családdal, mit mutatsz majd meg a gyerekeidnek és milyen fényképeket osztasz majd meg a közösségi médiában.

Ne spórolj az esküvői fotózás költségein, mert a képeket nézve, mindig újra élheted majd azt a bizonyos érzést, amit a NAGY NAPODON éreztél és amire vissza szeretnél gondolni majd!

Fenti cikk nem segített helyszín választásban, akkor is nyugodtan rám bízhatod magad, mert sok helyen jártam és rengeteg ötletem van. Ezeket fontos az esküvődhöz igazítanunk!

 

Több: Esküvői fotózás kellékek és esküvői fotózás árak!

eskuvoi-fotos-fotobese-e-galeria-logo