Kreatív fotózás

Nem tudod pontosan mi a kreatív fotózás? Vagy hogyan történik és hol legyen? Természetesen ha csak fotókat szeretnél nézegetni azt is megteheted a galériákban vagy van lejjebb egy videó is! De kezdem az elején a cikket,hogy képbe kerülj!

Leginkább így definiálnám saját szavaimmal: Egy teljesen természetesnek ható beállított képsorozat, melyet az ifjú pár és a fotós közösen hoznak létre a fotós instrukciói alapján. Stílusa többféle lehet: klasszikus,humoros, vagy elegáns.

Miért van rá szükség? Azért,hogy legyen rólatok kettesben kép. Ahol csak ketten vagytok ez azért fontos mert az esküvői forgatagban szinte mindig lesz melleteket valaki. Nem lesz meg az érzelmi töltet és hangulat a fotókban.

Kreatív fotózás másik napon!

  • A legtöbb szép esküvői kreatív sorozat szinte sohasem az esküvő napján készül! Hogy mi ért? Mert aznap egész egyszerűen nincs rá idő. Se helyszínek közt mozogni, se 2-3 órát fotózással tölteni. Még egy fontos dolog, a fények az esküvő napján pont akkor nem lesznek ideálisak mikor a fotózásra szánt idő van (11-14 óra között) Ezért gondold meg! Helyszín, fények és idő faktor, csak így lehet jobb kreatív sorozatod! Én a legjobb időpontban a legjobb fényeknél szeretném a képeket készíteni, mert a legjobb minőséget szeretném számodra!
  • Néhány évvel ezelőtt nem volt akkora fejtörés egy esküvő lebonyolítása, mint manapság. A pénz kellett hozzá akkor is, most is, de megvoltak a hagyományok, amiket mindenki követett. Ezzel szemben manapság az a jellemzőbb, hogy a fiatal pár szervezi az esküvőt, annak ellenére is, ha a szülők segítenek anyagilag. Ez a ti napotok, amit felejthetetlenné szeretnétek tenni a rokonok, barátok számára is, ezért figyelmet fordítotok az esküvő minden részletére és nem utolsó sorban az esküvői fotózásra és annak legfontosabb részére a kreatív fotózásra is.
Kreatív fotózás helyszínek tópart

Kreatív fotózás helyszínek tópart Nádas Pihenőpark

Kreatív fotózás régen

  • Régen a fotók műteremben készültek. Néhány fekete-fehér kép a menyasszonyról és a vőlegényről, amit aztán bekeretezve a „tisztaszobában” a falra kiakasztottak. Később a technika fejlődésével megjelentek a színes képek, majd a videó is. A kreatív fotózás még mindig a műtermi fotózásról szólt, természetesen bizonyos beállított pózokban. Esetleg már kimentek a szabadba, egy parkban vagy egy nevezetes épület előtt készültek az esküvői képek a menyasszonyról és a vőlegényről a lagzi délelőttjén, amiből később már albumot raktak össze.
  • Amikor már a hétköznapi családoknak is volt fényképezőgépe, akkor már a lagzin is készültek fotók, így a rokonoktól is kapott vissza az ifjú házaspár néhány előhívott fényképet. Apám is ezt csinálta, egy hétvégén volt, hogy 13 darab esküvőt! Schwalbe kis motor és filmes gépek a vállon. A 70’-es évek elején is csak néhány darab képet kaptak a megrendelők.

Kreatív fotózás helyszínek elhagyott hely

Kreatív fotózás elhagyott helyen

Kreatív fotózás ma

Ma már nem ez a divat. Az sem biztos, hogy a lagzi napján készülnek az esküvői képek a fotókönyvbe. Akár több helyszínen és időpontban is készülhetnek a képek és már nem csak beállított pózokról beszélünk. Több tengerentúli kolléga vallja, hogy ne avatkozzon be a fotós. És hagyja csak megtörténni a dolgokat.. Ez is működhet…

Egy fiatal pár tapasztalataim szerint szereti a fotósra bízni azt, hogy mit kell csinálnia a kamera előtt. Van olyan is, hogy a párnak van konkrét elképzelése. Nagyon tetszett például egyik párom ötlete, akik a kreatív fotózás napjára elhozták a menyecske ruhájukat is! Ez fontos, hiszen aznap nagyon ritkán készül kiemelkedő kép menyecske ruhában (gondold el hajnal fél kettő, ha épp nem izzadtok, akkor mennetek kell valahová, néhány percünk lesz csak)

Volt szerencsém Török – Magyar párost fényképezni, akik szinte mindent elpróbáltak előre. Konkrét elképzelésekkel jöttek a kreatív fotózásra, amin meglepődtem. (Egyébként roppant jó dolog lett. És mindemellett sikerült is tiszteletben tartanunk a muszlim hagyományokat)

Természetesen neked nem kell tudnod semmit, ez is működik, itt leírom, hogy miért ne parázz rá és miért nem probléma ez! 🙂 Ne agyalj egy olyan gyakorlott fotós, mint én szívesen segítek neked a kreatív fotózásban is úgy, hogy az az érzéseiteket a legmegfelelőbben tükrözze.

Kreatív fotózás vintage műterem

Kreatív fotózás vintage műterem

De hogyan válaszd meg a helyszínt?

Ha van egy kedvenc helyed, például ahol először pillantottad meg a párod, vagy ahova a barátokkal rendszeresen jársz, vagy aminek a hangulata nagyon megfogott, akkor máris meglehet a kreatív fotózás helyszíne. Egy közös pont a pároddal vagy egyszerűen egy régi álmod, ez lehet kastély vagy például egy lovas sorozat is.  Így már csak a kreatív vagy humoros képekre van szükség, amit felejthetetlenné tudok tenni számodra. Itt is figyelembe kell venni a helyszínek közötti távolságot, és ha szükséges, előző napra vagy másnapra tenni a kreatív fotózást. Mielőtt tovább olvasol azért elmondom,hogy az esküvői fotósorozat minőségét nagyban befolyásolja a helyszín! Nem mindig az érzelmek és emlékek a mérvadóak. Beszéljük meg előtte!  

Lehet a kreatív fotózás esküvői helyszínen is!

Ha konkrét stílus fogalmazódott meg az esküvői helyszín kiválasztásakor, akkor kövessük ezt a stílust az esküvő helyszínének kiválasztásakor is. Legyen egységes a kép!

Vintage hangulathoz ajánlom, a Deák udvarházat itt tökéletes képeket lehet készíteni. Rossz idő, vagy egyéb helyszín esetén, pedig tudok egy kiváló bérelhető vintage műtermet is! Az elkészült fotó sorozatokat itt valamint itt tekintheted meg. Ha ebben gondolkodsz téli esküvő miatt időben kell egyeztetni a bérlés miatt.

Kastély helyszín: A Malonyay kastély ajánlom 100 fő környéki esküvőkre. Itt a beltér ugyan nem díszes de kívülről jól néz ki nagyon. Nagy sorozat kreatív fotózásához pedig a Péceli kastélyt tudom ajánlani neked helyszínül. Nagyobb esküvőre pedig a Fenyőharaszt kastélyszállót tökéletes választás a kreatív fotósorozathoz és esküvőhöz egyben! Ha egy kastélyban lesz az esküvő, akkor nem csak bent, hanem a kastélykertben is kötelező néhány fényképet készíteni!

 

Kreatív fotózás a Ráday kastélyban – rövid videón láthatod a munkám

Ha tóparti esküvőt képzeltetek el a képről az sem maradhat le. Helyszínként a Nádas pihenőparkot ajánlanám.

Szeretnéd-e, hogy a hobbid is szerepeljen a fényképeken, mert ez is kifejezi, aki vagy?

Sokat kerékpározol, ezért szeretnéd, ha kedvenc kétkerekűd is ott virítana melletted a fényképeken? Jól mutat és jót mulatunk egy olyan képen később, amin a vőlegény kedvesét a kerékpárvázra, esetleg a kerékpár kosárra ültetve száguld le a dombról. A kreatív fotózás helyszínét tehát a hobbi helyszíne is befolyásolhatja. Figyelem! Ez csak akkor működik, ha közös a hobbi a pároddal, illetve ő is elfogadja, és nem érzi kínosnak a fotózás alatt!

Néhány kreatív fotózáson készült kép:
Kreatív fotózás 2
Kreatív fotózás 3
Esküvői fotó hotel intercontinental
esküvői fotós Eger 4
Esküvői fotó Deák udvarház vintage
Esküvői fotó Deák udvarház vintage

A lényeg, legyél benne teljes igazi személyiségeddel a fotókban! Válassz gyakorlott szakembert a fotózáshoz, mert ezeket a pillanatokat nem lehet megismételni. Nem mindegy, hogy az elkövetkezendő 50-60 évben milyen képeket nézegettek a családdal, mit mutatsz majd meg a gyerekeidnek és milyen fényképeket osztasz majd meg a közösségi médiában.

Ne spórolj az esküvői fotózás költségein, mert a képeket nézve, mindig újra élheted majd azt a bizonyos érzést, amit a NAGY NAPODON éreztél!

Fenti cikk nem segített helyszín választásban, akkor is nyugodtan rám bízhatod magad, mert sok helyen jártam és rengeteg ötletem van. Ezeket fontos az esküvődhöz igazítanunk!

 

Több: Esküvői fotózás és esküvői fotózás árak!

eskuvoi-fotos-fotobese-e-galeria-logo