Menyasszonyi ruha varrás

Menyasszonyi ruha varrás témájához pasiként mi a fene közöm? És miért vesződne ezzel bárki egyáltalán mikor ott a kölcsönző? 🙂 Egy remek hangulatú esküvőt fotóztam nemrégiben. Feltűnt a rendkívül kedves ifjú menyasszony ruhája. Nem is a szépsége volt, ami először megragadott, hanem hogy roppant kényelmesen mozgott benne. Később is figyeltem, és lehetett benne normálisan autóba szállni, ülni stb. Elárulta nekem, hogy menyasszonyi ruha varrására kért fel valakit. Gyorsan le is bombáztam pár kérdéssel, mert úgy gondolom, mást is érdekelhet ez a téma. Egy menyasszonyi ruhánál sok dolognak kell összeállnia, az elképzeléseknek a kinézetéről, a praktikumnak, és szerintem az ára sem mellékes.

Miért döntöttél a menyasszonyi ruha varrás mellett?

Azért varrattam a ruhám, mert nem igazán találtam olyat sehol sem, ami a „szerelem első látásra” érzéssel töltött volna el. Volt sok nagyon szép, de egyik sem az álom-ruha. Ami meg mondjuk belefért volna az álom-ruha kategóriába, annak már a bérlése is annyiba került, amit mások kb. álom-fizetésnek emlegetnének. Szóval vittem egy képet, ami tetszett. Persze eléggé eltértünk az alapmodelltől. Azon még ilyen fodros felsőrészek is voltak, de mivel az első abroncsból is beljebb vettem, a fodros rész nem került rá, mert attól már túl nagy lett volna.

menyasszonyi ruha varrás egész alakos fotobese

Annyival olcsóbb, hogy megéri a menyasszonyi ruha varrás?

Lényeg, hogy azért kerestem fel végül a varrónőt, mert ha jobb árban nem is varrja meg, mint egy olcsóbb bérlési költségű ruhát, még mindig ott van az előny, hogy egyedi lesz, és az én kívánságomnak megfelelően alakítja.

Praktikum a szépséggel és választékkal szemben? Vagy a stílusod miatt?

Olyan a ruhám, amit én viselek először, nem pedig ki tudja hányadik alkalommal viselt darab. Aztán ez mellé még jön a többi pozitívum. Bár volt a felsőrészben merevítés, puha volt és jól tartott, egyáltalán nem volt fojtó, kényelmesen lehetett benne mozogni, kaptam levegőt. A szoknya is könnyű volt, nem volt 25 réteg alsószoknya még az abroncs felett, csak éppen annyi tüll, hogy szépen eltartsa a szatént. A végeredmény egy egyszerű, mégis szép és könnyű, kényelmes ruha lett. Nem volt olyan érzés, mintha egész nap ólomköpenyben kellene mászkálnom. És végül árban is jobban jöttem ki (úgy gondolom), mint ha egy olcsóbb ruhát béreltem volna, pedig közben felmerült egy-két plusz költség is.

 

Menyasszonyi ruha varrás szabadtéren a kész ruha

Mennyi idő alatt lett kész? Hányszor voltál próbálni?

A ruha úgy 2 hónap alatt készült el (de a varrónőm emellett is dolgozik, és pont ebben az időszakban volt egy csomó túlórája, szóval hamarabb is elkészülhetett volna). Próbán szerintem 5x-6x lehettem.
Nyilván az ár függ attól is, hogy milyen varrónőhöz és hol megy el az ember. De még akkor is megéri szerintem, ha valamivel drágább, mint a bérlés lenne, mert olyan biztosan nem volt még másnak, és az egyén alakjához igazítva készül, kényelmi szempontokat is figyelembe lehet venni.
Az már más kérdés, hogy mit fogok kezdeni vele. 🙂

Menyecske ruha varrás
Menyecske ruha varrás

A menyecskeruháról mesélj egy kicsit! Nekem kimondottan tetszett ez a hagyományosabb stílus.

A menyecskeruhám is szintén varrattam. Nagyjából párhuzamosan a menyasszonyi ruha varrás közben. És azért ilyet választottam, mert szerintem az igazi menyecske ruha ilyen. Persze lehetett volna még egy kicsit hozzátenni, hogy még hagyományosabb legyen, de nekem ez így elég volt.
Ez is teljesen az én igényeimhez igazítva készült. Ebbe már merevítőt sem kértem, kényelmi szempontokból. 🙂

Egy kis frissítés:

Napokban kiderült, hogy az egyik kedves ismerősöm is készít menyasszonyi ruhákat. Nekiszegeztem három rövid kérdést hátha segít annak, aki menyasszonyi ruhát szentre varratni.

Konkrét elképzeléssel keresnek meg általában, vagy mutatnod kell ruhát az érdeklődőknek?

Mindig konkrét elképzeléssel keresnek meg. Persze általában elfogadják a véleményemet, kis trükkök, hogy kényelmesebb legyen, vagy az anyagválasztásnál.

Milyen stílust ruhát varratnak veled a leggyakrabban? Gondolom, változik ez, is mint a divat. 

Ez nagyon változó, van aki nagyon extrém ruhát szeretne, van aki nagyon hagyományosat.

Mennyiszer  keresnek fel téged, amíg elkészül a ruha?

Általában 4-5 alkalommal, nálam ez a jellemző.

 

 Rengeteg  esküvői dolgot megtalálsz az oldalamon,  ha fotóst keresel az esküvődre a legjobb helyen vagy! 

 

E-galeria-logo-3