Loading

Portfólió fotózás

Portfólió fotózás

Ha szeretnéd megmutatni magad magad a világnak? Vagy egyszerűen magadnak szeretnél egy fotósorozatot, mert nincs? Sosem voltál profi fotózáson? Vagy meglepnéd a barátod vagy barátnőd? Esetleg szeretnél olyan képeket, amivel a tevékenységed vagy vállalkozásod arca is lehetsz? Szeretnéd kipróbálni néhány órára milyen is lehet modellnek lenni? A mai világban kiemelkedően fontos a rólunk felépített külső kép. Ehhez járulok hozzá, női és férfi ügyfeleimnél is. Kifogástalan képekhez csak megtervezett felkészüléssel jutunk, az oldal alján kérdezz-felelek, legalul pedig az árakat találod.

Hogyan zajlik?

 • Megkeresés, majd meghallgatom milyen elképzelésid vannak. Ez azért nagyon érdekes, mert szeretném tudni mit szeretnél elérni a képekkel, illetve megismerni egy picit.
 • Ezután az igényeidnek, korodnak és célodnak jó megoldást keresek neked. Természetesen a kültéri fotózás is szóba kerül, hiszen vannak szabadtéren sokkal jobban működő dolgok. Jelenleg nincs saját műtermem. Mégis akkor hogyan dolgozom? Rendelkezem műtermi felszereléssel hátterekkel mint minden profi. De például Budapesten mégis sokkal egyszerűbb bérelnem a műteremet, mint fent tartanom egyet. Ügyfeleim többsége budapesti, így utaztatni sem foglak Dabasra. Ráadásul így egész biztosan a stílusodnak és igényednek megfelelőt helyszínt fogok találni neked. A budapesti műterem bérlés költsége külön tétel, ezek árazása eltérő, 8-22.000-ft közötti 2 óra, igényektől, mérettől és a terek számától függően (nagy részüket hétköznapokon olcsóbb kondíciókkal lehet elérni).
 • Ha műtermi képek mellett döntesz, akkor elkészítem vagy itt Dabason elkészítem vagy pedig lefoglaljuk a neked az a hozzád illeszkedő termet vagy helyszínt (rengeteg kültéri helyszín engedély köteles).
 • A fotózás mindig olyan helyen történik, ahol át tudsz öltözni, fel tudsz készülni, sminkelni stb.
 • Pózok, beállítások. Ezek miatt ne aggódj, ezekről gondoskodni fogok. A beállításokat az életkorodhoz és stílusodhoz fogom igazítani. És amint látod, a pasi beállításokkal sem lesz gond.
 • A fotó készítés majd az utómunka következik. A fotók elkészítése után 3 munkanapon belül elküldöm az összes fotót még nyers változatban, retusálatlanul nézőképként. Ekkor a teljes Rólad készült képekből kiválaszthatod a kedvenc fotóidat. A portfólió fotózáson készült képek filenévét kell majd visszaküldened hozzám. Ekkor kezdődnek el a retusálás és a képek további utómunkálatai. Az általad választott modell fotók retusálása és a képek kiválasztását követően 8-10 munkanapon belül készülnek el. A nagyméretű képeket elektronikus úton kapod meg. Számlázás pedig elektronikusan történik, ha megkaptad a képeket.

Portfólió fotózás női modell

Portfólió fotózás tanácsaim

Csajoknak:

 • Elengedhetetlen a profi sminkes. Ő tudni fogja, hogy a hétköznapitól erősebb sminkelést kell alkalmazni. Jobban mutat a képeken. Sokszor stylist is dolgozik már, ilyenkor extrém smink is előfordulhat, de azt inkább glamour sorozatokhoz javaslom.
 • Fodrász. Te tudod a legjobban, hogy a szép külalakhoz kell ez is. Saját stílusodhoz, illetve mindenképp a készülő sorozathoz igazodva készüljön (lehet extra is, lásd lejjebb a glamour -nál).
 • Ruhákból legalább 3 szettet javaslok. Különböző színekben gondolkodj, mert többfajta berendezett hátterünk lehet. A cipőket ne felejtsd otthon az egész alakos képekhez!

Pasiknak:

 • Lényeges dolog a megkezdett munka előtt beszélnünk. A képi kommunikáció része, hogy tudjam, mit szeretnél sugározni, láttatni a fotókon.
 • Fontos a több stílusú ruha. Hiába variálok a beállításokkal ha csupán egyfajta ruhát hozol. Egy sportosabb lazább, illetve egy zakós “businesss casual” szettet javaslok, de függ nagyban attól is, amit szernél látni a képeken. Ja igen, a megfelelő cipőt se hagyd otthon ezekhez a szettekhez!
 • Fodrász / barber shopot javaslom
 • Minimális smink

 

Portfólió fotózás kérdések és válaszok: 

 • Miben különbözik ez a divat fotózástól? A divat fotózásnál a megrendelő cég elvárásaihoz keresünk modellt. Itt fordítva működik a dolog, hiszen adott terméket kell bemutatni a terméknek megfelelő modellel.
 • Ez glamour fotózás, vagy ez más? A glamour sorozatnál sosem a modell hétköznapiságán van a hangsúly. Extrém haj és smink jellemzi. A hétköznapitól eltérő ruhák és kiegészítők jellemzik a különleges sorozatot. Itt láthatsz a fenni kettőre példát  a modell fotózás oldalon.
 • Kell – e előleget adni? Csak teljesítés után kell fizetned és a számlát is akkor kapod meg. Nekem elég, ha aláírod a szerződést.
 • Kell – e személyes találkozó? Elég telefonon és elektronikusan minden esetben meg tudtam beszélni a részleteket. Ha Budapestiek az ügyfeleim, Dabasra. A dabasi érdeklődők bármikor beugorhatnak egyeztetni.
 • Mi történik, ha mégsem jössz el? Az a minimum, hogy szólsz, legyen info. Kérlek jelzed időben, akkor megmarad az esetleges műtermi foglalót.
 • Barátnőm jöhet? Jöhettek ketten, így meg tudjátok felezni a nagyobb csomagom árát egymás közt!
 • Diszkréciót vállalsz? Igen, persze természetesen ha kéred. Megbeszéljük, mit szeretnél, szerződést írunk, hiszen a fotókat bár én készítem, csak a te beleegyezéseddel jelenik meg nálam az oldalamon. Te felhasználhatod a képeket magán célra, viszont nem járulok hozzá egyéb 3. fél általi felhasználáshoz és megjelenéshez az írásbeli hozzájárulásom nélkül. Minden reklám, kereskedelmi és média megjelenés csak a hozzájárulásommal történhet.
 • Amiket továbbra sem vállalok (nem a csomagok része): Ilyen a fürdőruhás vagy a fehérneműs, boudoir fotózás (néhány képből álló portré vagy igazolványkép szintén tatás részét).
 • Mennyi fotó készül? Egy session során körülbelül 150-200 fotó készül, ezekből válogatom le a legjobbakat, ami körülbelül 30-50 db kép csomagtól függően. Te választod ki, melyeket retusáljam.
 • Retusálás. Az árazás benne van az alap retust, testátalakítás nélkül.

 

Portfólió fotózás árak

A fotózás ára 0% áfát tartalmaz, az árak visszavonásig érvényesek az árváltozás jogát fenntartom!

Alap portfólió csomag

ft 30.000
Maximum 2 órás fotózás
Műterem vagy szabadtér
Nem tartalmaz terembérleti díjat
25 db átadott retusált kép

Prémium portfólió csomag

ft 40.000
Maximum 3 órás fotózás
Műterem vagy szabadtér
Nem tartalmaz terembérleti díjat
35 db átadott retusált kép