Loading
 • Orange Skate Park cover

  Orange Skate Park

 • Halászok

  Bio halászok

 • Finzi Pasca Donka Budapest

  Compagnie Fanzi Pasca – Donka

 • Kft - Bál az operában

  Kft bál az operában

 • Sparks

 • F.O. System 30 éves jubilemi koncert

 • Magyar Vaquerok Hungarian Vaqueros

  Magyar Vaquerok / Hungarian Vaqueros

 • Góbi Rita DeusEx Machina 8

  DeuS ex Machina – Vadulva

Orange Skate Park

Orange Skate Park

Orange Skate Park egy nagyon amerikai cím. Ennek ellenére Dabason készült a sorozat. Az extrém sportpályát a “zöld iskola” és a városi sportcsarnok határolja. Sokan nem is sejtik, hogy ez a neve (én sem tudtam). Fiaimért járok a suliba délutánonként, már rég kiszúrtam a mozgást, ami csalogatott. Rengeteg sportot fotóztam már ügynökségnek, Budapest Arénának és magamnak is. Ezért ráharaptam, és végre találtam free szellemiségűbb dolgot, ami nem tól – ig tart… A srácok személyisége is érdekel, ez az életük, ezért készítettem néhány portrét is. Erős.

Készült: 2017

Bio halászok

Bio halászok

Képsorozatom a lakóhelyemtől néhány kilométerre készült Az itt lévő „bio” halastavak lehalászását nézhettük végig. Hallottunk róla,hogy van felénk ilyesmi, így kíváncsian indultunk neki. A tavak a Kiskunsági Nemzeti Park területen helyezkednek el ahol  “hagyományos” körülmények között egyéb más állatok tenyésztés is zajlik. Érdekes volt látni, hogy nagyüzemi körülmények között nem hajóból történik a halászat.

Szinte Velencei tó nagyságú tavakat leengedik egy kisebb méretűbe, ami már a képeken is látható. Ezt már lehet hálóval húzni. A lecsapolt tó néhány tízcentis vizében is marad még a halakból. Ezeket az ideszokott halat fogyasztó madarak raktározták. Itt láttam először Magyarországon sast.

Mitől biohal a biohal? Hát az öko körforgástól és a természetes anyagoktól. Sertéstelep által szolgáltatott trágyalé kiváló a növényzetnek, ez pedig a növényevő halaknak a növényevők pedig a ragadozóknak. Alapvetően ritkán találkozik az ember karácsonyi asztalon ezekkel a jószágokkal, mert előállításuk drága, így javarészt külföldön „végzik”. Az előállításból adódó magasabb ár indokolt, hiszen jóval magasabb minőséget kap az ember.

Nagy köszönet Szomor Dezsőnek (tulajdonos) és Acsai Gábornak!

Készült: 2012

Compagnie Fanzi Pasca – Donka

Compagnie Fanzi Pasca – Donka

A Művészetek Palotájában 2014 novemberben bemutatott „Donka” a Compagnia Finzi Pasca művészeinek egy újabb érzelmes és különösen látványos produkciója. Színház,akrobatikus elemek,zene és a csodálatos látványvilág odaragassza az embert a nézőtérre. Az előadás Anton Csehov születésének százötvenedik évfordulójára készült. A sorozatom bemutatásra került a 2014-es sajtófotó pályázaton.

A letter to Chekhov “I decided to discover Chekhov looking for particulars and details, both in his life and in the pages of his writings, and not only that.

I thought of giving shape to the silences contained in the notes of his diaries and of creating images from his annotations. I come from a theatre deeply impregnated with the language of clowns, of jugglers, from the delicate and magical world of acrobats.”.

Készült: 2014

Kft bál az operában

Kft bál az operában

A sorozat a Kft zenekar 2014 szeptember 4.-ei Magyar Állami Operaházban előadott előadásának lenyomata. Néhány érdekes adat:

Harminc évvel a lemez után, 1300 néző (telt ház), 3 hónap előkészület, 150 jelmez, 15 statiszta, 40 fős gyermekkórus, 2 balett táncos, 2 vendégzenész, 2 énekkar, 2 felvonás, egyetlen alkalommal előadva.

Készült: 2014

Sparks

Dabas Sparks Amerikai footbal club arculat képek

Dabas Sparks Amerikai football club számára készült profi fotó sorozatom. Minden évben megpróbáltam a csapatot szponzorálni. Idén úgy döntöttem arculatképeket csinálok. Ezekkel szeretnénk a sportágat és a csapatot népszerűsíteni! Elsődleges szempontom volt,hogy megközelítsem a profi liga fotóit.

Dabas Sparks logo

Artwork és helyszíni asszisztencia: Bese László

Készült: 2016

F.O. System 30 éves jubilemi koncert

F.O. System 30 éves jubileumi koncert

Az F.O.System-es Jerabek Csaba felkérésének tetem eleget. Többedszer dolgozunk együtt, több visszatérő koncertet fotóztam és a dupla DVD-ben is láthatóak a fotóim. Nagyon szeretem a zenéjük főleg a 90-es években taroltak nálam. A fekete lyukban láttam őket először.  Igyekeztem egy kompromisszummentes Darkwave koncertfotó sorozatot készíteni. Munka közben nehezemre esik figyelni a zenére,de általánosságban elmondható, hogy a koncert minden tekintetben kiemelkedően sikerült.

Készült: 2016

Magyar Vaquerok / Hungarian Vaqueros

Magyar Vaquerok / Hungarian Vaqueros

The Hungarian Vaqueros. In Hungary a handful of cowboys with dedication to work try to learn the traditional California Vaquero customs. They herd and handle cows with their own horses on the pastures of Fejér County, Hungary. It is a though job, where horse and rider forms a team and conquer the impossible. Their goal is to bring these beautiful western traditions to others, which holds both surprises and consistenc.

Képriportom egy maréknyi Magyar Fejér megyei cowboyról szól, akik a hagyományos Kaliforniai vaquero szokások szerint dolgoznak. Ló és lovas együtt dolgozik az állat terelésben, teljesen hagyományosan és következetesen. Western tradíciókat saját szememmel láttam, lasszózás pedig szintén csodálatos látni élőben!

Készült: 2012

DeuS ex Machina – Vadulva

DeuS ex Machina – Vadulva

Elmélyült élmény volt a DeuS ex Machina Góbi Rita előadása. Azonnal áttudtam szellemülni. Az előadás mély nyomot hagyott nézőkben Laborfalvi Soós Béla hangja teljesen bejárta a termet..

Generációs táncerotika. Az erotikus tapasztalat kiapadhatatlan forrásához ugyanis ógörögök segítséggel juthatunk csak, ők találtak rá, nekik köszönhető a felfedezés.

Mitológiájuk, mint valamiféle rejtjeles térkép eligazítást adhat számunkra e forrás vitális természetéről, tapasztalhatóságáról, s tán születésünkről is. Szerelemgyerekek voltunk-e hajdanán, vagy más kényszerek, determinánsok hoztak világra minket? Önazonosság-tudatunk, világ-ismeretünk számára nem lényegtelen a kérdés: gyökereink – ha vannak még – hová kötnek minket: bűnben fogantunk-e paradicsomi földön, vagy a szépség igézetében, múlhatatlan vágyában, ama híres (olimposzi) lakomán? Általános, alázatos emberszeretetre vagyunk hivatalosak, testi vágyainkat, érdekeinket önmérsékletre bírva, vagy pedig égi és földi szerelemre, nemzésre-foganásra a természet ritmusa, rendje szerint?

Napjainkra a szerelem-forrás (az erotikus tapasztalat kérdésessé) búvópatakká lett: sose tudhatjuk biztosan, hogy az a víz, melyben épp szomjunkat oltjuk, tisztálkodunk, melynek tükrében magunkra ismerünk ugyanaz-e még, mint egykoron, vagy hólé csupán, locspocs, az olvadás csapadéka.
Utazásra hívjuk tehát nézőinket, azokat, akik szeretik az összművészeti kalandot, nyitottak zenére, táncra, s Erósz tapasztalhatóságának aktuális hiányát saját bőrükön érzik.

Táncművészek : Góbi Rita, Rózsahegyi Orsolya, Kőnig Lilla, Samu Kristóf, Sárai Rachle, Fülöp Tímea
Pantomimes: M. Kecskés András, Akrobata: Cinke Ágne,s Ének: Laborfalvi Soós Béla
Zenekar: Kovács Bendegúz, Dóczy Gabriella, Gerzson János, Pálhegyi Máté
Jelmez: Andrea T. Haamer, asszisztens: Újszászi Tünde, Fény: Szirtes Attila Dramaturg: Turai Katalin
Koreográfia: Góbi Rita

Készült: 2012