Sátras esküvő, csoda csakis házilag

Sátras esküvő, ilyet már szinte mindenki látott. Sőt a 200-as sátras lagzi blogomban írtam is róla, nem ritka vidéken ez a dolog. Ez az írás inkább arról szól, hogy lehet nagyon látványos, szép és különleges egy esküvő, ha van benne valami plusz! Itt nem a pénzre gondolok elsősorban, hanem a belerakott időre, energiákra és szívre. Csak ez járulhat hozzá nagyban ahhoz, hogy teljesen odalegyenek a vendégek. Mikor egyeztettem az esküvőről aggódtam picit a sátras esküvő hallatán, mivel itt esküvő fotózási szempontból nagyon rossz is lehet a helyzet (főleg a régi katonai sátrak esetén nehéz szép képeket készíteni.Tudomásom van olyan fotós kollégáról, aki idejött Budapestről fotózni többedmagával -gondolhatod,hogy nem olcsón), majd nem adott a párnak képeket, mondván, hogy rosszak voltak a feltételek és nem ad ki ilyen anyagot a kezéből. Ez teljesen elképzelhetetlen nálam, hiszen életük napjáról van szó.) Elhessegettem a negatívumokat, mert csináltam már ilyet, ezzel egészen biztosan nem lehet gond nálam.

sátras esküvő menyasszonyi autó

Sima jellegtelen fehér sátrat láttam két ház között érkezéskor. Annyira semmitmondó volt, hogy le sem fotóztam kívülről olyan rossznak ítéltem látványilag az egészet. Belépve azért megváltozott minden. Már-már szürreális volt, csak jobban szét kellett nézni. Belépéskor a menyasszonyi autó fogadott a tánctér közepén. Miközben körbeugráltuk a kocsit akkor csapott meg a mindent átható csodálatos virágillat. Teljes döbbenet. Elkezdtem nézni a dekort, és akkor jött a wow.
Egyszerű, mégis rendkívül különleges a virágokkal teli sátorbelső. Orchideák sátras esküvőn? Nem is kevés! Akkor már tudtam, hogy ilyet még nem láttam, sőt gazdagéknál sem hallottam (bár biztosan van ilyen). Remek szín kombináció és egyszerű ötletek. Mennyire jó.. tudtam,hogy Vera és Gábor készítette. És azt is tudtam, hogy nagyon komoly erőket és energiákat mozgattak meg ezért. 

sátras esküvő terítés

Sátras esküvő

Megkérdezem Verát, (ő volt a menyasszonyom) néhány dologról:

Miért döntöttetek a sátras esküvő mellett? Esküvői helyszín hiánya miatt?

Én mindig úgy gondoltam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor csak sátras lagzim lesz, mert nekem az az igazi családias hangulat, amikor egész héten jönnek a rokonok, barátok készíteni.. Szerencsére Gábor is így gondolta. 🙂

Egy éve kezdtünk el szervezkedni körülbelül.

Sátras esküvő virágdekoráció

Sátras esküvő virágai a levendula virágtól és dekortól, a profi fotózást pedig tőlem láthatod.

Egy sátras esküvőn ahol ilyen különleges a dekor és nagyon jó a kaja, lehet ez olcsóbb?

A színvilág választásánál az volt a szempontunk, hogy kicsit fiatalos, nyárias, de egyszerű legyen, ami még egy picit modern is. Így lett a menta-rózsaszín párosítás.

Mi igazából az egyszerűbb vonalat képviseljük stílus világunkban, ez pedig azt eredményezte, hogy úgy terveztük és arra törekedtünk, hogy egyszerű és szép, de részleteiben gazdag dekorációnk legyen. Hála égnek vannak saját ötleteink, amiket meg is valósítunk utánajárást és időt nem sajnálva 🙂!  A vendéglátás része is nagyon fontos volt számunkra ezért választottuk a környék egyik legjobb szakácsát, aki a hátsó udvarban felállított konyhai sátorban főzte meg a menüt. A sütiket egy nénivel süttettük, ahogy egy sátras esküvőhöz illik 🙂!

Sátras esküvő dekoráció fotobese

Ha te is sátras esküvő tervezel lehet találtál fotóst is 🙂

Esetleg anyagi okok miatt lett háznál tartva a lagzi?

Nem az anyagiak miatt döntöttünk a sátor mellett, de azért sikerült ezzel valamennyit spórolni.

Saját ötletek befolyásoltak titeket a dekornál?

Rengeteg szervezés és munka kellett ahhoz, hogy minden a helyén legyen, de nem sajnálunk egyetlen álmatlan percet sem, mert megvalósítottuk az ötleteinket, az álmunkat és azt gondolom, hogy mindezt szinte tökéletesen. Természetesen ez nem sikerülhetett volna a környék legjobb szolgáltatói nélkül, akiknek nagyon hálásak vagyunk 🙂!

A sátras esküvő dekoráció képei. A menyasszonyi csokor különleges legyező alakú:

Az ütős bulit csináló RBT zenekar, akik piszkosul érezték a bulit, a jópofa (Gruber) Zsolti vőfély, a Honti Tibi féle videós csapat és olyan kaja, ami 5*-os megmutatta,hogy nagyon jó is lehet egy ilyen buli. A szakács egy kincs az biztos, minden Dabas környékinek ajánlom, aki ebben gondolkodik! (voltam budapesti esküvőn ahol a 14 fogásból egy sem ütötte meg a jó szintet, egészében lába nyomába sem ért ennek) Ezeket az élményeket összerakod, akkor elég jók az esélyek arra, hogy évek múltán is nagyon jó szívvel emlékezzünk erre vissza. Az esküvő fotói hamarosan elkészülnek és belinkelem majd ide is, de lesz egy rövid bejegyzés is róla 🙂 

Ha tetszett a dekoráció a Levendula virág és ajándék elkészíti nektek is!

Az elkészül nem mindennapi sorozatot itt nézheted meg az árvalányhaj meséje címmel!

Esküvői és jegyes sorozatokat rövid történetekkel az esküvői fotóknál találsz.