Vintage esküvő

Nem tudod mit jelent a vintage esküvő? Vagy sejted, de mégsem tudod pontosan mi ez? Jó helyen vagy, Ferge Balázs a Vintage Nekem blogoldal szerkesztője elmeséli nekünk!  A cikk végén található linken fordulhattok hozzá, hiszen a téma minden aspektusában otthon van,érdemes szétnézni nála! Jómagam is rendszeresen fordulok meg és fotózom vintage helyszínen (link ugyanitt)

Az utóbbi években a vintage esküvő töretlen, egyre növekvő népszerűségnek örvend.

Külföldön egész iparág épül rá, hogy mindenféle kiegészítőhöz hozzá lehessen jutni. Itthon is egyre többen dolgoznak az esküvői vintage hangulat megteremtéséért. Vannak színhelyek, kellékek, vállalkozások, szolgáltatások, amik kifejezetten ezt az életérzést szeretnék átadni. Természetesen sokszor párosul más stíluselemekkel. Erre szükség is van, hisz, kiegészítik, hozzá tesznek és ezeknek az elemeknek a harmóniájából születik meg valami egyedi, stílusos.

Nem szeretnék semmilyen szabályt felállítani, pláne nem beskatulyázni, hogy milyen is legyen egy vintage esküvő? Mindenkiben kicsit más kép él és ez így van jól, de vannak nagyon jellegzetes elemek, amiket ha az ember meglát, akkor kapásból a vintage jut eszébe. Megpróbálom ezeket összegyűjteni egy-egy képpel illusztrálva és végigvenni azokat a főbb részeket, amik kihagyhatatlanok egy esküvőn.

1, Színek

Akár lakberendezésről, akár rendezvényszervezésről legyen szó, a színek befolyásolják az emberek hangulatát, azonnali, erős benyomást keltenek. Ezért nem mindegy milyen színeket használunk egy esküvőn. A vintage esküvő jellegzetes színei a pasztel, a fehér, a tört fehér, a rose gold. Nagyon népszerűek a koptatott, antik hatású tárgyak. Nincsenek hivalkodó színek, se króm, ezüst.

2, Dekoráció

Vannak elmaradhatatlan esküvői dekorációk, amik szinte minden esküvőn jelen vannak, pl. a virág minden mennyiségben.

Egy vintage esküvő sok apróságot rejt magában.. 

Ezeket máshol nem találhatod meg. Ilyenek lehetnek a csupros üvegbe vagy villanykörtébe rakott növények, amiket aztán fel lehet lógatni a terem bármely részében, de a székeket is díszíthetjük vele.

A másik nagyon divatos újdonság, hogy egy jó nagy tükörre írják rá az ülésrendet. A tükörnek szép díszes vagy éppen koptatott kerete van és elhelyezik valahol a bejáratnál, hogy a vendégek azonnal észrevegyék.

vintage esküvő dekor

Költség kimélő vintage dekor 🙂

Nagyon népszerűek és jellegzetes hangulatot adnak a régies bőröndök, amikbe képeslapokat, fotókat raknak. Fel lehet rá rakni nagy táblára kiírt szavakat, betűket akár egyenként.  Nagyon szép fénye van egy hosszú égősornak, ami a vendégek felett kanyarog a teremben vagy a szabadban. Van, amikor világító lampionokat függesztenek fel jó sokat és azok adják a hangulat világítást.

Ezek olyan szeretni valóan kreatívak… sok ilyet mééég!:)

Ami még kihagyhatatlan, az a csipke minden mennyiségben! …na jó, szinte minden mennyiségben!:)

 

3, Helyszín

A helyszín lehet egy vidéki étterem, tanya, ahol akár a country stílus jellegzetességeivel is lehet vegyíteni a vintage-t. Ezek nagyon jól megférnek egymás mellett. De lehet egy városi pub vagy étterem, ami vintage berendezéssel büszkélkedhet. Ezeken a helyeken már rengeteg kellék adott, pl. az oda illő székek, az asztalok, étkészlet és sok kis apróság.

 Deák Udvarház vintage esküvő helyszínDeák Udvarház Esküvői helyszín Kakucs

4, Ruhák

Nem csak az esküvői ruhára gondolok, hanem a koszorús lányok ruháira, a vőlegény ruhájára. Ezeket mind össze lehet hangolni, hogy hasonlóan vintage hangulatú legyen mind. Elterjedt szokás, hogy a menyasszony ruhája más színű (többnyire fehér), mint a koszorús lányoké. De ami igazán jellegzetessé teszi az esküvői ruhát, az a csipke. Vannak teljesen csipkével beborított ruhák is. A vőlegény ruhája pedig egészen sokféle lehet, nem ragaszkodnak a megszokott öltönyhöz, hanem különböző szövetnadrágokkal egy-egy inget, nyakkendőt vesznek fel. Sokkal lazább, de az elegancia megmarad.

A felsorolást csak abbahagyni lehet, befejezni nem, hisz csak a kreativitás szabhat határt… Én azért szeretem ezt a stílust, mert a könnyed, laza eleganciája rengeteg lehetőséget ad, nem csak egy esküvői dekoráció, hanem egy otthon berendezéséhez is. Ami egy esküvőn jól mutat, miért ne állhatná meg a helyét az én nappalimban is?! 🙂

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#e8997f” class=”” size=”15″]A témáról bővebben, illetve ha neked is lennének ötleteid vintage esküvő vagy bármi vintage életérzéssel és témával kapcsolatban, nyugodtan keressetek engem vagy Balázst a http://vintagenekem.hu/ oldalon oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk a véleményedre! És egy a kívánalmaknak tökéletesen megfelelő helyszínt is ajánlok és olvashatsz is róla: Deák Udvarház amely teljesen megfelel a leírtaknak, sőt ettől több is! Nézzétek meg, az itt készült vintage romantika című esküvői sorozatot is![/perfectpullquote]

eskuvoi-fotos-fotobese-e-galeria-logo