Sátras lagzi 200-fővel 

Sátras lagzi sem mindenen napos, jelen esetben ráadásul egy 200 fős esküvőről volt szó. Klasszikus hagyományos vidéki lagzi, kikéréssel, ebéddel, ahogy kell. A túl fitt enyhe túlzásvolt a hangulatomra a reggeli induláskor, de nyolckor már rajtam volt a zakó. Kilences kezdés a készülődés fotóival a menyasszonynál, aztán tízkor már a vőlegénynél. És tizenegykor már vendégvárás az ebédhez. Amikor megláttam a sátrat, mellbe vágott. Alig volt látható a vége. A mai sátrak már modernek, aljuk is gumi borítású,és elég világosak is nappal. Nem unatkoztunk, de a násznép sem, mert Ipacs Zoli gondoskodott a programokról. Egy igazi vőfély. Ízes jópofa mondatai többször csaltak mosolyt az arcomra, pedig elég sok esküvőn dolgozom, de őt még új volt számomra. Az általa összerakott laza, forgatókönyv arra engedett következtetni, hogy viszonylag könnyen veszi a dolgát. Mikor megláttam a sátrat, aggódtam is. Aztán letolta vérprofin a lagzit.

Egy egész napos 200-as lagzinál nagyon sok a program. Nehéz egyben tartani a népet, és még nehezebb az időpontokhoz igazodni. Lehet rövid volt a lista, amit kaptam, de a néhány perces csúszások a vőfélyt igazolták. Megpróbáltam én is tartani a bemondott időt, amit a kreatív fotózásra kaptam. És itt azonnal megemlítem aznapi videósunkat, Honti Tibort, aki a két kiszemelt helyszín befuccsolása után begurította a működő harmadikat! Köszönet Tibinek, mert videóssal dolgoztam már sokkal, de olyannal nem igazán, aki így figyelt rá, mit csinálok. Szinte a maga munkája fölé helyezte az enyémet. Nem kell látnom a videofelvételt, mindent elmond, ha valaki ennyire odaadóan és szakmai alázattal tud az esküvőkön dolgozni. Ekkora létszámnál a csoportképzés is nagyon sok idő, bevallom, izzadtam a végére, mert már mögöttem volt a vőfély a vacsorakezdés miatt. spacer height=”10px”]Sátras lagzi : sokszor semmivel sem rosszabb! Sőt.. 

Persze a hangulat jó volt, meg is jegyeztem, hogy lesz itt még koko dzsambó is! Lett! 🙂  Mikor a feleségemmel megismerkedtem, a Jerzsele Family zenéjére rengeteget táncoltunk. Kiváló csapat. Zoli bácsi pedig „nagy tanár”. Életemben nem láttam még embert, aki a rántott húst Erős Pistával megkenve eszi! 🙂 Szóval nemcsak kitűnő zenészek, hanem emberileg is egy kiváló csapat, akikkel az első perctől el lehetett hülyéskedni. Ez fontos egy ekkora lagziban, ahol este már fázunk és akkora a sátor, hogy hajnalban már elfáradunk, amíg átgyalogolunk rajta. Szóval egy ilyen csapattal abszolút fel sem tűnt, hogy dolgozom, élveztem az egészet. Mindenki tudta mi a dolga, és ez sokat ér.

Dicséret illeti a kiszolgáló személyzetet, akik igen sokat talpaltak. A konyhaként funkcionáló épület jócskán messze volt a sátortól, kemény melóvolt számukra. A felszolgált ételek minősége kimagasló volt, néhány budapesti étterem és esküvőhelyszín összetehetné a kezét.

Sátras lagzi : jó szolgáltatókkal élvezni fogod!

Igazából nem a kollégák fényezése volt a célom az írással, mégis megírtam. Néhány hete egy sokkal kisebb esküvőn (ahol minden egy helyben volt) kicsit elszaladt a ménes az idővel, programmal, igényekkel stb. Azt elfejteném, erre szeretnék visszagondolni sokáig! 🙂

Miért éri meg Sátras lagzit csinálni? Sok minden miatt. Jelen esetünkben a környéken ha lett is volna ekkora befogadó képességű esküvői helyszín akkor sem mentek ott tartották volna az esküvőt. Vőlegény Zolink ragaszkodott a saját birtokához. Mitől nehéz ez? Mert az ételeket melegen kell tálalni. Az infrastruktúra pedig lehet nagyon messze kerül a sátortól mint esetünkbe (szegény pincérek). Hogy olcsóbb -e? Nem hinném,hogy sokkal mint egy helyszínen. Melósabb? Az, de aki hamisítatlan vidéki lagzit szeretne, zenekarral mulatással vőféllyel az otthona közelében azt úgysem beszéled le 🙂

Egy nagyon szép sátras esküvő házilag! Érdemes megnéznetek! Vajon olcsóbb? Vajon miért akarnak sátrast? Itt a környékünkön a legszebb sátras esküvő volt amit eddig láttam, nézd meg te is!

Sátras lagzi  a tanári kar :

  • Ipacs Zoltán vőfély
  • Honti Tibor Videó
  • Jerzsele Family zenekar
  • Fotóst találd ki 🙂
Sátras lagzi szolgáltatók 2

Sátras lagzi – Ipacs Zoli és Honti Tibi

Sátras lagzi szolgáltatók

Sátras lagzi – Jerzsele Family munkában

 

Érdekes lehet még: esküvői képek