A legjobb esküvői fotós, segítek megtalálni!

A legjobb esküvői fotós érdekes fogalom, mert mindenkinek más stílus tetszik. A kiválasztása számodra is kihívás lehet, ha nincs az ismerőseid között. Sajnos, azt kell mondanom, hogy vagy sikerül, vagy mellé nyúlsz.  Abban szeretnék most segíteni, hogy sikerüljön. Ehhez pedig sok szempontnak kell érvényesülnie.

A cikk végén találsz 7 kérdést, amit ha megtalálod feltétlen kérdezz meg tőle!

A fotós választásnál a hétköznapi szempontoknak is meg kell felelni. Szintén fontos tudni, hogy milyen jellegű fotózást szeretnél, mennyire vannak kreatív, esetleg kissé elrugaszkodott elképzeléseid. Előállhat az a helyzet, hogy a fotós nem készít vicces esküvői képeket, mert időtállóbb stílust részesít előnyben!

legjobb esküvői fotós csoportkép

Mindenekelőtt azonban létezik még néhány olyan nézőpont, amelyekről hajlamosak lehetünk elfeledkezni, pedig érdemes lenne alaposan átgondolni őket. Egyik ilyen, hihetetlenül fontos szempont pedig a „kémia”: azaz az egymásra hangolódás képessége, mennyire illetek össze, mennyire vagytok egymásnak az „esetei”.

A fényképész ugyanis nem csak szakember, hanem ember is. Ugyanúgy van egy stílusa, vannak előnyben részesített színei, beállításai, eszközei, jelenetei. Ugyanúgy, ahogy a ruhádnak, a helyszínnek, a dekorációnak is átgondolod a stílusát és hangulatát, a fotókéval is érdemes ezt tenned. Milyen fotókat szeretnél? Kedves, meghitt, bensőséges legyen, vagy inkább trendi, vicces, kreatív, esetleg picit merészebb is? Beszéljétek ezt át alaposan a pároddal, és ennek függvényében válasszátok ki!

legjobb esküvői fotós gyűrű behozatal

Ha tetszenek a képsorozatok amit az oldalán találsz akkor nézd meg, hogy publikusak -e az árai? A legjobb esküvői fotósok áraikat nyíltan vállalják. Hiszen senki sem szereti a felesleges köröket. Ezek után fel kell keresnetek őt személyesen. Ma már a legjobb esküvői fotósokról bizonyosan elmondható az, hogy a szakmai életüket részletesen dokumentálják. Akár a közösségi oldalakon, akár a saját honlapjukon, vagy blogjukon. Mindez pedig egy nagyszerű eszköz a kezetekben. Érdemes a kiszemeltnek az eddig elkészült képeit megnézegetni, az írásaikat elolvasgatni, esetleg követni őket a közösségi oldalakon. Ha valamelyiknél jön az „AHA-élmény”, azaz elkezd működni az a bizonyos kémia. Ha ez megvan akkor érdemes lehet megkérdeznetek,hogy szabad -e a dátumotok, és megbeszélni egy találkozót.

eskuvoi fotós

Legjobb esküvői fotós 

Igen, ez tényleg hasonlít arra, amikor randira hívsz valakit. (Innentől jön ugyanis a képbe egy másik elengedhetetlenül fontos szempont: a bizalom!) Hiszen, gondoljatok csak bele, ugyanis tényleg a legintimebb, leginkább érzelmes pillanataitokban lesz jelen, olyan helyzetekben, amelyeket eddig csak egymással osztottatok meg leginkább. A számodra a legmegfelelőbb ember egy olyan valaki, aki előtt nem félsz megnyílni, mint életed szerelme, párja, társa előtt. Erre pedig nem csak az úgynevezett „beállított” fotók – azaz kreatív fotózás – esetén fontos gondolni. Hiszen ott van ugye maga a szertartás, amely, jó esetben, szintén egy meghitt, bensőséges esemény – milyen is lenne, hiszen az egymás iránt érzett szerelmetekről beszélünk, arról az érzésről, ami miatt megházasodtok!

legjobb esküvői fotós ifjú pár

Ez után pedig azt is érdemes átrágni magatokban, hogy vajon hogyan fog beilleszkedni az általatok kiválasztott fotós a családtagjaitok, rokonaitok, barátaitok, kollégáitok, ismerőseitek közé – azaz az esküvői buliba! 🙂

Egy szóval az egyik legfontosabb szempont, hogy az általad kiválasztott legjobb esküvői fotós számodra „jó fej”, azaz kellemes társaság,  illetve valamilyen szinten egy jó barát is legyen. A legjobb esküvői fotós a te embered, a te kísérőd életed egyik legfontosabb pillanatában. Ő olyan, mintha a barátod lenne, és azon a napon talán kicsit tényleg az is méghozzá a legjobb! Ő az, aki mindig tudja, mikor kell feltűnnie, mikor kell valamit megmutatnia, de azt is, hogy mikor kell félreállnia.  Akit beavathatsz aznap legféltettebb titkaiba, akinek megmutathatod érzelmi életed legintimebb részleteit. Akiben megbízhatsz, hiszen mindezekből csak azt fogja megmutatni, azt fogja láttatni, amiről te is azt szeretnéd, hogy látszódjon, ő pedig ezt meg is tudja mutatni!

Kérj időpontot esküvői fotózásra!

 

Nagyon fontos tehát, hogy a legjobb esküvői fotós számodra tökéletes legyen. Ezalatt pedig azt értjük, hogy ne csak jó szakember, de jó barátod és jó kísérőd is legyen az esküvőd során. Tudjatok egymásra őszintén mosolyogni, tudjatok nevetni a bakikon, ne érezzétek feszélyezve magatokat együtt. Ehhez persze kell majd egy jegyes fotózás is. Enélkül borzalmasan nehéz lesz aznap lazának lennetek. Tudnia kell beilleszkedni a vendégek, meghívottak közé: tudjon feloldódni, barátkozni is. Mindezeken felül pedig természetesen készítsen professzionális fényképeket rólatok és a vendégeitekről! Ilyen a ti legjobb esküvői fotósotok!

Mit kérdezz meg ha megtaláltad? 

Elfogja mondani a tapasztalatait ami valószínűleg, hogy nagyobbak mint a tiéd, hiszen egy szezonban több esküvőt lát mint más 20 év alatt.. Íme 7 dolog amit feltétlen kérdezz meg tőle:

  • Van -e ami inspirálja őt – Vagy ti, vagy az esküvőtök kapcsán? Szerintem ez lényeges!
  • Mit tart fontosnak? – Ha semmit, akkor biztosan ő az emberetek?
  • Milyen esküvői fotókat készít majd rólatok? – Valamiféle irányt jó ha említ, legalábbis én szoktam stílusilag.
  • Mit javasol a  kreatív fotózással kapcsolatban? – Ha jó neki az esküvőnap dél körüli időponttal az gyanús, vajon ilyen fényeknél hogyan szeretne jó képeket?
  • Javasol-e külön helyszínt és időpontot az aznapi fotózásokra és az esetleges különálló kreatívra? – Ha semmi javaslata nincs akkor kinek legyen?
  • Lát -e akadályt? – Ez inkább a forgatókönyv elkészültekor szokott kiderülni! Ha vannak ötletei akkor megnyugodhatsz!
  • Mire kell figyelnetek és miben segíthettek neki ahhoz, hogy még jobb képek készüljenek? – Mindenképpen kapj erre valami választ, hiszen támpontot kell adnia! A legjobb esküvői fotós oldalán találsz olyan cikkeket amivel segít téged a nagy napon! (Én is ajánlom a figyelmedbe például az esküvői fotózás tippek menyasszonyoknak címűt!

Ha ezekre a kérdésekre tud válaszolni, vagy magától megválaszolja és kérdez, akkor jó kezekbe kerültetek és az is lehet, hogy engem találtál meg az esküvőtökhöz!  🙂 

 

Érdekes lehet még:  tippek a templomi esküvő képeihez!

 

eskuvoi fotós