Anna Karolina Lakodalmasház esküvő – tapasztalataim

 

Cím: Dabas 2370, Örkényi út 18

Anna Karolina Lakodalmasház esküvő! Többször megfordulok itt Dabason. Sőt megkerülhetetlen volt a helíszín évekkel ezelőtt. Olyannyira, hogy még az én esküvőmet is itt tartottuk. Ezért nagyon kíváncsian néztem körbe, mi változott 12 év alatt. Picit más lett minden, újabb a kő, illetve a vendégvárás oldalról történt ezen a mostani esküvőn, nem pedig szemből. A másik szembetűnő változás a légkondik beszerelése volt, arra emlékszem, hogy anno igencsak meleg volt itt az esküvőkön a nagy középső kupolarész miatt. Mondjuk tökmindegy mert úgyis megizzadsz ha a sorban legelöl állsz ezt garantálom! 🙂

Mikor utoljára jártam itt, nem volt csak egy szoba a párnak az öltözéshez, azóta kibővült a tetőtér is jó néhány kétágyas szobával: 35-40 főnek tökéletes. Budapestről rengeteg pár jár le lagzit tartani, mert elfogadható az árazás és 45 km-re van csak a fővárostól. Nem mellékesen 200 főt képesek befogadni és ellátni zökkenőmentesen.

A hosszanti elrendezésű terem két oldalán sorakoznak a vacsora asztalok. Szemben az ifjú pár asztala, középen a hatalmas tánctér. Az egész lakodalmas ház jól átlátható, ezért a vőfély és a ceremóniamester jól kézben tudják tartani az eseményt. Középről vagy a zenekar elé állva a néhány oszlop ellenére is tudnak rájuk figyelni a vendégek.

Az ebéd és a vacsora, valamint a kiszolgálás jó minőségű volt. A szolgáltatók ugyanolyan esküvői ellátást kaptak ételekből, mint a násznép. Ebédre jófajta húslevest és marhapörköltet galuskával. Vacsorára bakonyi sertésszeletet galuskával, sültes tálat (rántott karfiol, sajt és gomba is volt a vegáknak). Köreteknél szerepelt a párolt zöldség is, amit nagyon szeretek.  A hajnalban érkező pacal viszont közepes minőségű volt, én jobban szeretem, ha háziasabb ízvilággal rendelkezik.

Anna Karolina Lakodalmasház esküvői helyszín Dabas:

Anna Karolina Lakodalmasház Dabas Anna Karolina Lakodalmasház Dabas díszítés

Anna Karolina Lakodalmasház esküvő

Anna Karolina Lakodalmasház Dabas Anna Karolina Lakodalmasház Dabas

Fotózhatóságról:

A helyszín a kreatív fotó sorozatra alkalmatlan, ez nem is elvárás. Viszont a környék teli van számomra fotózási lehetőségekkel, amiket ismerek is mivel itt élek. Polgári szertartás után kiváló kis csoportképek készíthetőek a színhelyet körülvevő tujabokroknál.

Remek hangulat, számomra nosztalgikus érzések

Ennyi év után is nagyon jól esett visszatérni az Anna Karolina Lakodalmas házba. Magas nosztalgiafaktor ellenére bizony a mai helyszínekhez képest lehetne sokkal modernebb is a helyszín, de mégsem éreztem hiányát semminek. Ár érték arányban jó.


Értékelés : 10/7

Pozitívum

  • Polgári szertartás tartható az erre kialakított kinti helyen
  • Megfelelő kiszolgálás
  • Ételek minősége jó
  • Van légkondicionálás
  • Zárt parkoló
  • Szálláshely kb. 35-40 főnek

Negatívum

  • Lehetne modernebb
  • Polgári szertartásra kialakított hely inkább temetői utánérzést keltett bennem

Egyéb

  • Kreatív fotósorozat nem készíthető
  • Gyermekbarátság: nagyon jó Estére bezárt hatalmas parkolós udvar, illetve a polgári helyén kiváló hely a szaladgálásra a kölyköknek 🙂

Esküvői képek