Esküvő blog – Mi járhat a fejedben az esküvőd előtt?

Esküvő blog arról, hogy vajon mi járhat a fejedben az esküvőd előtt? Összeszedtem néhányat azokból az érzelmekből melyek a fejedben járhatnak a menyegző előtt: Izgalom, remények, álmok, tervek, kérdések, félelmek. Ilyen és hasonló érzések keringenek mindenkiben, amikor elszánja magát arra, hogy összekösse életét a párjával. A mostani esküvő blog kalandozik egy kicsit az érzések körül, persze érintve a fotózást is!

Az Izgalom: A leendő közös élettel, az esküvőszervezés és azzal kapcsolatos dolgok, például, hogy mindenki jól fogja-e magát érezni, jó lesz-e a hangulat, és te mint menyasszony, főszereplőként hogyan fogod viselni a rád szegeződő figyelmet, a vőlegény kellőképpen kedves tud-e lenni a vendégekkel, mindenre oda tud-e majd figyelni, a fotózás alatt nem izgulsz -e túlságosan? Esetleg mindenki elégedett –e a választott zenekarral?

Remények: Amikor elképzelik a házasulandók, hogy mindenki örül az ő boldogságuknak, szinte érzik a támogató szeretetet, ami végigkíséri őket életük során is. Elképzelik a közös jövőt.

Vőlegény öltöny esküvő blog

Felejthetetlen álmok: Amikor a pár tervezgeti, hogy férj és feleségként milyen életet is teremtenek közösen majd. Lesznek-e gyermekeik, hol fognak élni, milyen életet szeretnének közösen?

Esküvő blog 

Tervek: A közös életre vonatkozóan, és az esküvő szervezés, kezdve attól, hogy kik lesznek a tanúk, helyszín hol legyen vagy egészen addig, hogy mi lesz a menü, milyen legyen a ruha?

Kérdések: Ez természetes ilyenkor, hiszen két külön élet most eggyé válik. Mindkét félben kérdések sora merül fel ezzel, illetve az eseménnyel kapcsolatban. Talál-e a pár mindenre megoldást az életükben? Hány embert hívjanak meg az esküvőre? Milyen stílusú legyen az esküvő? Hagyományos, modern vagy vintage? Vajon vidéki esküvőre a nekünk jobban tetsző ceremónia mester vagy a hagyományos vőfélyt hívjunk? Akartok-e drága vagy éppen olcsó videót is? DJ vagy zenekar? Ismerős legyen, a fényképész vagy inkább rendeljenek profi fényképészt?

Félelmek: Ilyen érzések mindenkiben vannak, még ha sokszor titkoljuk is, ez teljesen természetes dolog. Nagyban lehet csökkenteni a félelmeket, ha leül a pár és minden kérdést, részletet kitárgyal egymással. Ha ez megvan, akkor az esküvői szolgáltatókat is érdemes megkérdezni, nagyobb a tapasztalatuk ezen a téren. Sokat tud az is segíteni, ha arra gondol az ember, hogy ez is csak egy nap az életben és úgy, ahogyan elkezdődik, vége is lesz egyszer. A vendégek vajon elégedettek lesznek a szolgáltatók munkájával?

 

A fenti kérdések biztos megfordulnak a fejedben. Tegyük fel,hogy nagy része megvan már a válaszoknak már neked fejben.. De Igen ám, de ha vége lesz az esküvőnek.. a vendégekben és a friss házaspárban az az bennetek az esküvő emléke tovább él és nagyon nem mindegy, hogy hogyan. Az egyik meghatározó eseményetek lesz a fotózás (szerencsére erről itt mindent megtudhatsz itt a blogon). Ezért nem csoda ,ha sokan nem sajnálják a kiválasztására az időt. Esküvőt nem szokás megismételni, még akkor sem, ha nem sikerültek jól a képek. Így teljesen érthető, ha szinte tökéletes képeket szeretnének a párok. Szerencsés esetben már jóval a nagy nap előtt kismillió kérdéssel bombázzák a kiválasztott esküvői fényképészt. A profi fotózás nem a az esküvő napján kezdődik el. Számomra egy esküvő sokkal több ennél. Rengeteg mindenre kell figyelni és időt szakítani. Ezért elő kell készíteni a beállított kreatív képek készítését, hogy megfelelő eredményt kapd. Természetesen a nektek is fel kell készülni. Kipróbálnotok magatok egy jegyes fotózáson, hiszen ezután már sokkal jobban fog menni a kamera előtti pózolás és természetesnek hatnak majd a fényképek. Az aznapi fotózások rövidek itt ha nem vagy gyakorlott odalehet az egész. A legszerencsésebb esetben másik nap tarthatjuk a kreatívot, ilyenkor bőven van idő és energia mindenre. (erről szintén olvashatsz itt az oldalon: kreatív esküvői fotózás ötletek).

 

Hasonló (sőt hasznosabb) témákról is lehet nálam olvasnod az esküvői ötletek -ben!

esküvői képek