Esküvő fotózás Párizsban

Egy esküvő fotózás sztori, amit újra elővettem ez a kellemes emléket.  Aztán megint hozzányúltam az esküvői fényképekhez is, így modernebb stílusú utómunkát kapott a lejjebb található sorozat, amivel végre egységesnek érzem. Viszonylag ritkán utaztam az utóbbi években külföldre, de abban az évben kétszer is voltam. Picit úti helyszíneket is taglaló beszámoló és nem kicsit személyes beszámoló. A rendkívüli élményt ezt a pár órát most újraélem a cikkel 🙂 Nagyon gyorsan történt minden leírom így megmarad az emlék is :)!

Egy Párizsban élő barátom ajánlott be a párnak. Az előkészületek rendben zajlottak. Először néhány akkori esküvő fotózási munkámat mutattam meg, azután az első találkozásunkkor megtekintették a fotókönyveimet is. Amikor Budapesten jártak, le is tudtunk szerződni. (Profiként nekem fontos, hogy minden megbízásom szerződéses megállapodáshoz kötődjön.) Ritkán tudok rockzenéről meg sci-fi sorozatokról beszélgetni a vőlegénnyel, de most sikerült. Ez nagyrészt azért is van így, mert legtöbbször a menyasszonnyal tárgyalok az esetek nagy részében. Ő ilyenkor már teljes zsongásban van. Szóval azonnali szimpátia lett. Megterveztük az utat, akkor még úgy volt, hogy jön a feleségem is, de a fiaim ovis ballagása keresztbe tett, végül nem tudott jönni, így a lányomat, Lucát vittem magammal, akinek egyébként is nagy vágya eljutni Párizsba (az út után is!). 🙂

Az utazás 

A repülőút rendben ment, bár előkerült némi fennakadás az egyik jegy „gyerek” mivolta végett. Rendben megérkeztünk, kicsit féltem a nyelvi nehézségek miatt, de nem ütköztünk falakba sehol. Szerencsére lehetőségünk nyílt néhány nap városnézésre is, a fapadosok kötött járatszámai segítettek ebben. A Katolikus Missziónál laktunk (szállás elég drága Párizsban arra készüljetek), a belvárosban nagynak mondható zegzugos lakásban. Ugyanebben a régi építésű lakásban laktak a vőlegény szülei is. A napi városnézésben kellően elfáradtunk, az Eiffel-toronyban gyalogolva az első kilátónál megálltunk (Lucának meg sem kottyant), ráeszméltem, hogy másnap meló és remegő izomlázas lábbal szinte lehetetlen az esküvő fotózás.

esküvő fotózás polgári

Esküvő fotózás

Másnap korán keltünk és indult a felkészülés az esküvőre. A polgármesteri hivatal előtt találkozott a násznép. Előttünk indiai pár, mögöttünk afro-k. Sosem láttam még színesebb társaságot. Az afro-csapat hihetetlen ruhákban, irgalmatlan rikító színekben.  A nőkön a színes afrikai mintás ruhákon kívül kötelezően kalap díszítette az összes fejet, a nőknek pedig  hozzá tartozó csipkeernyő! A férfiakon műarany óra, hasonlóan rikító öltönyök, és sokakon hófehér frakk cilinderrel. Szóval leesett az állam, óriási dolog ilyet látni. A polgári szertartás viszonylag hamar lement, fél órán belül véget ért.  Az anyakönyvi hivatalban háromfős stáb adta össze az ifjú párt (hazánkban egy).

Eljött a kreatív fotózás ideje. Kicsit bántam, hogy éppen dél körül történt. Ez az időpont nekünk fotósoknak a mumus az elégtelen fények miatt. A rossz fényviszonyokat nehéz kiküszöbölni, de próbálkoztam azért. A fotózást megnehezíti a fentről érkező déli fény. Javaslom is a külön napon tartani a fotózást, sokkal jobban járunk a fényekkel és idővel egyaránt. Másik probléma a nagy rohanás. ha kötött fix program van mint jelen esetben akkor nagyon nehéz jó képeket készíteni ha szorít az idő. Sokkal több mindent szerettem volna képeken ábrázolni és megmutatni de egyszerűen nemvolt betervezve rá több időnk. Erre azóta is gondolok, és komolyabb ráhatást gyakorlok majd a következő külföldi páromra emiatt! 🙂  Az ifjú pár ismerősei rendelkezésünkre álltak két autóval is a helyszínek közti mozgásunkat segítve. Az egyik egy különleges, csodálatos oldtimer Citroen Traction Avant. Teljes mértékben üzemképesen, tökéletes állapotban. Óriási kincs lehet, szép autó.

Esküvő fotózás Eifel toronyEsküvő fotózás Notre Dame citroenEsküvő Párizs

 A következő helyszíneket érintettük a kreatív fotók elkészítéséhez Párizsban: 

Quai de la Tournelle (rakpart), Ezt a helyet kiemelten javaslom, Szajna-part és tökéletes háttérnek ott a Notre-Dame.

Pont de Bercy: Ez egy rengeteg pillérből álló híd, ideális lehet divatfotókhoz is. Sajnáltam, hogy nincs nálam a stúdió felszerelésem.

Pont de l’Archevêché: A hídon több ezer lakatot láthattál mindkét oldalon! Viszont az önkormányzat elkezdte a lakatok eltávolítását, így lehet, hogy nem sokáig lesz megtakinthető.

Esküvő fotózás - Pont de l'Archevêché

Pont de l’Archevêché – Szerelmesek és a lakatok

Picit tovább sétálva a Square de l’Île de-France: ez egy kis park a Notre-Dame előtt, amely kitűnő a csoportképek készítéséhez.

Végül a Pont de Bir-Hakeim: Esküvő fotózás Eiffel-tornyos kép nélkül nincs! Erről a hídról tökéletesen lehet ilyet készíteni.  Ottjártunkkor épp a Roland-Garros zajlott, a torony belsejében egy óriás teniszlabda volt felszerelve reklámnak, nem tett volna jót a képeknek, ha közelebb megyünk. Furán nézett volna ki a fotókon a labda, de ha nincsen ilyen zavaró tényező, bátran menjetek közelebb.  Az a szép az egészben, hogy egy terepet ismerő helyi sofőrrel nagyon könnyen és gyorsan bejárható a környék. Minden közel van, megéri végigmenni.

Maga a buli egy kisebb baráti eseményként zajlott. Igazából szerettem volna egy nagy esküvőt látnia, de nem bántam. Kárpótolt érte az otthon maradt rokonoknak tartott esztergomi esküvő, ahol a templomi szertartást a város jelképnek számító Bazilikában celebrálták. Még két napot oszthattam be a barátaimmal várost nézni, akik megmutatták a nevezetességeket nappal és éjszaka is: Pigalle, Sacré-Coeur, megannyi szép romantikus hely Párizsban.

Iya Traoré

Iya Traoré munka közben

Sajnáltam, hogy nem tudtuk ezeket a párral is végigjárni, nem fért bele az időbe. Nekem a legnagyobb hatás Jim Morrison sírja, a szokásos magyar kártyalapot is sikerült odaraknom a kordonra (sajnos már a sírra nem lehet). Valamit a legalul látható Iya Traoré műsora páratlan esemény a Sacré-Coeur –nél. Egy focilabdával kápráztatja el páratlan akrobatikus tudásával az összegyűlt népet. Nagy élmény volt, nemcsak nekem, hanem Lucának is, aki azóta is emlegeti az utat!

 

Légy bátor és nézz szét az oldalamon. itt minden infót megtalálsz az esküvőkről!

 

esküvői fotó fotobee