Esküvő kiállítás – Ezért nem találkozhatsz ott velem

Napjainkban még mindig divatos az esküvő kiállítás vagy esküvő-expo, amelyeket általában tél végén szoktak szervezni, hogy a tavaszi-nyári esküvőt szervező fiatal párok még megtalálják a számukra megfelelő szolgáltatókat.

Egy-egy alkalommal itt válogathatsz a sok-sok ruhaszalon exkluzív kínálatából, felfigyelhetsz esküvőkben utazó cukrászdákra, nézegethetsz meghívó és szalvéta mintákat, szebbnél szebb dekorációs elemeket. Természetesen fotóstúdiókkal is találkozhatsz ilyen eseményeken.

Miért nem megyek már ki ezekre az esküvő kiállításokra?

A dolognak egyszerű, prózai oka van. Kezdő fotósként próbáltam minden reklámlehetőséget megragadtam, így régen én is minden környékbeli esküvő kiállításon megjelentem. Ott voltam és árultam a portékámat, azaz saját magamat, megtekinthetőek ilyenkor a slidehow-k és a fine art fotókönyveim is! Ahogy teltek az évek, egyre bővült az ügyfélköröm, már abból megfelelő vevőkörre tettem szert, hogy szájhagyomány útján ajánlgattak egymásnak az elégedett ügyfelek, természetesen ez a folyamat a mai napig működőképes marketinget biztosít számomra.

Az esküvői ügyfeleim másik része pedig már korábban járt nálam például jegyes fotózáson, vagy pedig valamelyik barátjuk, ismerősük fotózásán, így már ismerik a munkámat, s ez alapján teszik le mellettem a voksukat. Az elégedett ügyfelek pedig újabb kíváncsi ügyfeleket vonzanak hozzám, így újabb ügyfelekre tehetek szert, akik, ha elégedettek, akkor biztosan tovább fognak ajánlani.

esküvő kiállítás stand

Ahogy látod, számomra a kiállítás helyett az elégedett ügyfelek biztosítják a marketinget, úgyszólván ki sem kell mozdulnom ahhoz, hogy újabb ügyfeleket tudjak magamnak szerezni. ezen kívül azonnalii döntések le minimalizálódtak a párok részéről.  Úgy vettem észen nem esküvő kiállítás az a plánum ahol döntenek és ráadásul nem is azonnal.

Ma a fiatal párok jelentős része a zsúfolt esküvő kiállításokat nem nagyon kultiválják, viszont sokan otthonosan mozognak az interneten, ők pedig pár kattintással rá tudnak találni a honlapomra, ahol minden számukra szükséges információt meg tudnak szerezni. Sőt sokkal többet is, mint amit a szolgáltatóra szánt 10 perc alatt el tudnék nektek mondani. A honlapomon nem csak a fotózás kérdéseit érintem, ezért közkedvelt az esküvő előtt keresgélő menyasszonyok körében. Véleményem szerint ruhát sem lehet itt könnyen találni, mert nem biztos, hogy ki tudnak vinni annyi modellt. Régebbi ügyfeleim mesélték egy-egy visszatérő fotózás alkalmával, hogy barátnővel-rokonnal, meggyőződésük ellenére elmentek esküvő kiállításra, és abban erősödtek meg, hogy az nem az ő világuk. Persze ezeknek is megvan a közönségük, de például én többször jártam úgy, hogy a különböző szolgáltatók, újságírók voltak csak egymás közönségei, valódi ügyfeleket nagyítóval kellett keresni…

Az Internet annyi mindenre jó, például arra is tökéletes, hogy itt ismerkedjen össze az ifjú pár és az esküvői fotós. Itt is csak magamat tudom adni, mint ahogy személyes találkozókkor is. Így csak az bíz meg, aki ténylegesen megkedvel. Időt energiát fogok neked spórolni, ugyanis minek rabolnánk egymás idejét feleslegesen egy kiállításon?

Egyéb nem csak esküvői fotós írások, melyek hasznodra lehetnek az esküvődön!