Esküvő magazin 2018 – A szezonban történt

Esküvő magazin a blog címe, mert elképesztő dolgok történtek a szezonban. Talán egy laikus nem is sejti mennyire érdekes emberekkel és érdekes szitukkal hozhat össze a sors! Képes beszámoló 2018-ból.

esküvő magazin

Rengeteg helyszínen jártam idén, Budapesttől Lajosmizséig. Érdekességként említeném meg, hogy a modern esküvők zöme nem tartott tovább hajnal 2 óránál menyasszonytáncostól. Így a fotós csomagjaimon (alap csomag 01 órai és a teljes csomag 02 óráig szól) ez változatlan marad. Volt tóparti esküvő és kastélyos fotózás is természetesen, de jó kis vidéki vonulós lagzi is jutott bőven!

templomi esküvő Újhartyán

Svábos menyecskeruha

Svábos menyecskeruha

A meglepi

A szezon legnagyobb meglepetése akkor ért, amikor egy esküvőnapi kreatív fotózásra készültem. Az előzetesen megbeszélt helyszíntől 2 teljesen eltérővel szembesített a vőlegény. Ezzel nincs baj, ismertem a helyszíneket, ezért lebeszéltem az egyikről. Ilyenkor roppant kevés az időnk a fotózásra, mert autóznunk is kell. Aztán a hideg zuhany a kreatív sorozat második helyszínén ért, ahová a kevés idő miatt rohanva érkeztünk. Itt találkozhattam “fész tu fész” a több mint 20 odahívott rokonnal. Engem a víz levert, mert  alig volt még a párról néhány képünk. A világítás használatáról és a nyugodt munkáról le kellett mondanom. Jöhetett a villám sorozat! Egy esküvő napi fotózáson nagyon kevés az idő a programok miatt. Kérlek, ne vegyétek el hasonló meglepikkel a kevés időt, mert a maradék hajam is kihullik 🙂 !! Rutinból gyorsan sikerült megoldani a fotózást és az esküvő minden mozzanata kifogástalanra sikerült! A templomi énekes srác pedig emlékezetes marad számomra és a násznépnek is!

RBT Tánczenekar újhartyán

RBT Tánczenekar

Szőnyi Zenekar

Szőnyi Zenekar

Esküvő magazin: Szolgáltatók, akiket meg kell említenem 🙂

Felsorolni mindenkit lehetetlen akikkel idén dolgoztam, de a legemlékezetesebbeket mindenképp! 🙂 Ebben a szezonban két külföldi kötődésű esküvőm volt, egy újvidéki és egy orosz. Mindkettő remek volt, az oroszról mesélek, ahol Tompa Laci esküvői dj és Karácsony Balázs ceremóniamester volt a partnerem, velük dolgoztunk össze a Hotel Ramadában. Örökre emlékezetes marad a külföldi vendégek eszméletlen nászajándékai és a buli miatt. Az esküvő végéig tartó óriási hangulat a két kitűnő kolléga szakértelmén múlott, remélem, még dolgozunk együtt!

szamovár nászajándék

Szamovár nászajándék Orosz esküvőn

Meg kell említenem Kása Pisti esküvői dj-t is. Nemcsak tavaly bizonyította nekem a szakértelmét és profizmusát, de idén is fergeteges hangulatot tudott a Dabas Hotelben csinálni!

Különleges projektként Hubadúr ceremóniamesterrel készítettünk egy külföldi cikkhez fotókat. Ez kapóra jött nekem is, hiszen Huba nálam lévő cikkében végre saját fotókra cserélhettem a képeket! Ezen kívül mindig nagyon jó elfoglaltság egy olyan emberrel beszélgetnem, aki ennyire szívvel – lélekkel esküvőzik! A jó ceremóniamester 9 pontját olvashatod a kék linken.

De nemcsak DJ és CM jutott 2018-ra, hanem igazi lagzis zenekarok és vőfély is! A környék összes nagy bandájával sikerült dolgoznom, roppant jól szórakoztattak a fiúk! Az RBT (RBT interjút) a Party Band, Presso band, Szőnyi zenekar de volt szerencsém a Hawer Band zenekarhoz is!

Party Band

PartyBand Zenekar

A PartyBand zenekarral és Szafián Laci vőféllyel éltem át talán a legproblémásabban induló esküvőm. Laci remekül, profin kezelte a feszült hangulatot. Ezen a napon Králl Ildi is túlórázott, sosem láttam még lagzis háznál, kizárólag csak készülődésnél (természetesen a baráti viszony miatt volt jelen) Ildivel itt beszélgetek az esküvői ruhakölcsönző –ről és a ruhákról. A döcögve induló esküvőn a fantasztikus nyitótánctól viszont leesett az állunk! Azt hiszem szintén emlékezetes lesz ez a nap nemcsak a párnak, de a szolgáltatóknak is!

Ipacs Zoli vőféllyel pedig idén is egy fergeteges esküvőn jártam. Hiába dolgoztunk már többször együtt, mindig röhögve nézem végig a műsort! 🙂

Esküvői fotózás Gödöllői kastély

Esküvői fotózás Gödöllői kastély

Esküvő magazin: Miért nem szeretnék a fotósod lenni?

 

Jön a 2019-es szezon! Máris leesett egy kő a mellkasomról, méghozzá azért, mert kölcsönösen nem szerződtünk le egy párral! De vajon miért? Az történt, hogy az engem megkeresett pár elmesélte, mit szeretne az esküvő napján. Ezzel nincs is gond, de átbeszélve a nap eseményeit, kiderült, hogy fél órám lett volna egy kreatív fotózásra, méghozzá normális fotózási helyszín nélkül! Erre a dologra pedig én legalább egy órát kötelezően rászánok. Ezt szeretem betartani, főleg olyan pároknál, akik nem jártak jegyes fotózáson. Ezért nem szívesen megyek bele egy olyan vesztes helyzetbe, ahol se helyszín, se profi ceremóniamester (ha valaki rádiós műsorvezető,attól az még nem az!). Templomihoz ráadásul buszoztatás lett volna és a hobbi ceremóniamester ilyenkor megijeszt. Méghozzá azért, mert a templomba autózás vagy menet alkalmával könnyen 10-20 perc késés is összeszedhető, és akkor mit csinálok “hová tűnik a fél órám” ? Fontos a násznép és szülők véleménye is a munkám kapcsán. Ezért, ha nincs kép a párról (mert más időpont nem volt megfelelő a fotózásra) akkor megítélésem a béka segge alatt lesz és egy rossz szájíz marad mindenkiben az esküvő után (akár hónapokkal később). Természetesen evés-ivás vagy tánc képekből is lehet fotókönyvet készíteni, de ismerve a hazai esküvői helyszíneket ennek az esélye kicsi. Elengedtem… Van, hogy nem működik a kémia és az elképzelések sem találkoztak..

Abszolút esküvő magazin téma: Megjelent nálam is az agyafúrt menyasszony! 🙂 Amikor néha van szabad hétvégém a szezonban akkor lázasan próbálom utolérni magam, hogy a megrendelőim minél hamarabb megkapják a képeket. Egy ilyen szabad hétvégére szerettek volna jegyes fotózást kérni tőlem. Ezzel nincs semmi gond, csak roppant érdekes volt az összes körülmény és nem állt össze sehogy az elképzelés. Gyanús volt a fotózás hétvégi időpontja és helyszíne a budai vár. És még néhány apróság, amiből számomra azonnal kiderült, hogy a hölgy bizony egy kreatív fotózást szertett volna a jegyes fotózás árán. Persze elmagyaráztam a különbségeket neki, hogy ez nem ugyanaz. Valamint azt is, hogy nemcsak a menyasszonyi ruha a különbség. A jegyes fotózás aloldalamon ahonnan rám talált  és ahol részletesen leírom a dolgokat, ott nem menyasszonyi ruhában vannak a párok! Hallottam már a szolgáltatók felé rendezvénynek „eladott” esküvőről is, azt hittem ez ma már nincs. Ilyenkor olcsóbb árakat próbálnak meg kicsikarni. Spórolni akart, nem túl sportszerű módon. A szezon közepén egy héttel az esküvő előtt még nem volt meg a fotósuk, remélem ma is gőzerővel keresi! 🙂

Világért sem akartam fotóválogatással búcsúztatni a szezont és az esküvő magazin bejegyzést, inkább azokból a képekből válogattam, amikhez nincs blog. De ezt a fotót itt hagyom. Ugyanis számomra legértékesebb 2018-ban “Az utolsó fénykép a nagypapáról”  Egy csodálatos pillanat, amit sikerült elkapnom Újhartyánon. Az esküvő után nemsokkal “eltávozott” nagypapa az én emlékeimben ezzel a fotóval tovább fog élni.

utolsó fénykép a nagypapáról

Esküvő magazint a végtelenségig tudnám írni, annyi minden történt. Várom a következő szezont és a többi kollégával való találkozást! 🙂 Ha megtaláltad magad a cikkben, oszd meg nyugodtan! 🙂