Esküvői autó és esküvői autódísz tanácsaim

Az esküvői autó és a hozzá való esküvői autódísz lesznek ennek a bejegyzésnek a témái. A menyasszonyt szállító esküvői autódíszekben ékeskedő esküvői autó szinte minden olyan esküvőn kötelező kellék, ahol a templomi esküvő vagy polgári ceremónia messze van az esküvő helyszínétől. Ilyenkor dudaszótól hangosan ünnepelve a menet élén egy különleges jármű található. A menyasszonyi autó könnyen felismerhető, a díszítés önmagáért beszél. Hogy emlékezetessé tedd a napot, nem lesz elegendő egy normál hétköznapi verda. Elsősorban a baráti körben nézz szét. Ha nem akad egy különlegesebb, esküvői autónak való, akkor lehet, hogy kölcsönöznöd kell. Ilyenkor előkerülnek a veteránok vagy az óriási limuzinok és a sportkocsik is. A bejegyzésben találtok néhány fotót azokról, amiket az előző néhány évben láttam.

esküvői autódísz virág tapadós autódísz
Az árakról: Az kölcsönzés óránként 15.000 Ft-tól bérelhető. Innen indulnak és 3 óra a minimum. A komolyabb egyedi exkluzív járművek 70-100.000 Ft között mozognak 3 órás bérletre. Ezekhez hozzájöhet kilométerdíj vagy esetleges Pest környéki kiszállásóradíja is.

csók autóban

Esküvői autó: ezekre figyelj 

  • Az esküvőn rengeteg döntést hoz a menyasszony. Ebben az esetben engedd meg a párodnak!  Ő dönthessen a verda ügyében! Ezek státusszimbólumok, a kiválasztása miden férfinek remek feladat és szórakozás. Ezt a részét az esküvői előkészületeknek élvezni fogja :). 
  • A kölcsönkért autót a tulajdonosa vagy megbízható személy vezesse. Ne akarjon a vőlegény sofőr lenni!  
  • Ha hátul fogsz ülni életed párjával (mint szinte mindenki), ezért mindenképp egy megfelelő méretűt válassz! A kis autók vagy sportkocsik roppant kényelmetlenek az utazáshoz. A ki- és beszállás nagyon nehézkes, főleg, ha abroncsos a ruhád (bármekkora is az abroncs).  
  • A speciális bérelt autót (hosszított limuzin, vagy széles nagyméretű kocsi – ez veterán, azaz oldtimer és ez vagyonokat érhet) csak a kölcsönző által biztosított sofőrrel bérelhető. (ez bérlési feltételek lehetnek). Ő profi lesz abban, hogy akár 30-40 autónyi követő élén halad. Nektek ebben az esetben csak élveznetek kell az utat (nagyon fontos lehet kifújnod magad a két helyszín között a piszok pörgős napon). A limuzinokat inkább legénybúcsúra javaslom, ott közel sem akkora probléma a parkolás, mint egy kiszámolt idejű esküvőn.

Esküvői autó?  Esküvő négy keréken!
Minden pár megérdemli élete legszebb napján, hogy körüljárja őket a szerelem varázslatos érzése mellett egy csipetnyi exkluzivitás is. Nem nagy igény luxusban utazni a Nagy Napon. Ha már óriási a ruha, a torta, a vendég létszám és voltaképp minden, miért ne lehetne nagy a menyasszonyi autó is?

Nem csak a luxusfeleségeknek jár ki az élményből, ahogy meseszép ruhájukban kisegíti őket a hófehér vagy gyöngyházfényű limuzinból egy elegáns sofőr, miközben megáll egy pillanatra még a levegő is, ahogy elámul a násznép az ara teljes pompájától. Nincs is hatásosabb menyasszonyi belépő, mint a limuzinos érkezés. esküvői limuzinok

Bőven van hely!

Talán az egyik legfontosabb a hely kérdés. Egyrészt egy hatalmas menyasszonyi ruhában sokkal kényelmesebb limuzinban ülni, mint egy átlagos személyautóban összepréselődni. A limuzinban nem kell félned attól sem, hogy véletlenül kicsukod az uszályod. De a tágas hely legnagyobb előnye nem is feltétlen ez, annál inkább az, hogy veled utazhat újdonsült férjed is kényelmesen, sőt akár az örömszülők, a koszorúslányok vagy a közeli rokonok és barátok is. A limuzinban mindenki együtt élvezheti a ceremóniát követő friss öröm mámort, míg a lakodalom helyszínére ér a nászmenet. Elkezdve az ünneplést, akár koccinthatnak is az ifjú párral a velük utazók.

Élmény

Ha szeretnéd, hogy minden szem rád szegeződhet a városban, ha pedig titokzatos kívánsz lenni, arra is van lehetőséged. Akár kikiálthatod a világnak a tetőablakon keresztül, hogy férjhez mentél, de el is bújhatsz, hogy le ne lepleződjön szépséged, hiszen a járművek mindegyike sötétített üvegű. Itt 100%-os lehet a wow hatás érkezésedkor és akkor is, amikor már friss házasként ünnepeltek a vacsorára menet. Így lesz neked és azoknak is örök élmény az utazás, akik veled tartanak.

esküvői autó limuzin

Profizmus elérhető áron

Esküvőnk napján aranyszabály, hogy nem szabad semmit sem a véletlenre bízni! Éppen ezért jobb elfelejteni a családi autóval kocsikázást, nehogy becsússzon valami baki. Kellemetlen, ha nem megfelelő állapotban van a menyasszonyi autó vagy ha nincs tökéletes műszaki állapotban a jármű és ezzel nem garantált az ifjú pár megérkezése menyegzőjükre. Figyelj arra, hogy olyan céget bízz meg, aki profi, szakképzett és figyelmesen vezető sofőrt küld és időben, az alkalomhoz illően jelennek meg az esküvőn. Mondj boldogító igent az esküvői limuzin bérlésre és szerezzetek felejthetetlen élményt a Nagy Napon! Ha letetted a voksod a limók mellett akár esküvői autódísz vagy egyedi rendszám is választható hozzá! 🙂

Esküvői autódísz – típusok 

Esküvői autó vw t2

Az autó ékesítését érdemes arra bíznunk, aki a többi helyszín díszítését és dekorozását is végzi, hiszen így összhangba kerül minden a teljes dekorációtól a menyasszonyi csokron át az esküvői autódíszig. A menyasszonyi autót nemcsak a típusa, de a díszítése is megkülönbözteti a násznép többi járművétől. A kocsi színe és formája a kiindulási alap a dísz elkészítésekor, ugyanakkor fontos megőrizni az összhangot a többi virágdísszel is.

Megkötős díszek: Néhány éve volt trend. Ezek általában a kocsi elején átívelő szalagokkal szimmetrikusan, vagy féloldalasan szokták a legtöbben díszíteni az autót.

A dekorosok feltalálják magukat, és már a márka alapján előre tudják, hova lehet rögzíteni, hol van a márkajel, a hűtőrács milyen széles.
Tapadós autódíszek: Ma divatos és trendi (felcuppantós tapadókorongos). A megkötött csokrot tapadókorongos talpra rögzítik. Ez a tapadókorong nem ragad a motorháztetőre leszedhetetlenül, a festéket se fogja leszedni.

Esküvői autó vw kisbusz virágokkal esküvői autó sátras esküvőn esküvői autó audi a6

Esküvői rendszámtáblák és feliratok

Mai divat a névre szóló rendszámtábla. Tényleg személyes tőle a nagy nap. Már ajánlottam itt a blogon Nicol-t, főleg az esküvői fotós kiegészítői miatt. Most azért ajánlom, ha magad szeretnéd dekorálni az autót. Nála egészen biztosan találsz kedvedre való kiegészítőt ehhez. Rendszámtáblák és retró konzervdobozok, de komplett esküvői autódísz szettek is elérhetőek nála. Két szett létezik ami egymáshoz tartozik igazából egyik a motorház tetőre és ennek kiegészítése a kilincsre / tökörre!  https://www.eskuvoibolt.hu/

eskuvoi fotós

Egyedi rendszámtábla – tudnod kell ezzel kapcsolatban, hogy sajnos nem szabályos. Ilyenkor a rend őrei azért talán elnézőbbek, de csak veletek (tehát a többi autón nem lehet másik rendszám). Találkoztam már tilosban parkoló menyasszonyi autóval. Bizony megbüntették. A parkolás, várakozás ugyanúgy számít, hiába szorul össze a szív a büntetés láttán. 

esküvői autódísz ékszer csokor

Esküvői autódísz: Különleges ékszer csokor
Ezekre figyelj 

  • Az elkészült esküvői díszt mindig a virágos vagy dekoros tegye fel. 
  • Az autódísz elhagyása balesetveszélyes, rátok és (például akadályozza a sofőr látását, ha leválik) a mögöttetek haladókra is! 
  • A feldíszített, dekorált menyasszonyi autó nem arra van kitalálva, hogy száguldozzanak vele. A 40-70 km/h közötti sebesség, ami még elviselhető neki. Ennél gyorsabban veszélyes a közlekedés, de meg sem tudják az emberek csodálni a feldíszített autót és benne a menyasszonyt! 
  • Ha a régi klasszikus konzervdoboz-húzás szimpatikus, ez esetben nagyon figyelj a rögzítésre. Csak akkor ijeszti el a zajjal a rossz szellemeket, ha az autón marad! 
  • Oldtimer bérlésnél feltétlen kérdezd meg az autó tulajdonosát a díszítésről. Lehet a speciális fényezés vagy egyéb okok miatt meg sem engedik! 

 

Megkötős autódísz

Megkötős autódísz

Tapadós autódísz jaguaron

Tapadós autódísz jaguaron

Esküvői autódísz - tapadókorongos dísz

Ha te is szeretnél ilyen képeket máris megtaláltál Itt az esküvői képeket láthatod! 🙂