Esküvői dekoráció inspirációk

Az esküvői dekoráció fontos szereplő az esküvőn, de ezen kívül az álmod megvalósulása is. A szerelemnek, elköteleződésének a csúcspontja, mindenki a legszebbé, legvarázslatosabbá szeretné tenni az életre szóló eseményt. Keresd a személyiségetekhez illő hangulatot és színvilágot, ami majd elvarázsolja a vendégeiteket. Az esküvői dekoráció lehet romantikus-kerti, provence avagy vintage esetleg modern elegáns vagy rusztikus hatású is. Ennek megvalósítására a lehetőségek adottak, hiszen külön iparággá fejlődött a dekoráció, bár kisebb létszámú, meghittebb rendezvényt néha maga az ifjú pár is bevállal kétkezi munkával. Manapság, amikor óriási mennyiségben állnak készen esküvői kellék ,csupán a megfelelőek kiválasztása okozhat nehézséget, ha okoz egyáltalán. Az információk és kellékek beszerzőhetek. A legtöbb menyasszony kikristályosodott  elképzeléssel kezd az esküvőtervezéshez, és csupán néhány apróság az amit kiegészítésképpen elfogadnak a szakemberek tanácsaiból, ajánlataiból. Ilyen az esküvői dekor is, ezt a menyasszonyok már jó előre elképzelik. Ha tovább olvasol, mutatok két példát egy menyasszony által készített és egy profi esküvői dekorációról. Mindkettő tökéletesen illett az adott esküvőhöz!

Az esküvő meghitt és romantikus lehet, de mitől válnak valóra az álmok?

Az apróságok és a kellékek az, amitől az egész ceremónia kikerekedik egy nagyszerű eseménnyé! És most nem a lánykérésedre gondolok, hiszen remélhetőleg az is romantikus esemény, de már megtörtént. Viszont az esküvő kellékei, a meghívók, a köszönő ajándékok, a templomi vagy más helyszín dekorációja, a girlandok, füzérek, a vendégkönyv, a menü- és ültető kártyák, az asztalszámok, a terítékek, a szalvéták, a vázák benne a virágokkal, a tortadíszek, masnik, szalagok és egyéb apró tárgyak, mint például a kosarak a rózsaszirmokkal, melyeket a koszorúslányok az ifjú pár lábai elé szórnak, szóval ilyesmikre lesz szükség, te is tudod. Ráadásul ezeknek a tárgyaknak mind harmonizálniuk kell stílusban, színben, anyagban, és ezt a szabályt csak akkor rúgd fel, ha polgárt pukkasztani akarsz. De ugyan miért tennéd éppen ezen a gyönyörű napon, amikor az eseményre készülsz, amire még nagymama korodban is szívesen emlékszel vissza?

esküvői dekoráció házilag főasztal

Tipp: Kezdjük a menyasszonyi csokorral. a menyasszonyi ruha vonalához, stílusához anyagához tervezünk meg. A kitűzőktől kezdve a koszorúslánycsokrokon át az autódekorációig bővítjük tovább a listát, amelyben a kialakult határozott stílust követve születnek meg az alkotások! Bármilyen csokrot is válassz is, a többi dekorációs virágnak passzolnia kell hozzá. Most a finom pasztell színű csokor a trendi, halvány árnyalatú virágok szorosan egymás mellett, ha ilyet választasz, akkor az asztali és dekorációs virágok is hasonló színűek lehetnek. A girlandok és a füzérek is hasonló árnyalatokban legyenek összefűzve, így lesz finoman elegáns, stílusos. Az élő virágdekorációt még mindig felülmúlhatatlan. Ha mégis élénkebb virágokra voksolsz, akkor óvatosabban bánj a színek harmonizálásával!

A papírneműk kiválasztása is gondosságot igényel. Ezek a vendégkönyv, az ültetőkártyák, a menükártyák stb. A virágokhoz hasonlóan illeszkedniük kell egymáshoz, valamint az asztalterítő és a szalvéták színéhez, anyagához. Akár brokát, tüll, organza, vagy vászon csipkével, a lényeg a stílus, következetesen tükröződjön vissza minden darabról.

És ezek mind csak matériák, a csodálatos esküvő alapanyagai, melyek harmonikus egysége adja az alapot ahhoz, hogy két ember legigazabb érzelmei kiteljesedhessenek. A szó, a zene és a kép teljes összhangja képes a legnagyobb élményt adni.

Esküvői dekoráció 

Elsőnek diy megoldás Katától! Kata kismamaként ugrott bele az esküvőbe és a saját kezű esküvői dekorációba. Nekem bejött ez a harmónia az egész esküvővel, ezért is mutatom be!

Miért döntöttél a saját készítés mellett? A kis esküvő miatt mertél belevágni?

Elsősorban azért, mert a konkrét elképelésemet tudtam megvalósítani. Másodsorban, elég sokat tudtunk így megspórolni, és mert kis létszámról beszélünk. Ha 100 fő felett lettünk volna nem biztos, hogy belevágok!

esküvői dekoráció ültető csipesz

esküvői dekoráció diy

Mennyi idő alatt készült el? Szerettél volna több vagy más dolgot is?

A terhességem miatt, mivel itthon voltam, elég sok a szabad időm emiatt. Ezért ki is használtam szépen apránként kezdtem el beszerezni a bébiételes üvegeket, amik az úszó gyertyák tartóiként szolgáltak. A többi kelléket és esküvői dekor  anyagokat a Pesti Virágpiacon szereztük be. Szerettem volna még egy dolgot. Az a fotó fal, ami igazi virágból állt volna. De sajnos ez drága mulatság, és egyedül nem biztos, hogy meg tudtam volna csinálni. Ennyire gondoltam, rengeteg mindent össze tudtunk hozni, és féltem attól, hogy túl “sok” lesz.

Imádtam a nevesített csipeszeket, nagyon macerás a készítésük? Nekem tetszett, hogy ültető kártya szerepét is betöltötte és utána feltették magukra a vendégek! 🙂

Örülök, hogy tetszettek! 🙂 Igen macerás dolog.. Külön vásároltam a csipeszeket és külön a szívecskéket. Ragasztópisztollyal összeragasztottam, ráírtam a neveket, a dátumot a hátuljára és végül a legrosszabb rész, a picike masni. Ezzel meggyűlt a bajom. Ha nagyobb létszámról lett volna szó, kihagytam volna. Próbáltam egybe kötni az ültető kártya szerepét és a köszönet ajándékét. 🙂 Ezt is olcsón ki tudtam hozni. Összesen 1050 ft -ból kijött. A többi, hogy feldobjam, a kreativitáson múlt. És a rengeteg türelmen.

Nagyon szuper tetszett a „másik” köszönet ajándékotok is. Egy üveg házi bort képzelj el! Kiváló ötlet mesélj róla!

A boron kérdésről: Nálunk ez szokás! Minden családnak egy üveg bor és süti. A család sütötte a sütiket. A borral szerencsénk volt az apósomnak a pincéjében ez is megtalálható! 🙂

Kata munkái:

Esküvői dekoráció profitól – Beát kérdeztem az esküvőjükről! 

Visegrádon fotóztam esküvőt Beánál és Dávidnál. Az ő esküvőjükből is bőven lehet inspirálódni, ezért ajánlom figyelmedbe!

Külföldön éltek, ezért lehetetlen jobban belefolynotok a dolgokba, mégis érdekel néhány dolog! Volt elképzelés, mit szerettetek volna látni? Nemcsak a színvilágra, de a felhasznált kellékekre is gondolok.

De még mennyire! Szeretjük mindketten a lila különféle árnyalatait, a letisztult pasztell színeket, ezért csakis a Provance téma jöhetett szóba! Főként, hogy az esküvőnk május végéni levendula szezonra esett, ezért minden adott volt.

esküvői dekoráció virágdoboz

virágdoboz

A profik ajánlottak fel lehetőségeket, vagy konkrét ötleteitek is voltak vagy esetleg is-is?

Mivel majdnem 3000 km távolságból szerveztük az esküvőt, fontosnak tartottuk esküvőszervező segítségét kérni, melyet a Gondos esküvőszervező cég biztosított, ők segítettek minket a témához további ötletekkel. A legtöbb elem konkrét elképzelés alapján készült. A meghívókat, a fényképes levendulás asztalkát, a virágcsokrokat magam terveztem, és nagy megkönnyebbülés, hogy mindent megtudtunk valósítani, még szebb is lett mint reméltük.

A székeket itt kaptátok? Nekem kifejezetten tetszett a székszoknya hiánya.

Örülök, hogy tetszett! A székeket az esküvőszervező cég biztosította. Gondos Orsival egyetértve soknak tartottuk a hagyományos, szoknyás, masnis megoldást. Szerettük volna minél letisztultabbra, és egyszerűbbre hagyni a berendezést.

esküvői dekoráció virágtartó

virág asztaldísz

Esküvői dekor: A harmónián a hangsúly!

Tetszett nemcsak az étterem, de az ültető és menükártyák harmóniája a helyszínnel. Ha tudnál mondani róla pár szót az jó lenne! 🙂

Köszönjük szépen! Tavaly májusban tettünk nagy kirándulást Visegrád-Szentendre-Esztergom környékén, a tökéletes esküvői helyszínt keresve, így találtunk rá a Nagyvillám Étteremre. A panorámája és stílusa miatt rögtön megtetszett  mindkettőnknek. Az nap ott ebédeltünk, és az ínycsiklandó, finom ételek is hamar meggyőztek minket, illetve körbe is vezettek minket ahol felvilágosítást kaptunk ,hogy hogyan zajlanak ott az esküvők, mire számíthatunk. Mindez nagyon meggyőzőtt. Tudtuk ,hogy megtaláltuk a helyünket. A helyszínen sokat alakítani nem kellett, mivel adta magát a gyönyörű környezet, szerettük volna visszatükrözni a menüben, névjegykártyákban. Tudatosan, kézzel készült, eco papírra készítettük a papírmunkákat, ezzel is óvva és vigyázva a természetre. A köszönőajándékunk egy kis zsák levendula volt, amellyel vendégeink sokáig emlékezhettek az esküvő illatára, hangulatára.

dekoráció rózsa

Nagyon tetszett az étterem, én már jártam itt, de majdnem 15 éve. Mi alapján választottátok az éttermet?

Mivel életünk nagy részét a borús, esős Írországban éljük, igyekeztünk olyan helyszínt keresni ami a napsütötte, zöld természetben, csendes, nyugodt környezetben van. Az étteremben főként az tetszett, hogy vadszőlővel bevont teraszon tarthattuk  a polgári szertartást, illetve ,hogy vacsora alatt, hatalmas üvegablakokon át, teljes pompájában csodálhattuk a Dunakanyart, és a Fellegvárat. A helyszínnek igen kivételes hangulatot adtak az épületbe beépített fák, még a lombjuk is meg volt óvva. Reméljük ,hogy hamarosan visszatérhetünk, hogy felidézzük az esküvőnk csodálatos napját. 

esküvői dekoráció ültető tábla  esküvői dekoráció asztal terítve esküvői dekoráció virágfüzér széken esküvői dekoráció menükártya

Esküvő Beánál:  Gondos Orsi esküvőszervező munkái 

vintage asztal dekor esküvői dekoráció és teríték  dekorasztal fotókkal

 

A a napon FotoN segédkezett! Miért jó ha két fotós van? Erről az esküvői fotózás oldalamon olvashatsz!