Loading

Esküvői fotó ötletek 

Esküvői fotó ötletek a tökéletes esküvői képekhez. Méghozzá migyárt 9 db, amit ha betartasz, garantálható a jobb eredményed az esküvői képek terén! Amikor a menyasszonyokkal és a vőlegényekkel beszélgetek, az egyik kérdés esküvő előtt az, hogy hogyan fognak kinézni az esküvői képeken. A legtöbbetek számára az esküvő napja az első alkalom, hogy profi fotóssal dolgoztok. Rengeteg dolog van, amitől jók lehetnek a képek, főleg ha elolvasod az esküvői fotó ötleteim, amit azért írtam, hogy elérjük a lehető legjobb eredményt.

1. Fogadj fel egy jó fotóst!

Igen érzékeny és fontos pont az esküvői fotós megtalálása. Nem javaslok barátot, ismerőst és rokont, sőt feltörekvő kezdőt sem a feladatra. Ez megismételhetetlen dolog, hidd el, bánni fogod, ha amatőrt kérsz fel. (aki lepkéket vagy természetet  fényképez az nem esküvői fotós) Általánosságban elmondható, hogy egy normál esküvő időtartamára árban 140.000 forinttól felfelé kell nézelődnöd.  Próbálj meg szétnézni az oldalán, nemcsak néhány jó képet, de komplett sorozatokat keresni. A sorozatokkal átfogó képet kapsz egy komplett esküvőről így láthatod vajon nem csak egy két széteffektezett képet tud-e egy -egy esküvőről felmutatni. (nálam épp ezért nincs is best off). Nézd meg a blogját, hiszen így talán többet megismersz belőle. A fotózás nem attól lesz jó, hogy találsz pár szép (meglehet lopott) képet az olcsó Józsi oldalán.

eskuvoi fotós

2. Próbáld ki magad és a fotóst is az esküvő előtt!

Ha lazán és természetesen szeretnél mutatni az esküvői fotókon, akkor mindenképpen készíttess jegyes fotókat. Ezeknek a lényege nem a rólatok készült x darab kép, hanem az egymás megismerése és a közös munka. A jegyes fotózás által nem marad majd benned kérdés az esküvői fotózásnál. Hiszen már megtapasztalod a fotóst és a kamerát, mellesleg a párod is felkészültebb lesz az egészre. Higgy nekem, nem válik károdra és még képeket is kaptok! 

Esküvői fotó ötletek

3. Bízz a fotósban!

Rengetegszer találkozom azzal a jelenséggel, hogy a menyasszony vagy az anyós rángat az esküvőn, hogy nekem „mit kell lefotózni”. Ha már az esküvődbe rengeteg időt, energiát beleraksz, akkor remélem, megemlíted mit szernél látni a képeken. Ettől függetlenül értem és tudom, mit kell tennem, mert ezzel foglalkozom. Nem kell kézen fogva végig vezetni az esküvőn. Ki fogom szúrni az egyedi dolgokat is. Ha kialakul a fotósoddal egy picit is kommunikáció, úgyis elmondod neki, főleg ha egy olyat fogsz ki, akit ez még érdekel is! 🙂 Ha számodra különleges személy van jelen akkor nem sértődők meg, ha megmutatod. Sokan nem képzelik el magukat a képeken, de egy jó fotós egyből látni fogja, hogyan is mutatsz majd az adott háttér előtt vagy szituációban.

4. A szép fények, nélkülük nem létezik jó fotó!

A fotózás egyik alap pillére a fények. A párok nem feltétlen tudják, hogy ez milyen fontos dolog. A cikk ezért is hívja rá fel a figyelmet, mert nem kalkuláljátok ezt be. Legszebb fények napkeltekor és napnyugta előtt vannak. Helyszín és évszak függő, hogy mikor. Télen hamarabb sötét lesz, mint nyáron. Egy déli időpont vagy szürkület teljesen megölheti a képek minőségét. A szép fotók mind jó fényben készülnek és ez a beltéri felvételekre is igazak. A jó fények elkapásához kell a jó időzítés is, méghozzá az esküvői forgatókönyvetekben!

esküvői fotózás tippek színház

Esküvői fotó ötletek

5. Gondolj a ceremóniákra és készülj fel!

A szertartások fotói kétségtelenül a nap legfontosabb felvételei. Rengeteg probléma szokott lenni a házasságkötő termekben és templomokban. Itt nem a fényekkel szokott probléma lenni, hanem a templomi bevonuláskor a fotós elé ugró mobilfotós rokonnal. Bevonulás egy van, ezt nem tudom megismételni, a pillanatot visszaadni. Engem a polgárin is zavar a mobiltelefonnal tolakodó rokon. Értem én, hogy ki akarja tenni a fézbukkra, de neked a képeid, nekem a munkámat teszik tönkre. Ha felkészülsz egy aprósággal, akkor talán észreveszik magukat. Mára annyira elfajult a helyzet, hogy táblával figyelmezteti az előrelátó menyasszony a násznépet. (a témát jól körbejárom még a templomi esküvő cikkemben) Ennek felirata a következő lehet (illetve ceremóniamesteretek  kitalálhat szellemesebbet is) :

 

„ Kérjük, hogy ne fotózz a ceremónia alatt! A legjobb fotóst és videóst választottuk ”

 

6. Fogadd fel azokat, akiktől szép leszel!

A menyasszony egyik legfontosabb „dolga” a szépség a nagy napon! A fotókon is a legszebb és legjobb formáját kell megmutatnia. Soha ne spórolj a sminkesen és a fodrászon. Az igazán jó és profi esküvői szolgáltatók (akiket megtalálsz itt az oldalamon is) szinte művészi munkát végeznek. Egy rossz alapozó nemcsak több retus munkát, de sokszor javíthatatlan képeket is eredményezhet. A melegben leolvadó ócska sminket pedig nem tudom retusálni. Csakis profik tehetnek azzá a hercegnővé, aki álmaidban szertél volna lenni, ezen a napon pedig annak KELL lenned!

eskuvoi fotós

7. Legyél kreatív!

Az esküvői fotós nemcsak céltalanul van ott veletek egész nap. Valószínűleg nyitott bármiféle elképzelésetekre a fotózás terén. A fotózási helyszín elképzelése vagy az esetleges „kötődésetek valamihez” mind – mind hasznos infó lesz számára! Én mindig átbeszélem a párokkal, hogy van –e esetleg bármiféle igényük vagy ötletük a kreatív fotózással kapcsolatban. Nekem úgyis lesz. Érdemes másik napon tartani, mert aznap túl sok minden történik. Így lehetőség nyílik másik vagy több fotózási helyszín felkeresésére is. A fotózásra szánt több idő, egyenesen vezet a jobb fotósorozathoz is. A kreatív fotózás témában mindent megtalálsz.

esküvői fotózás tippek tópart

8. Szánj időt a sorozatra!

Azért fontos az Esküvői fotó ötletek között megemlíteni, mert rengeteg esküvőm volt, ahol nem szántak elég időt a fotózásra, viszont az osztályon felüli fotókat elvárták.

A fotósod tudni fogja, hogy mire mennyi idő kell. A legfontosabb, hogy bevond a tervezésbe a ceremóniamestert vagy vőfélyt is, mert gyakran nem kalkulálnak a fotózással. (természetesen rengeteg kivétel van, hiszen a profi szolgáltató attól profi, hogy ránk, fotósokra is figyel)

9. Vacsora képek “etesd meg, ő is ember” ! 🙂

Divat a költséghatékony esküvő. Ilyenkor a párok nem kalkulálnak ellátást a fotósnak. Tapasztalatom szerint, amit megspórolsz a vacsorán, azt elbuknod az adott szolgáltató lelkesedésén. Hogyan is várható el bármely esküvői szolgáltatótól  az önfeledt élvezetes munka, ha nem tisztelik meg a vacsorával sem? Érdemes ilyenkor leülni a fotósnak is, hiszen egész nap talpalt, hogy jó képeket lőjön neked. Tegye fel a kezét, aki szeretne evés közbeni képeket magáról vagy a vendégekről a fotókönyvbe? Senki? Na, ugye! Ha lehet készüljenek inkább a táncról és az önfeledten ünneplő násznépről képek! Ezek a mulató pillantok az évek teltével felértékelődnek. Nemrég a saját esküvői fotóimon találtam meg Barbit még gyrekként akinek én lettem az esküvői fotósa 🙂

Remélem sikerült segítenem az Esküvői fotó ötletekkel zámodra, hiszen a célja ugyanaz a cikknek, mint ami nekem: a még jobb képek! Néz szét a galériámban, hiszen lehet rám találtál, ha esküvői fotós keresésben vagy 🙂 !

 

eskuvoi fotós