Esküvői fotók másképpen a beltéri képek titkai

Az esküvő “mulatós” része és történései sokaknak a „nem fontos” kategóriába tartozik. Legyen az ifjú pár vagy fotós kolléga. Sokáig tanulmányoztam konkurenseimet, illetve egy szakmabeli ismerősöm rávettem, hogy nézzen szét a saját fotós ismerősei között. A cikk fotósnak és menyasszonynak egyaránt szól, hiszen mindenkinek fontosak a jobb képek.

Esküvői fotók másképpen menyecske

Az esküvők benti / beltéri eseményiről viszonylag kevés vagy teljesen hiányos képanyagot látok és találok mostanában. Néhány évvel ezelőtt amikor átlapoztam a saját esküvői albumomat, a legtöbb időt a buliképeknél időztünk. A legtöbb reakciót a tánc és mulatás azaz a kimondott beltéri eseményekről készült képek váltották ki. De nem csak belőlem, hanem a család többi tagjából is Hiszen például pont ott volt valaki, még gyerekként, akinek később én fotóztam az esküvőjét.

Akkor határoztam el, hogy sokkal nagyobb figyelmet fordítok erre a területre. Úgy gondoltam esküvői fotók másképpen is készülhetnek nemcsak sötét háttérrel, hanem világosabb, közérthetőbb formában is.

De miért nem készülnek esküvői fotók másképpen? Miért hiányoznak a sorozatokból sokszor (tisztelet a kivételnek) a benti fotók? Miért van kevés fotó a táncról és a beltérről?
Mr és Mrs játék Pálinka itatás

Nemcsak egy, de több dolog felelős:

  1. A szinte alkalmatlan és régi esküvői helyszínek. Ezek sem kialakításban sem hangulatban nem tartoznak ma már a kimondottan erre létrehozott és megálmodott új helyszínek közé. Inkább étterem vonalat képviselik. Viszonylag gyengén dekorálhatóak és nem elég világosak a jó képekhez, alapvetően rossz világítással rendelkeznek.
  2. A második gyenge pont a felkészületlen minimális felszereléssel dolgozó fotós. Minimális világításnak (egy fényképezőre felcsatolt vaku) csak szinte az előtérben lévő figura a világos, így komorabb az esküvő hangulata. A sötétebb tónusok miatt kevésbé szeretik ezeket készíteni a fotósok. Kitenni pedig alig. Előszeretettel próbálják meg a raw fájlokat nyüstölni ebben az esetben nem lesz szép eredmény.
  3. Újabb hatalmas probléma a manapság a Zenekarok és DJ-k által használt fényforrások és világítások. Ezek a legolcsóbb leggagyibb kínai „hangyás” lámpától a programozható profi robot lámpákig terjednek. Nem is olyan rég nagyon profi DJ-vel voltam aki rengeteg füstöt (!) is használt esküvőn. Ezeket nagyon nehéz kikerülni vagy úgy fotózni, hogy ne zavarjon be a képeknél. Kommunikáció fontos a szolgáltatók között ilyenkor, meg kell kérni a kollégákat, hogy legalább a nyitótáncra kapcsolják ki az extra fényeket.
  4. Mára divatos jelenség lett a teljes sötétség a táncnál. Ettől nemcsak a fotósok, de a videós kollégák is rosszul vannak. Lehetetlen teljes sötétségben vagy félhomályban dolgozni. Nem látjuk rendesen a történéseket és mire befogjuk az eseményt már husss is.. A videóknál elképesztően zavaró (zajos szemcsés felvételt eredményez) ez a hülye szokás, amit a násznépből erőltet általában valaki.

Esküvői fotók másképpen – megoldások

Amint látod több sarkalatos ponton múlik a fotók minősége és hangulata. Hogy az esküvői fotók másképpen készüljenek az első pontot kivéve, tehetünk érte!  • Több cuccot világítást viszek
  • Megkérem a Dj-t, ne fesse be a lézerfénnyel a legfontosabb eseményeket (nyitótánc, torta vágás stb.) Egyeztetek vele mikor indul a füst és honnan.
  • Felkapcsoltatom a villanyt (ha lehet legalább részben) és felhívom a pár figyelmét mit lehet veszíteni a sötétségben. Legalább időszakosan fel kell kapcsolni a villanyt. A násznép ötletadójának finoman fel lehet hívni a figyelmét, hogy nem egy sötét diszkóban vagyunk hanem esküvőn, amit dokumentálnunk kell.

Ezt a néhány egyszerű dologra figyelünk akkor az esküvői fotók másképpen fognak kinézni ez egészen biztos 🙂

anyóskérés esküvői buli Esküvői mulatás Esküvői játék esküvői fotókmásképpen Deák udvarház esküvői fotók másképpen tánc

Esküvői fotózás árajánlat kérés