Esküvői fotózás Budapest különleges helyszínén

Esküvői fotózás Budapest egy exkluzív fotózási helyszínén nem csak neked lehet fontos,  hanem nekem is! Te azt várod, hogy el nem múlóvá tegyen egy varázslatos pillanatot, én pedig kihívásnak élem meg, hogy igazán személyes, neked szóló legyen. A fotóimon szeretek érzelmeket, érzéseket, kapcsolatokat, különleges és egyedi helyzeteket és helyszíneket megörökíteni. Ha találkozunk, együtt dolgozunk már az esküvő előtt is – hiszen a kép megszületésében mindhárman benne vagyunk –, könnyebben egymásra hangolódunk majd az ünnepen. Mindig javaslom is a jegyes fotózást, ami remek felkészítő erre a napra. Ez felkészít titeket, hiszen viszonylag kevesen fotózkodnak esküvő előtt. Így nem érhet meglepetés és engem is megismertek! Ez az esemény megismételhetetlen, és a legtöbbet szeretném kihozni belőle, hogy mindig kellemes legyen visszagondolni a nagy napra. Munkám során a minőség elsődleges szempont, ezért kizárólag professzionális eszközökkel dolgozom.

esküvői fotózás budapesti iparművészeti múzeumesküvői fotózás Budapest romantika

Esküvői fotózás Budapest : Az Iparművészeti Múzeumban jártunk!

Amikor külföldi vendégek látogatnak hazánkba, szinte gyermeki ámulattal csodálkoznak rá Magyarország gyönyörű városaira és természeti kincseire. Ha vesszük a fáradtságot és gyalogszerrel feltérképezzük fővárosunk, Budapest frekventáltabb kerületeit, akkor észrevesszük, hogy szinte utcáról utcára mindig más hangulatba kerülünk, miközben a város különlegesebb, rejtettebb arcát is megleshetjük. Nemcsak Magyarország szép, de Budapest is hemzseg a fotózási lehetőségekben. Függetlenül attól, hogy milyen egyedi stílusa van az adott párnak, egy biztos, mindenki azt szeretné, hogy a képei ne tucat felvételek legyenek, hanem egyediek. Kissé elcsépelt, de igaz a mondás “a várost átlengi a történelem”. Nem is beszélve a gyönyörű belső udvarokról, a körfolyosók lépcsőinek kanyargós íveiről, kovácsoltvas, míves korlátairól. Ám ha pusztán csak a helyszíneket szeretnénk felsorolni a teljesség igénye nélkül, akkor kézenfekvő a Budai Vár környéke a hosszú lépcsősorokkal, sikátorokkal, zegzugos utcácskákkal. Az esküvői fotózást Budapesten tatjuk akkor a szerelmetek bemutatásához érdemes megtalálni és a képeken megmutatni a kifejező és egyben különleges hátteret, a főváros valamelyik „ékszerdobozát”.

Esküvői fotózás Budapest menyasszony esküvői gyűrűk budapest

Az esküvői fotózáson belül a kreatív esküvői fotózás az egyik legkedvesebb a számomra, és egyúttal a teljes sorozat legdominánsabb része. Ezek azok a képek, amelyek meghatározzák a sorozatunkat. A feladatom, hogy ezeken a fotókon önmagatok legyetek, és legyetek annyira természetesek, mintha ott sem lennék. Így a fényképezkedés élménnyé válik, melybe belefeledkeztek, és igazi lesz a mosoly, az ölelés. Ráadásul, arra is van lehetőség és szerencsésebb is, ha nem az esküvő napján készül az összes kép – mivel az esküvő napja általában fárasztó és rohanós –, mert így több időnk és lehetőségünk van akár több vagy távolabbi helyszíneken is fotózni. Megtalálhatjuk az éppen hozzátok illőt, ami kiemeli mindazt, ami egyedülálló a kapcsolatotokban.Az esküvői fotós ugyanis nem csak szakember, de aznap egy olyan ember is, aki a legjobb barátod lesz a nagy napon! Ugyanúgy van egy stílusa, vannak előnyben részesített színei, beállításai, eszközei, jelenetei. Lehet, a csipkeruhákat szebben fotózza, mint a műselymet, de az is lehet, egy hipermodern környezetben tud a leginkább kiteljesedni.Ugyanúgy, ahogy a ruhádnak, a helyszínnek, a dekorációnak is átgondolod a stílusát és hangulatát, a fotókéval is érdemes ezt tenned. Milyen fotókat szeretnél? Kedves, meghitt, bensőséges legyen, vagy inkább trendi, vicces, kreatív, esetleg picit merészebb is?

Azt, aki képes könnyedén megragadni a hangulatot, elcsípni a pillanat felvillanó varázsát, megörökíteni a megismételhetetlent. Az esküvő a szerelmet, szeretetet, az elkötelezettséget és a boldogságot szimbolizálja. A fotóknak ezeket az érzéseket kell visszaadniuk, tehát nem elég, ha csak szimplán dokumentálják az eseményeket, hanem egy történetet kell elmesélniük, aminek a főszereplői Ti lesztek! Minden képben benne kell lennie egy üzenetnek rólatok. Fontos dolognak tartom a párok lelki állapotát a fotózás alatt. A lényeg, hogy ne izguljanak, ne törődjenek vele, hogy kattog a gép, csak élvezzék egymást és az adott pillanatot.

esküvői fotózás budapest múzeum

esküvői fotózás budapest kreatív képek

Esküvői fotózás Budapest emeleti csókKreatív esküvői fotózás BudapestEsküvői fotózás Budapest boltív alatt  Esküvői fotózás Budapest: Különleges helyszín, exkluzív sorozat

Esküvő fotózás Budapest: Jó a helyszín, de mi jellemzi a jó képeket?

A legjobb esküvői sorozatokra van idő. Remek helyszínen készülnek, de nem a beállított pózok teszik széppé. Hanem ti, ha ki tudjátok fejezni az egymás iránti szerelmeteket. Ha rám bízzátok magatokat, és ezért meg is tudtok feledkezni rólam annyira, hogy a kapcsolat is láthatóvá válhasson köztetek, ne csak a külső.

Ezt a sorozatot a Budapesti Iparművészeti múzeumban készítettük. Az 1001 éjszaka meséit idézte fel benn az IX. kerületi, Lechner Ödön És Pártos Gyula által tervezett szecessziós épület. Több e-mailt váltottunk a menyasszonnyal a sorozatot illetően. Mivel a vőlegény Németországban dolgozik, Miskolcon laknak, ezért időzítés és egyéb dolgok például a ruha miatt esett a választás a budapesti helyszínre. Először levelezés alkalmával a kreatív fotózásra megálmodott helyszínt teljesen kétkedve fogadtam, sőt próbáltam valami természetes kültéri helyszín felé terelni a dolgot és biztosra menni.. Aztán Fati meggyőzött nagyon gyorsan az ellenkezőjéről. Utólag nagyon örülök is ennek, hogy erre esett a választásunk és nem mentünk kültéri fotózásra. Első tervekben még szerepelt egy kültéri sorozat is, de a kültéri képek nem passzoltak volna ehhez a koncepcióhoz. Amikor megláttam a helyszínt elámultam, milyen szép. Azonnal eszembe jutottak a távol keleti mesék. A látvány világról az 1001 éjszakára asszociáltam egyből, pedig ez bizony ízig-vérig magyar szecessziós építészet. És hogyan sikerültek a fotók és megéri -e külön időt rászánni egy különleges fotózásra? Szerintem mindképp. Nem vészes a bérleti díj és reggeli időpontban még nincsenek turisták sem.

Esküvői fotózás Budapest különleges helyszínén – cikkeim kívül is olvassátok el írásaim tippem, itt az oldalon és tekintsétek meg a fotógalériákat, mert lehet, hogy személyemben megtaláljátok a számotokra legjobb esküvői fotóst 🙂