Esküvői fotózás helyszínek

Esküvői fotózás helyszínek kérdését veszem elő, az oldalamon egyébként megtalálható ehhez szinte az összes komponens! 🙂 Először is praktikus tanácsokkal látlak el az esküvői fotózás helyszínének a kiválasztásához. Természetesen a fotózási helyeket tökéletesen ismerem a lakhelyem környékén is, de egyelőre a nagyobbakra koncentrálok.

Az esküvő helyszíne mindig meghatározza a sorozat hangulatát. A párok jelentős része ragaszkodik a kültéri fotókhoz, de októbertől márciusig csak műterem jöhet szóba. Ettől sem kell megijedni, hiszen ma már modern esküvőhöz berendezett provence-i hangulatú műtermek is léteznek, ahol teljes értékű gyönyörű sorozat készíthető. Én mindenképp javaslok egy fedett „B” elképzelést is. Mert mindig eshet vagy fújhat.

Az esküvői fotózás helyszíneket három csoportra osztom:

 • esküvő napján, az esküvői helyszínhez köthetőek vagy közelében vannak
 • másik napon készült fényképezéshez, kültéri és beltéri esküvői fotózás helyszínek
 • műtermek (ezek ősztől tavaszig népszerűek) 

Tippek esküvői fotózás helyszínek kiválasztása előtt tervezéshez

 

Ha esküvő napi fotózást képzeltél el (hely függő):

 1. Az időfaktor! Jól megtervezve, ceremóniamesterrel együttműködve időráhagyással, legalább egy órát rászánva készülj fel (autózás nélkül). Fontos, hogy ehhez igazítsd a szolgáltatókkal a forgatókönyvet is!
 2. A kora hajnal vagy késő délután, estefelé a legjobb időpont a fotózásra, ezt vedd figyelembe!
 3. Semmiképp ne menjetek messzire az esküvő helyétől! Én 20 perc autóútban maximalizálom ezt. Egyszerűen túl sok minden történik aznap, és nagy a kockázata annak, hogy történik valami. Az idő véges aznap, ezért a fotósnak tervekkel kéne rendelkeznie. A násznép és az esküvő kiemelten fontos, nem szabad sokáig távol maradnotok.

Az aznapi fotózásnál viszonylag fix helyszínekben muszáj gondolkodni. Nehezen módosíthatóak, az esküvőhöz igazodunk. Ha ebben gondolkodsz, akkor kevesebb a lehetőség. Én a másik napi kreatív sorozatot preferálom, ott van idő és energia a képekre és a jó napszakban történő fotókhoz.

Mi a teendő, ha a fotós nem ismeri a kiválasztott helyet? Ha engem kértek fel egy esküvő megörökítéséhez és nem ismerem az esküvői fotózási helyszínt, akkor minden esetben korábban érkezem. Rövid terepszemlét tartok és próbálok számba venni a lehetőségeket.A vakrepülés kerülöm. Eddig bevált és kitűnő képeket eredményezett.

 
 

Másik napon történő fotózást képzeltek el:

 1. Olyan helyset találjatok, amelyik a legjobban illik a személyiségetekhez. Például: hercegnős kastélyos, tóparti, akár balatoni vitorlás, elegáns vagy egészen extrém is szóba jöhet.
 2. Az időfaktor több képet és beállítást tesz lehetővé.
 3. Kiegészítők, hobbi vagy házi kedvencek is megjelenhetnek a fotókon, mindenre van idő.
 4. A hely kiválasztását gondold át többször. Egy szép környezet elegáns képekkel többet érhet, mint egy motoron pucsítás, vagy trendi sárban-vízben fetrengős sorozat (ez a stílus egyébként is távol áll tőlem, csakúgy, mint a vicces képek erőltetése is, de erről is találsz itt az oldalon cikket).

A másik napon történő fényképezésen van idő nagyon kidolgozott sorozat készítésére. Nincsenek időkorlátok sem. Tökéletes időpontban tudunk eltölteni minimum két vagy három órát, kizárólag a képekkel (autózás és rohanás nélkül), ezért én ezt preferálom. 

Esküvői fotózás helyszínek Budapest: 

Most pedig a konkrétumok. Több hely is látogatható hétköznap. A kastélyok és egyéb helyszínek nyitva tartását pedig ellenőrizni kell, egyébként természetesen hétköznap látogathatóak. Általánosan elmondható, hogy minden hely engedélyt köteles!  A többségüknél pedig bérleti díj fizetendő az időtartamtól függően. Áruk 15.000-100.000 ft között mozognak. Természetesen minimum 2 órás bérlést érdemes kalkulálni!

Hotel Intercontinental Budapest – modern és neoklasszikus stílus. Az Intercontinental nemcsak akkor áll rendelkezésre, ha itt tartod az esküvőd, hanem bérelhető is fotózásra néhány területe. Több hotel esküvőn vettem részt fotósként, ezek nagy része ilyen! A modern stílusú szállodák a nagy termek, lobbyk, lépcsők, liftelőterek és a hotelszobák fiatalos elegáns lendületet sugároznak. Mindenképp kötelező a hátulsó lépcső és a klasszikus kristálycsilláros hall. Esküvői fotózás helyszínek között mindenképp érdemes elgondolkodni a hoteleken, ha elegáns beltéri sorozatot álmodtatok meg.

Esküvői fotózás helyszínek Hotel Intercontinental Budapest

Esküvői fotózás helyszínek Hotel Intercontinental Budapest

Iparművészeti Múzeum Budapest – szecessziós és különleges. Ha az esküvői fotózást Budapest különleges helyszínén tervezed és igazán exkluzív környezetet szeretnél a képekhez, akkor mindenképp nézd meg a linkre vagy a képre kattintva a sorozatot. A nyári szezonban viszonylag sok turista jár itt, úgyhogy a kora reggeli időpontot javaslom a látogatásra. Nem minden áll terem rendelkezésre, de nem is kell. Telefonos egyeztetést igényel az engedélykérés.

Esküvői fotózás helyszínek Budapest Iparművészeti múzeum

Esküvői fotózás helyszínek Budapest Iparművészeti múzeum

Budai Vár – és Várkert Bazár. Szomszédosak egymással, mégis külön kell őket kezelni. Önmagában a Budai vár szépséges, de a munka viszonylag nehéz a millió turista miatt. Természetesen nem lehetetlen, sőt! Jó időzítéssel remek sorozat készíthető a zegzugos utcákban és tereken. Viszont a halászbástya étterem teraszát nem. A kevés lehetőséget drágán adja. A Várkert Bazár is kifejezetten alkalmas a kreatív képekhez. Ennek külön ingatlankezelője van, az ottlét pedig engedélyköteles. Sajnos itt is lehet rendezvény, ami megnehezítheti a dolgot.

Esküvői fotózás helyszínek Budai vár

A következő remek épületeket is ajánlom még a figyelmedbe! Ezek eleganciájukkal, kisugárzásukkal egészen egyedi megjelenést kölcsönözhetnek a képekhez.

 • Aria Hotel Budapest
 • New York-palota – Boscolo Hotel
 • Corinthia Hotel Budapest
 • Festetics Palota
 • Gresham-palota / Four Season Hotel
 • Zara Hotel
 • Kempinski Hotel Corvinus
 • Magyar Állami Operaház
 • MÜPA Művészetek Palotája 
Esküvői fotózás helyszínek vidéken: 

 

Sarlóspuszta Club Hotel – Tatárszentgyörgy, újszerű fiatalos, sok zöld területtel. Nemcsak gyönyörű esküvői helyszín, de a fotókhoz is jó választás. Fákkal körülvett pázsitok között szinte bármikor készíthetőek felvételek 13 óra után az egész szezonban. Árnyékos és napos részek váltakozása kitűnő a csoportképekhez is. Nagy extra nincs, viszont ha itt az esküvő, akkor tökéletes aznapra. Engedéllyel más időpontban is látogatható A koszorúslányos mustangos sorozat itt készült.Esküvői fotózás helyszín Sarlóspuszta

Kérj időpontot esküvői fotózásra!

Fenyőharaszt Kastélyszálló – Fenyőharaszt, kastély, erdei hangulattal. A körülötte lévő terület szintén tökéletes a sorozathoz. Egy napos pázsitos részt – ahol a polgári ceremóniát tartják – egy árnyákosabb erdei rész is követi. Stílusomnak nagyon megfelelő az árnyékosabb rész, hiszen gyakran használok műfényt. Egész nap lehet dolgozni, ezért aznapi sorozatokhoz tökéletes esküvői fotózási helyszín. Ha máshol tartod az esküvőd, akkor is fényképezhetünk itt, hiszen pont ez történt akkor is, amikor ott jártam. A kezdő kép is innen van 🙂

esküvői fotózás helyszínek fenyőharaszt
Deák Udvarház – Kakucs, vintage hangulatú esküvőkhöz, szuper beltér és szép zöld változatos kültér. Kifejezetten alkalmas külső és beltéri sorozatra. Nemcsak az udvarház, de annak környezetében lévő erdős, illetve rétekben, erdőkben gazdag táj is tökéletes lehetőségeket kínál. Ha itt lesz az esküvőd, minden napszakban van alkalmas rész a fotózásra! Ezek a kreatív esküvői fotók a Deák Udvarházban készültek.esküvői fotózás helyszínek Deák Udvarház

Martonvásári Park – Brunszvik-kastély – Komoly kastély, tó és zöld környezet. Egy park, ahol tökéletes egyvelegét kapod a kastélyháttérnek, a tónak és a zöld tisztásoknak. Egyik legkedvesebb esküvői fotózás helyszínem. Kizárólag külső díszletnek használtam az épületet, mert nem kell több. Rengeteg sorozatot készítettem itt, csak ajánlani tudom. A park este 6-kor zár, nyáron 7-kor. A park megújult 2019-ben. Már szükségesfotós jegy is  (efddig nemkellett) ami ha jól emlékszem 10.000 ft. Ez tartalmaz egy olyan helyet ahol át tudtok öltözni. Nagy pozitívum, hogy hétköznap nincs tömeg! Az egyik itt készült sorozat: Martonvásárhelyi fotók.Esküvői fotózás helyszínek Martonvásár

Gödöllői Királyi Kastély (Grassalkovich-kastély) – barokk kastélybelső, csodálatos park. 50%-50%-ban használható külső és belső fotózásra! Picit drága fotózási és esküvői színhely. Az átöltözéshez biztosított helyiség is pénzbe kerül, ezért beöltözve gyertek. Emlékeim szerint 25.000.- Ft a kétórás fotós jegy. Belső lépcsők, kis- és nagyterem, itt lehet fotózni, ez nem túl sok, viszont a kinti környezet rengeteget adhat a sorozathoz. A lehetőség megvan, pusztán a turistahad elkerülésére figyeljünk oda.

Esküvői fotózás helyszínek Gödöllői kastély

Esküvői fotózás helyszínek Gödöllői kastély

Dabas Szent Jakab Sétány – természetes zöld hátteres képekhez. Többen jeleztétek, hogy a cikk alapján találatok meg, mert esküvői fotózás helyszínek keresésében vagytok Dabason. Most ajánlok is egyet a figyelmedbe. A Szent Jakab Sétány ideális mert több dolgot van egymás mellett. Az árnyékos erdő vagy a nyílt füves, bokros terep ugyanúgy rendelkezésre áll mint a néhány száz méterrel odébb lévő csatornapart. Akinek Dabason van az esküvő annak mindenképp ideális megoldás akár aznapi fotózáshoz is. Hétvégén sincs nagy tömeg (május , illetve egyéb rendezvények kivételt képeznek) ezért szinte tökéletes választás a várostól néhány percre. Még több kép

esküvői fényképész Dabas

 

Esküvői fotózás helyszínekből természetesen sokkal több van a tarsolyomban. Jelenleg sok felújítás alatt van és felesleges beleírnom a cikkbe. A listát bővíteni fogom idővel!

 

Még több: Esküvői fotózás tippek menyasszonyoknak!