Esküvői fotózás tippek menyasszonyoknak

Esküvői fotózás tippek menyasszonyoknak méghozzá ahhoz, hogy tökéletes esküvői képeid legyenek! Kilenc darab tippet adok, amit ha betartasz, garantálható a jobb eredmény az esküvői képek területén! Amikor a menyasszonyokkal és a vőlegényekkel beszélgetek, az egyik kérdés esküvő előtt az, hogy hogyan fognak kinézni az esküvői képeken. A legtöbbetek számára az esküvő napja az első alkalom, hogy profi fotóssal dolgoztok. Rengeteg összetevő van, amitől jók lehetnek a képek, főleg ha elolvasod az esküvői fotózási tippeket, amit azért írtam, hogy elérjük a maximumot!

1. Fogadj fel egy jó fotóst!

Igen érzékeny és fontos pont az esküvői fotós megtalálása. Nem javaslok barátot, ismerőst és rokont, sőt feltörekvő kezdőt sem a feladatra. Ez megismételhetetlen dolog, hidd el, bánni fogod, ha amatőrt kérsz fel. (aki lepkéket vagy természetet  fényképez az nem esküvői fotós mert semmi tapasztalata nincs ezen a téren!) Általánosságban elmondható, hogy egy normál esküvő időtartamára, árban 170.000 forinttól felfelé kell nézelődnöd! Próbálj meg alaposan szétnézni az oldalán, nemcsak néhány jó képet, de komplett sorozatokat és szakmai vagy blog cikeket keresni! A sorozatokkal átfogó képet kapsz egy komplett esküvőről, így láthatod, vajon nem csak egy két széteffektezett képet tud-e készíteni egy esküvőről! (nálam épp ezért nincs is best off!!). Nézd meg a blogját, hiszen így talán többet megismersz belőle. A fotózás nem attól lesz jó, hogy találsz pár szép (meglehet lopott) képet az olcsó Józsi facebook oldalán. Keress sorozatokat és szakmaiságot is! Itt ajánlom figyelmedbe a csodaszép esküvő oldalam, ahol nem fotós hanem egyéb esküvős témákat találsz!

esküvői fotózás tippek természet

2. Próbáld ki magad és a fotóst is az esküvő előtt!

Ha lazán és természetesen szeretnél mutatni az esküvői fotókon, akkor mindenképpen készíttess jegyes fotókat. Ezeknek a lényege nem a rólatok készült x darab kép (az is persze), hanem az egymás megismerése és a közös munka. A jegyes fotózás által nem marad majd benned kérdés az esküvői fotózás lebonyolításáról! Hiszen már megtapasztalod a fotóst és a kamerát. Mellesleg a párod is sokkal felkészültebb lesz az egészre. Nem válik károdra és még képeket is kaptok! 🙂

Esküvői fotózás tippek – esküvői fotó ötletek

3. Bízz a fotósban!

Sokszor a szülők vagy párok szertik felvilágosítni a fotós mi mikor történik. Ettől függetlenül értem és tudom, mit kell tennem, ezért nem kell kézen fogva végig vezetni az esküvőn 🙂 Ki fogom szúrni az egyedi dolgokat is. Ha kialakul a fotósoddal a kommunikáció, úgyis elmondod neki, főleg ha egy olyat fogsz ki, akit ez még érdekel is! 🙂 Az esküvői forgatókönyv tökéletes itiner egy profinak. Ha számodra különleges személy van jelen, akkor nem sértődők meg, ha megmutatod. Sokan nem képzelik el magukat a képeken, de egy jó fotós egyből látni fogja, hogyan is mutatsz majd az adott háttér előtt vagy szituációban.

4. A megfelelő fény nélkülük nem létezik jó esküvői fotó!

Esküvői fotózás tippek és a jó képek alap pillére a fény! A párok nem feltétlen tudják, hogy ez milyen fontos dolog. A cikk ezért is hívja rá fel a figyelmet, mert sokan nem kalkulálják ezt be! A legszebb fények napkeltekor és napnyugta előtt vannak. Helyszín és évszak függő (pl. télen hamarabb sötét lesz, mint nyáron), hogy mikor van a legjobb időzítés. Egy déli időpont vagy szürkület teljesen megölheti a képek minőségét. A szép fotók mind jó fényben készülnek és ez a beltéri felvételekre is igazak. A jó fények elkapásához kell a jó időzítés is, méghozzá az esküvői forgatókönyvetekben!

esküvői fotózás tippek színház

5. Gondolj a ceremóniákra és készülj fel!

A szertartások fotói kétségtelenül a nap legfontosabb felvételei. Rengeteg probléma szokott lenni a házasságkötő termekben és templomokban. Itt nem a fényekkel szokott probléma lenni (bár nem ideálisak), hanem a templomi bevonuláskor a fotós elé ugró mobilos rokonnal. Bevonulás egy van, ezt nem tudom megismételni és a pillanatot visszaadni. Értem én, hogy ki akarja tenni a fézbukkra, de neked a képeid, nekem a munkámat teszik tönkre. Ha felkészülsz egy aprósággal, akkor nagyon egyszerűne elkerülhető ez! Ezért érdemes táblával figyelmeztetni a násznépet! (a témát jól körbejárom még a templomi esküvő cikkemben) Ennek felirata a következő lehet (illetve ceremóniamesteretek  kitalálhat szellemesebbet is) :

„ Kérjük, hogy ne fotózz a ceremónia alatt! A legjobb fotóst és videóst választottuk ”

6. Fogadd fel azokat, akiktől szép leszel!!!

A menyasszony egyik legfontosabb „dolga” a szépség a nagy napon! A fotókon is a legszebb és legjobb formáját kell megmutatnia! Ezért soha ne spórolj a sminkesen és a fodrászon! Az igazán jó és profi esküvői szolgáltatók (akiket megtalálsz itt az oldalamon is) szinte művészi munkát végeznek. Egy rossz alapozó nemcsak több retus munkát, de sokszor javíthatatlan képeket is eredményezhet. A melegben leolvadó sminket pedig nem tudom retusálni. Csakis profik tehetnek azzá a hercegnővé, aki álmaidban szertél volna lenni!

7. Legyél kreatív!

Az esküvői fotós nem csak a sajéát ötletei miatt van ott veletek egész nap. Valószínűleg nyitott bármiféle elképzelésetekre a fotózás terén. A fotózási helyszín ötletei,elképzelése vagy az esetleges „kötődésetek valamihez” mind – mind hasznos infó lesz számára! Én mindig átbeszélem a párokkal, hogy van –e esetleg bármiféle igényük vagy ötletük a kreatív fotózással kapcsolatban. (Nekem úgyis lesz 🙂 )!  A fotózásra szánt több idő, egyenesen vezet a jobb fotósorozathoz is. A kreatív fotózás témában természetesen nálam mindent megtalálsz!

esküvői fotózás tippek tópart

8. Szánj elegndő időt a fotózásra!

Azért fontos az esküvői fotózás tippek között megemlíteni, mert rengeteg olyan esetem volt, ahol nem szántak erre elég időt, viszont az osztályon felüli fotókat elvárták. A fotósod tudni fogja, hogy mire mennyi idő kell. A legfontosabb, hogy bevond a tervezésbe a ceremóniamestert vagy vőfélyt is, mert gyakran nem kalkulálnak az erre szánt idővel! Egy esküvői napi fotózásra legalább 1 órát kell szánni!

9. Vacsora képeken túl..  “etesd meg, ő is ember!”  🙂

Divat a költséghatékony esküvő. Ilyenkor a párok nem kalkulálnak ellátást a szolgáltatóknak. Tapasztalatom szerint, amit megspórolsz a vacsorán, azt elbuknod az adott szolgáltató lelkesedésén. Hogyan is várható el bármely esküvői szolgáltatótól az önfeledt élvezetes munkát, ha nem tisztelik meg a vacsorával sem? Érdemes ilyenkor leülni a fotósnak is, hiszen egész nap talpalt, hogy jó képeket lőjön neked. Tegye fel a kezét, aki szeretne evés közbeni képeket magáról vagy a vendégekről a fotókönyvébe? Senki? Na, ugye! Ha lehet készüljenek inkább a táncról és az önfeledten ünneplő násznépről képek! Ezek a bulizó pillantok az évekelteltével felértékelődnek. Nemrég a saját esküvői fotóimon találtam meg Barbit még gyrekként akinek én lettem az esküvői fotósa! 🙂

Remélem sikerült az esküvői fotózás tippek cikkemmel hasznos ötleteket adnom! Néz szét az esküvői képek menü alatt, ahol teljes sorozatokat találsz!  Ha esküvői fotós keresésben vagy egészen jó helyen jársz!! 🙂

 

eskuvoi fotós