Loading

Esküvői fotózás

esküvői fotózás

Esküvői fotózás

Esküvői fotózás kapcsán néhány dologról olvashatsz itt, amit fontosnak tartok veled megosztani.  A most olvasott oldal a te segítésedre jött létre, ezért kérlek nézz szét a többi cikkem között, mert biztosan találsz számodra érdekes és hasznos dolgot az esküvődhöz, nemcsak a fotózás témakörében. Ha ezeket a sorokat olvasod, máris közelebb kerültünk egymáshoz. Néhány dolog a kérdezz felelek előtt:

Milyen számomra az ideális pár? Aki őszintén érdeklődik a munkám iránt és kitudja mutatni egymás iránt az érzelmeit. Az ideális menyasszony modern, elegáns szereti az egyedi megoldásokat akár a különlegességek sem idegen tőle. Az ideális vőlegény őszinte, férfias és természetes.

A belső érzelmek megmutatása többet ér mint bármilyen beállított póz. Számomra a legfontosabb,hogy ezeket viszontlásd. Ha számodra is ezek fontosak, úgy mint időt szakítani az esküvőd fotózásra, akkor megtaláltuk egymást! 🙂

Esküvői fotózás – amit tudnod kell róla  

Nem szeretem ha fotóznak, nem vagyok fotogén! Sokan ezzel kezdik.. Ne görcsölj ezen, ha így is érzed! Vannak módszereim amivel leküzdhető ez az érzés benned. Ilyen például a jegyes fotózás mindenképp javaslom számodra a nagy nap előtt.

Ez azért kell, hogy kötetlen hangulatba tudjunk dolgozni “élesben” miután megszoktátok a kamerát. Az aznapi sorozatra kevés az idő, bénázni sem fogtok, hiszen akinek volt jegyes fotózása annak több esélye van a jó fotókra méghozzá gyorsabban. A jegyes oldalon még azt is megtalálod,hogyan sminkelj és öltözz ehhez fel. Meglátod miről szól és hogyan zajlik a képek készítése, ezek után nem lesz benned félsz és kérdés a az esküvőd napján. Néhányan összekeverik a jegyes az esküvői és a kreatív fotózást. A jegyes fotózás során nem vagytok menyasszonyi és vőlegény ruhában. A kreatívról lejjebb olvashatsz. Ha nem vagy hozzászokva a fotózáshoz akkor sem lesz gond, hiszen személyemben egy tapasztalt szolgáltató fog instruálni, ha nincsenek elképzeléseitek akkor is.

A kreatív fotózás az az a beállított képek készítése miért szokott másik napon lenni?

Nincs az esküvői forgatókönyv napi beosztásához kötve a sorozat. Tehát a helyszínt akár 100 km-re is tehetjük. Melyiket választanád a két lehetőség közül?

 1. A szertárasok között rohanva, stresszesen leizzadva maximum egy órában készítünk pár beállított képet (ami lehet elegendő számotokra) aztán rohanunk az esküvő helyszínére vissza. Elég sok kockázat van és az igazán jó sorozatok több órán át készülnek!
 2. Ajánlok neked ötleteket, akár például egy kastélyban vagy egyéb fotózásra kiemelten alkalmas helyszínen, több órában készült profi kreatív sorozathoz. Ráérősen, megfelelő fényekkel, és jó hangulatban rohanás nélkül az elképzelésetek szerint.

Minőségben óriási lesz a különbség. Általában a fotózási helyszínen a hangulaton és az elkészítésre szánt időn múlik az esküvői fotósorozatunk minősége! Vajon lesz időtök aznap mindenre? Vajon mennyire lesz szoros a forgatókönyv? Az idő fontos tényező aznap, ezért kötelező betartanunk a pontos menetrendet. Amint látod, ez a kérdés az egyik meghatározó része a sorozatunk minőségének. (a kreatív esküvői fotózás ötletek cikkem ennek szentelem)

Egy ceremóniamester esetleg vőfély maximum 20 percig köti le a násznépet. A fotózásra történő távozásunkkal keletkező űr legalább másfél óra (erre figyelj)! Egy állófogadáson általában el laposodhat az esemény. A blogomban találtok olyan esküvő  helyszínt, ahol megvan minden a minőségi képekhez, emiatt felesleges másnapra tenni. De ettől függetlenül egy jól egymásra figyelő és hangolódó pár tökéletesen választott színhelyen, sokkal jobb fotósorozatot fog “produkálni”, mintha aznap a rohanásban készülne. A teljes csomagom beépített szolgáltatása a másik napon és helyszínen történő fotózás. Így akár teljesen eltérő hangulatú sorozatot kaphatunk mint a zesküvőn! esküvői fotózás fotobese

Válassz egy jó fotóst!  Az „igazit” ebben a szakmában is fellelheted, és ha megtalálod, mind személyiség jegyekben, mind szakmai értelemben akkor évekig hasznos társra bukkanhatsz! Megbízható, diszkrét, eltűnik a vendégseregben, mégis végig érezni a jelenlétét. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik,amit felhasznál a munkája közben. Érti és érzi a nagy, és meghitt pillanatok varázsát és ügyességének köszönhetően meg is örökíti azokat. Olyan, mint egy jó nyomozó, szemlélődik és a megfelelő pillanatban ott lesz veled. Nemcsak a képeit nézd meg hanem a blogját cikkeit is, hiszen ebből láthatod mennyire érti a dolgát. Találkozz vele személyesen, esetleg skype-on így 10 perc alatt kiderül mennyire vagytok neki inspirálók vagy mennyire csak “egy munka” a nagy napotok.

Rossz időjárás esetén mi történik? Keresünk egy szabad időpontot, egyéb esküvői dátumaimat és a ruhabérlésed figyelembe véve. A rossz időjárás rizikója benne van a pakliban. Ha kültéri sorozatot álmodtál meg ezzel számolj! Rendelkezésedre fogok állni egy napon, ha ez bekövetkezne. Áthelyezhető a fotózás természetesen, nekem az egyéb munkáimról, neked pedig a ruhabérlet meghosszabbításáról kell gondoskodnod (Praktikusan inkább szerdától-vasárnapig bérelj ruhát) Késő ősz és a téli hónapok alatt ne várj csodát, oda mindenképpen műtermet javaslok. Sőt a szeles, záporos tavasz eleje sem mindig alkalmas a kültéren megálmodott fotókhoz, ezzel számolj! 

esküvői fotózás galériák

Mi találjuk ki hogyan pózoljunk a fotókon?

Felesleges gondolkodnotok rajta, az én dolgom a beállítások megtervezése. Alapvetően törekszem. Az esküvő fotózás során én foglak instruálni, ne parázz ezen 🙂

Vicces eskükővői képeket szoktál készíteni?

Itt olvashatod a véleményem a vicces esküvői fotók készítéséről 🙂  (ha rákattintasz a cikkben találsz magyarázatot)

Kérdések és válaszok!

Mennyi képet kaptok?

Az esküvő hossza és menete nagyban befolyásolja a képszámot. Ha van templomi, vagy ha csak templomi van polgári nincs mert másik napon volt. Illetve egy hagyományos vonulós, kikérős lagzi hosszabb, korábban kezdődik  több esemény is van ilyenkor több kép készül. (A klasszikus hagyományos lagzikon már 11 órától vendégvárás van)

A leválogatás végén egy átlagos esküvői fotózás során hozzávetőlegesen 600-800 darab fotót kapsz kézhez. (esküvők időtartama és a nálam kiválasztott csomagok kép darabszámát nehéz egymásmellé tenni, eltérhetnek egymástól) 

A minőség híve vagyok, 1000 darab fénykép végignézése bizonyára picit megterhelő is a rokonnak. Én 800 darabból álló sorozatot elegendőnek tartok de ha több jó felvétel készül természetesen megkapjátok. Ne hidd el, hogy a darabszámban a lényeg! Értem, hogy te szeretnél válogatni, de hidd el, elég ha megbízol bennem, eltudom dönteni melyik fotó jó. Néhány ütős kép mindenkiben jobb hatást kelt több középszerűtől. A gondos, magas minőségű és kritikus válogatás legalább annyira fontos, mint az exponálás (fényképezés). Engem a képeim miatt ítélnek meg, emiatt fontos, hogy csakis a legjobb felvételek kerülhetnek hozzátok. Képszámtól függetlenül vállalok kisebb esküvőt is. Volt olyan esküvőm, ahol mindössze 120 db fotó készült és 70 db került átadásra (csak házasságkötés volt és pár darab beállított kép a pár kívánsága szerint). Az átadott képszám függ a választott csomagtól és az esküvő hosszától! Átlagos körülbelüli darabszámok:

 • Kis esküvő polgári, templomi, beállított sorozat, csoportképek 15-19 óráig kb. 500 db
 • Normál esküvő, polgári, templomi, csoportképek, beállított sorozat, buli 14-01 óráig kb. 900 db
 • Normál esküvő, polgári, templomi, csoportképek, beállított sorozat, buli de.10-02 óráig kb. 1100 db
 • Nagy esküvő, polgári, templomi, csoportképek, beállított sorozat, buli de.10-02 óráig kb. 2 fotós 1200 db

 esküvői fotózásról fotobese

Hogyan kapod meg a fotókat?

Kis felbontásban valamely felhő szolgáltatótól lesznek letölthetőek (google drive,ms one live) három hét után. A nagyméretű fotók ie  elérhetővé tehetem felhőben vagy usb 3 pendrive-on két méretben. Az mai okos tv-n usb drive-ról lejátszható fényképek teljesen elfogadottak természeten slideshow is sokkal kényelmesebb.

Nyes képek? Mi minden képet akarunk!

Visszatérő kérdés a nyes file-ok és a “minden képet akarok” kérdése. Én feldolgozott képek adok át, retussal és saját utómunkával, ezeknek a stílusa határozza meg a sorozatot. Ha átadnám a nyes sorozatot az kézjegyem eltűnne róluk, ezért ettől tekints el. Minden képet akarunk! Ez is jól hangzik! De engem a képeim minősége és nem a mennyisége után ítélnek meg ezért kidolgozott leválogatott képeket adok át. Technikailag rossz képekkel, vagy sorozatban készültekkel melyek szinte egyformák feleslegesen gyarapítanám a sorozatot. Egész biztosan olyan felvételeket kaptok amik szólnak is valamiről vagy történik rajtuk érdemeleges dolog.

Mikor kapod meg a fényképeket?

Négy hét múlva már biztosan nálatok lesznek a kisméretű képek. A nagy méretűek átadása függ a szolgáltatásoktól is, például kértek -e fotókönyvet (ezeket külön számolom el) ? Ezeket általában az elkészült fotókönyvvel, penndrive-on. Illetve a számlával adom át ami e-mailen érkezik.

esküvői fotózás Dabas

esküvői fotózás előkészületek menyasszony

esküvői fotózás pilis
esküvői fotózás kecskemét hotel

Retusálva vannak a képek? (alap és extra retusról)  Alap retusálásra kerül az összes beállított esküvői kép és a közeli felvételek. (polgári, templomi). Nem kerülnek retusálásra a távoli képek, a násznép, az esküvői színhely és a csoportképek. Bőrhibákat javítom, de születési rendellenességeket, bőrbetegség eltüntetését vagy fogsor javítást például egy 1000 db-os fotósorozaton ne várjál el tőlem automatikusan, hiszen ez rengeteg munka. Speciális esetekben el kell döntenem, hogy lehetséges -e egyáltalán a javítás. (a teljes sorozaton létezik extra retus szolgáltatás is egyedileg). Teljes testátalakítás, ruha átszabás, frizuraigazítás és a rokonság átalakítása a komplett esküvői sorozaton nálam nem fér bele az alapárba. Azért tartom ezt fontosnak leírni, mert irreális, sőt magasabb árkategóriás elvárásokkal találkozom. Ha nem fogadod el magad, ha nem jól áll a ruhád, ha elégedetlen lennél a helyszín küllemével, akkor szent meggyőződésem, hogy ezen problémák megoldása másra tartozik. Extra retus szolgáltatásom is létezik, mindenképp egyedileg döntök erről veled. Itt testátalakítás a ruha egy egy hibájának elfedése is benn található az árban. Karvékonyítás, has és tokaigazítás emberi keretek között lehetséges.

Válaszok a kérdéseidre : esküvői fotózás

A nagy napotok “megfagyasztott” pillanatai remélhetőleg melegséggel fognak eltölteni, amikor újra nézitek a felvételeim, akár évek múltával. Remélem, képes vagyok érzelmeket kelteni, benned és mindenkiben aki megnézi a fotókat!

esküvői fotózás galériák

Kapok esküvői fotókönyvet esetleg albumot?

A Fine Art esküvői fotókönyvek opcionálisak.Egyedileg rendelhetőek, közösen készül veled és különböző méretekben léteznek (írtam a esküvői fotókönyv készítésről). A fotókönyv oldalon láthatod az árazásukat is. A szülőknek is szoktak rendelni egy–egy kisebb példányt. Nálam senki sem vár 2-3 hónapot az albumokra pár hét alatt elkészül miután döntöttél a képek kiválasztásában. A fotókönyvek gyártása, elszámolása, számlázása külön történik az esküvőtől. Csak saját esküvői fotóimból készítek könyvet.

esküvői fotózás tópartMennyibe kerül? 

Info: Árazásom publikus, régen itt volt látható, de az átláthatóság miatt áthelyeztem az esküvői fotózás árak oldalra. Csomagok mindent fednek árajánlatmentesen, de ha kérdésed van ezzel kapcsolatban akkor keress meg!

Hogyan sminkeltess? 

Azért írom ezt le mert a jó sminkes munkája nagyon sokat dob a fotókon, de lejjebb láthatod, hogy nem mindig. Ilyenkor  kötelező profi sminkessel dolgoznod! Ők tökéletesen el tudják dolgozni a színeket és fedni a bőrhibákat. Bár retusálás profin megy, de teljesen kisminkelni képtelen vagyok.  Az esetek nagy részében fel kell készülnünk a vakus fényképezésre. Azt javaslom, a szokásostól mindenféleképp erősebben sminkeltess (ne te, hanem a profi). Vőlegénysmink: Kérlek ne! Megtéveszthet mert olcsón, esetleg ingyen adják. Borzasztóan megkeseríti az életem. A férfiak izzadnak, sokkal inkább mint a hölgyek. Foltokban olvad le és folyik a nyári hónapokban a férfiakról. Nekem sok órás munka eltüntetnem a károkat miatta. Van hogy megfogja az inget is. 30 fokban már nincs olyan smink és nincs olyan pasi akin ez fent maradna. Pici púdert maximum.

esküvői fotózás zwackPapírképek benne vannak az árában?

Szeretem papír képeket, de érdekesen alakultak a papírképek utánrendelései. A 2014-2016-os szezonban 1 azaz egy darab 30×45 cm-es printet rendeltek tőlem, ezért opcionális. Elő tudok hívatni, de egyeztetést igényel, mert MM és egyéb áruházláncok áraival lehetetlen versenyezni, a minőség pedig drágább és nem is biztos, hogy látszik egy 10×15 vagy 13×18 cm-es képen. (Ilyenkor előszeretettel rendeltek így: A bedöntősből 10 db-ot kérnék, aztán amin a Laciék vannak abból 3 db de ezt nagyobba szeretnénk.. (szóval érzed milyen ez..) Nagyméretű, akár FineArt pintek ettől függetlenül rendelkezésre állnak 30×45 cm-es szoktak rendelni a hálószobába az ágy fölé 🙂

Videózást is vállalsz?

Én kizárólag a fotós feladatokra koncentrálok. Természetesen tudok kollégát ajánlani, akivel szívesen dolgozom. Aki tiszteletben tartja az esküvőt és a kollégák munkáját, akinek fontosabb az intim szférátok mint a 30 centiről videózott klipp.

Láttuk,hogy ketten fényképeznek esküvőn, vállalsz ilyet?

Saját stílusom van és ezt szeretném végig vinni az esküvőn, így egységes egész sorozatot kapsz amiért felelősséget vállalok. Bízz bennem, évek óta csinálom, minden fontos momentumokról kaptok fotót! 🙂 Viszont, speciális esetekben, egyenesen javaslom is neked a két fotóst! Ilyenkor is a saját stílusom dominál a képanyagon, főleg a kreatív sorozatnál. Így viszont lesz időnk a fotófalas és kellékes fotózásra is. Amíg a vendégsereg a fotófalnál tartózkodik, addig akár teljesen más is történhet például elmehetünk beállított képeket készíteni.

Előnyök két fotósnál :

 • A templomi bevonulást többféleképpen tudjuk így megörökíteni.
 • A polgári szertartás több szögből lehet elkészíteni.
 • A vendégekről több kép készülhet, hiszen a második fotós az elkapott pillanatokra tud figyelni.

A másodfotós árazása kevésbé emeli a költségeid, és egy hozzáadott plusz lesz nemcsak nektek de a vendégeidnek is. Ilyen csomagot is találsz az árak oldalamon! esküvői galériák

Segítők jöhetnek?

Igen egy darab barátnőnek semmi akadálya. Főleg az aznapi fotózásokra vonatkoznak  ezek a sorok, ahol nagyon kevés az idő. Amiért kevésbé lelkesedem egyéb személyek jelenete miatt: Sajnos önkéntelenül rájuk(is) figyeltek a fotózás során és az esetek többségében emiatt mindenféle intimitás eltűnik köztetek a fotókon. 3-4-5 ember vesz körül kevésbé fogtok tudni elmélyedni az érzelmekben és egymásban, ezt garantálom. Egész biztosan elveszik a varázs ha anyukád előtt zajlik ez. Ezáltal a pillanatok meghittségét nehezebben esetleg egyáltalán nem tudom tükrözni a képeken. Az önmagát fotóztató ceremóniamester a körülöttetek keringő videós engem zavarhat a munkában, amire sokszor nagyon kevés időm van. Mindenbe beleszóló anyukák és anyósok is nagyon veszélyesek ilyenkor! 🙂 (Sajnos, az anyuka és menyasszony közötti veszekedésbe fulladt esetem is volt) Kérlek minimalizáld a jelenlévők számát, a fotósorozat csakis rólatok szól! Legyen a szemed előtt, hogy a legjobbat szeretném és ebben igen is zavar a videós jelenléte (szerződésemben ez a tétel is szerepel már). Az egyéb napon tartott fotózás elegendő lehetőséget adhat a videós kollégáknak is.

esküvő fotók fotóbeseKell a személyes találkozás?

Ma már van Skype,  WhatsApp és Viber is (ezen elérsz +36209627224). Ez esküvői megbeszélések zöme skypon történik. Itt megtudunk mindent beszélni. De ha közelemben laktok és tényleg velem képzelitek el az esküvőtöket akkor következők miatt talán érdemes lehet találkoznunk Dabason:

 • Szeretném, ha megnéznéd az általam készített fotókönyveket. A kézben tartott végeredmény sokkal jobb rálátást biztosít egy internetes jpg -nél.
 • A részleteket szeretem átbeszélni és átlátni.
 • A fotós választása egy esküvőre érzelmi döntés is a részetekről, ha mégsem vagyunk szimpatikusak egymásnak, ne fogjunk bele.
 • Szolgáltatók terén is tudok neked segíteni. Rengeteg esküvői szolgáltatóval dolgozom a stílusotoknak és igényiteknek megfelelő javaslata / kiválasztása gyorsan fog menni!
 • Szeretnélek titeket megismerni egy picit.  Azért, mert nehezen tudom elképzelni a esküvő fotózás folyamatát minimális összhang nélkül, amely később az egész napotokon végig fog kísérni. 

Kérj időpontot és árajánlatot!

 

Miért válassz engem?

Mesélhetnék természetesen a “minőségről” és technikai dolgokról, mint a többi kolléga, de teljesen feleslegesnek tartom. Igazából a kreatív látásmódom lesz a hozzáadott érték az esküvődhöz. Ebben szeretnék más lenni és mást adni. Ha nem látsz különbséget egy olcsóbb vagy drágább konkurensem és köztem, akkor teljesen mindegy kit bízol meg. (többek  között ezért is láthatóak komplett esküvői sorozatok nem pedig best off válogatások nálam az esküvői galériákban). Ma mát mindenkinek van barát és ismerős, aki rendelkezik jó fényképezővel. A tőlük és a tőlem kapott anyag különbözni fog azt garantálom, hiszen a látásmódom is más. Nekem az a dolgom, hogy megörökítsem és eltároljam azokat a pillanatokat az esküvői képeken amiket lehetetlen megismételni többet. Fotóst találsz sokat, de ne vezéreljen az olcsó szívességbeli munka, hanem a határidőre szóló szerződéses profit válaszd. A teljesítés végén természetesen számla is jár. Az látásmódomon túl a szakértelmemről olvashatsz az oldalon, hiszen az “esküvő” minden aspektusát igyekszem érinteni a cikkeimben. A hétköznapokon a Budapest Arénában végzett fotóriporteri munkámból adódóan látásmódom és tapasztalatom többrétegű, mint annak aki csak az esküvők világára lát rá. A sokéves profi fotós múltam ellenére a mai napig tanulom a „megfelelést” az esküvőknek is, mert ezekből  sosincs két egyforma! 

 

esküvői galériák

Réka és Peti

Réka és Peti

Zolit kértük fel a jegyes fotóink, az esküvőnk, valamint az esküvő után egy külön napon a kreatív fotók elkészítésére. Már a jegyes fotózás is nagyon jó hangulatban telt, a képek pedig egyszerűen fantasztikusak lettek. Ugyanezt mondhatjuk el a nagy napról, és az utána következő kreatív fotózásról is. Zoli vette a fáradtságot, és nem csak az esküvő napján volt velünk már a készülődés pillanataitól, de két napra rá további hosszú órákon át fényképezett minket (éjszakába nyúlóan), hogy minden kívánságunkat megvalósítsa. A képek itt is magukért beszélnek, gyönyörű, profi munka mind. Az utómunkálatok során pedig a lehetetlen kéréseinket, elképzeléseinket is sikerült megvalósítania. Köszönjük szépen a csodálatos munkát, és nem utolsósorban a szuper élményt.

Esküvői fotózás Flóra és Frédi

Flóra és Frédi

Egy profi fotós, tökéletesen tudja megörökíteni a pillanatokat, a képek szinte életre kelnek. A jegyes és az esküvői fotóink elkészítésére is őt kértük fel, maximálisan meg voltunk elégedve. Hálásan köszönjük!

esküvői fotós dabas

Barbi és Gábor

A mi esküvőnk aztán eseményekben gazdag volt, mind az előkészületeknél, mind a nagy napon. Zoli ezekhez kiválóan alkalmazkodott. Sajnos nálunk elmaradt a jegyes fotózás, más, tőle kívülálló szomorú dolog miatt, de ő kész volt B és C variációt is felajánlani. Egyedüli volt esküvői fotós (videósunk nem volt) olyan lélegzetelállítóan szép pillanatokat kapott el, hogy ha ránézünk a fotókra, könnyen újraélhetjük életünk legszebb napját. Örülünk, hogy a mi "Partiszerencsénk" sem tántorított el téged a munkától és ilyen gyönyörű képeket készítettél rólunk! Köszönjük Zoli még egyszer!

esküvői fotózás naplemente

Szabina és Jani

Nagyon szépen köszönjük a képeket, mindegyik csodálatos lett! Az első perctől kezdve az utolsó pillanatig mind fantasztikus! Örülök, hogy a sok böngészés közepette rá bukkantam az oldaladra és egyből tudtam, hogy Te leszel a mi emberünk Már akkor is tetszett, hogy minden kép egyénre, személyre szabott és nem a jól megszokott lagzis beállítások köszönnek vissza a képeken. Köszönjük, hogy el tudtál vállalni minket, és megvalósítottad minden álmunk a kreatív fotózásunk alkalmával is! 🙂 Bár, az idő nem volt túl kegyes, a fényképek gyönyörűek lettek! Számomra a naplementés képek a legkedvesebbek, de meglepő módon a "nagymama kredence" is dobogós helyen végez nálam! Szóval, köszönjük!  🙏

esküvői fotós fotobese lilla és gábor

Lilla és Gábor

Először is mi köszönjük Neked, hogy részt vettél az esküvőnkön és ilyen gyönyörű képeket alkottál! Nagyon imádjuk mindet és mindenki agyon dicséri a képeinket ezáltal Téged!!! Köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!!!

esküvői fotós budapest anita és zoli

Anita és Zoli

Nagyon odáig vagyunk a képekért, a legjobbat hoztad ki belőlünk! Most így nagy vonalakban ezek jutnak eszembe a fotózás napjáról: Mi nagyon jól éreztük magunkat az egész fotózás alatt, a tó kinézete nagyon elszomorított, de szerintem én jobban izgultam azon, hogy Zoli mennyire fogja magát feszélyezve érezni, és nem lesznek olyan természetes fotók, ehelyett csúcs szuperek lettek!! Már az első fénykép után megnyugodtam.