Esküvői frizura tippek Tünditől

Mivel rengeteg esküvőn megfordulok és sokat foglalkozom a témával, ezért bármennyire is csajos dolog, mindenképp fontosnak tartom a menyasszonyi és esküvői frizura kérdését. Itt nem csilivili pinterest táblákat láttok majd, hanem valóságos dolgokat. Elég hangsúlyosnak érzem a frizura témát, hiszen jól látható éke az esküvőnek! Ezért hoztuk össze ezt a rövid cikket Suhajda Tündi fodrásszal, akitől kaptok pár menyasszonyi és esküvői frizura tippet. 🙂

Az esküvői frizura választásának problémája szembe fog jönni esküvő előtt 

A nők életében nagyon fontos szerepet játszik az esküvő. Attól a pillanattól kezdve, hogy megkérik a kezüket, elkezdenek tervezni a „Nagy napra”.  Ruha, cipő, menyasszonyi haj, smink… Igazi hercegnőnek érezhetik magukat, hiszen minden róluk fog szólni. Itt jövök be én is a képbe fodrászként, mert tőlem is sokat várnak. Mégpedig azt, hogy elkészítsem a tökéletes menyasszonyi frizurát! Általában ismerem a menyasszonyt, és tudom, milyen a stílusa.  Ha még nem, akkor fontos közelebbről megismerkednünk, mert ez kell ahhoz, hogy olyan hajat készítsek, ami illik hozzá. Sok esetben konkrét elképzeléssel érkeznek a hölgyek, de sokszor nem jó a hajminőség az elképzeléshez, vagy épp nem a ruhához való a kiválasztott frizura. Ilyenkor jön a kérdés, hogy te mit ajánlanál?

Válaszd ki a megfelelő menyasszonyi és esküvői frizurát

esküvői frizura tippek

Konty vagy hullámos? Mielőtt belemerülsz, a legfontosabb: milyen a ruha?

Ez azért fontos kérdés, mert ki kell egészíteniük egymást úgy, hogy egységes stílusú legyél. Ha a ruha egyszerű, akkor a érdemes ellensúlyozni drámai és különleges frizurák segítségével . Ha a ruhád extravagáns, például tele van csillogó kiegészítőkkel, akkor érdemesebb egy kontyot találnunk. Ha a ruhád hátulja nyitott, egy oldalsó lófarok vagy fonat lesz az ideális. Az utóbbi időben ritkán választanak kontyot, inkább a lágy hullámú frizurát keresik, amely keretezi a boldogságtól sugárzó angyali arcot. Ahhoz, hogy ezt tartósra tudjam elkészíteni, szoktam póthajat felvarrni, mert dúsabb, hosszabb, és jól bírja a reggelig tartó mulatozást.

A fátyol:  „Ezt mindenki megnézi”

Te mit ajánlanál? Mindenki maga dönti el, hogy hosszú vagy rövid legyen. Szerintem mind csodaszép, és ez koronázza meg az alkalomhoz illő hajkölteményt. A fátyol általában a hivatalos ceremóniára való, az esti tánchoz megszabadulnak tőle, mert általában kényelmetlen. Nagyon divatossá vált, hogy a menyasszonyi frizurát valamilyen fonattal dobjuk fel. Ez romantikusabbá varázsolja és gyönyörű! 🙂 Én a teljesen feltűzött hajakat is szeretem, hiszen nagyon elegánsak. Ilyenkor élő virággal is tudunk díszíteni. Persze a fejdíszt a frizura és a ruha stílusához választjuk.

Esküvői haj

Esküvői frizura Tünditől

Milyen lesz az idő?

Ha az esküvőd bent lesz, valamint hűvösebb időben, ősszel vagy télen egész biztosan a leengedett haj lesz a megfelelő választás. De ha nyáron fogsz férjhez menni, melegben és párában mindenképpen feltűzött konty a javasolt! Például a leengedett haj 30 fokban nem biztos, hogy jó választás. Ha hőségre készül a menyasszony, jobb, ha szabadon marad a nyak, mert az izzadás is tönkreteszi a frizurát. Ami fontos még, hogy legyen „B” terv frizura is, ha esetleg az időjárás nem kedvező!

Milyen a hajad hossza és a mennyisége?

Nézegeted a frizurákat a pinteresten és beleszeretsz valamelyikbe. (gyere látogass el a piterest oldalamra!) Nem biztos, hogy működik nálad is, hiszen ha túl vastag és hosszú a hajad, máshogyan fog viselkedni. Bizonyos esetekben pedig lehet kevés a hajad álmaid frizurájához, és ki kell azt egészítenünk esztétikai okokból.

Menyasszonyi frizura tippek - Tündi fotói

Tündi fotói

Miért kell? Arcod formája adott, az ehhez választott hajnak és textúrájának illeszkednie kell. Ne sajnáld az időt és a pénzt erre. Én mindig javaslom, hogy a kreatív fotósorozat másik napon legyen mint az esküvő, így kiváló alkalom ez a frizura és smink kipróbálására is!

esküvői frizura tippek

esküvői frizura Tünditől

Amiben jól érzed magad és természetes vagy!

Ha alapvetően egy teljesen extrém és kipróbálatlan hajat választasz, fennáll a veszélye, hogy nem fog tetszeni. Mivel az esküvői fotókat 10 év múlva is nézegeted majd, így biztosra kell menned! Ha kell, használjunk kiegészítőket. Hajtű, hajlánc, fátyol, hajfésű: mind kihangsúlyozza a kecses menyasszonyi megjelenést. Ezekkel a kiegészítőkkel is lehetsz különleges! Fontos az összhang. Legyen az konty, leomló hullámos vagy göndör, mindig legyen olyan, amivel a menyasszony tökéletesen érezheti magát, hiszen ilyenkor sugárzik igazán a boldogságtól

Menyasszonyként gondolj a koszorúslányokra is!

A menyasszonyi frizurától eltérően ennek egyszerűbbnek kell lennie. A menyasszony végigtáncolja az éjszakát szinte egy frizurával, viszont a koszorúslány valószínűleg átöltözik vacsoránál. Ezért számukra egy egyszerűbb, de tartós frizura praktikusabb. Tartsd egységben a csapatot, hiszen egyforma frizurával és ruhával különlegessé teheted a kísérőid!

Az utolsó és legfontosabb dolog, hogy emlékezz, az esküvő a Te napod. Te döntöd el, mi hogyan legyen, boldognak és szépnek kell lenned. Ha ehhez hozzájárulunk egy szép frizurával, a belsőd is megszépülhet, és így a leggyönyörűbb menyasszony leszel!

Sok boldogságot kívánok mindenkinek, aki esküvőre készül!

Suhajda Tünde

Akinek Dabason vagy környékén lesz az esküvője és szeretne egy jó fodrászt, aki (nemcsak) menyasszonyi és esküvői frizura készítésben jártas, annak bátran tudom ajánlani Tündit, akit ezen a számon elérsz: +36304086992 

esküvői fotók

 

Néhány esküvői frizura melyeket láttam és fotóztam esküvőn.

Esküvői Adele frizura

Esküvői Adele frizura

Adele frizura

Hercegnős hajdísz

Feltűzött esküvői frizura

esküvői frizura orchideával

orchideával

Esküvői frizura virágdísszel

esküvői frizura fátyollal

esküvői haj orchideával

hajfonat művirággal Hajfonat esküvőre

Esküvői frizura vékony hosszú hajhoz

Esküvői frizura vékony hosszú hajhoz

konty vékony hajhoz

esküvői frizura fonat