Esküvői gyűrűk 3 viselési tipp esküvő előtt és után

Esküvői gyűrűk, amik a kamera elé kerültek a szezonban. Mostani szezon sem maradt gyűrűk nélkül, de mielőtt megnézed a képeim, melyeket illusztrációként használok, egy kis történet jön. A gyűrűk fotózása mindig a menyasszony készülődése közben történik. Sajnos nem mindig van rá idő, vagy alkalmas hely erre. Ezek egy kivételével mind a lagzik napján készült képek.  Bár nem vagyok ékszerész mégis érdekelt a dolog, ezért sokat kutattam ez ügyben is. A cikk végén kaptok 3 tippet gyűrűviseléshez és megtudod belőle azt is, mi is a kísérő gyűrű.

esküvői gyűrűk cipővel

Esküvői gyűrűk: egy perc történelem

Az első esküvői gyűrűk 6000 évvel ezelőttről való emlékek Egyiptomból. Papirusz tekercsek a bizonyítékai, hogy az ókori Egyiptom a kört tartotta az örökkévalóság szimbólumának a házastársak örök szeretetét jelképezte. . Ez volt az eredete annak is, hogy az esküvői gyűrűt a bal kéz gyűrűsujjával viselték, mert az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy ez az ujj  speciálisan közvetlenül a szívhez kapcsolódik. Ezeket a hagyományokat átvették a rómaiak és a görögök is aztán Európába is eljutott a keresztények által Bizáncon keresztül.

esküvői gyűrűk stúdióban esküvői gyűrűk kezek mellett
Az 1500-as évektől a történelem szerint az esküvőn az esküvői gyűrű az értéktárgyak cseréjéhez kapcsolódott, nem az örök szerelemhez és odaadáshoz a “komoly pénz” jeleként. A családok közötti szerződés volt ez, mely biztosította párt „anyagilag”. Rengeteg hagyomány megmaradt. Hiszen a gyűrűk továbbra is az összetartozás szimbólumai maradnak, drága nemesfémekből készülnek. A polgári és az egyházi szertartások részét képezi. Ne kevered össze a jegygyűrűvel mely Magyarországon csak az 1800-as évek óta hagyomány. A különálló eljegyzési gyűrű általában más anyagból készül.

Hol hordjam az jegyűrűt és hová kerüljön az esküvő után? 

kísérő gyűrű

esküvői gyűrűk kézbenesküvői gyűrűk esküvőn
3 viselési tipp esküvői, eljegyzési és kísérő gyűrű viseléshez:

  • Köves jegygyűrű esetén:  Bal kézen szokás viselni. Ilyenkor csak te hordod a párod nem. Esküvő után át kell, kerüljön a jobb kezedre.
  • Karikagyűrűs eljegyzés esetén (ha az eljegyzés eleve karikagyűrűvel történik): Mindketten viselitek bal kezetek gyűrűs ujján. Esküvő napján átkerül a jobb kéz gyűrűs ujjára mindkettőtöknél. Hagyományosan aranyból készülnek.
  • Különálló eljegyzési és esküvői karikagyűrű esetén: Ha eljegyzési és karikagyűrűt is kapsz, amikor megkérik a kezed. Abban az esetben a hagyományok szerint a köves gyűrű neve kísérőgyűrű, és mindkét ékszert a bal kezeden kell viselned az esküvőig. A magyar tradíciók szerint a jegygyűrűt „kíséri”. A kísérő gyűrű nagyon hasonlít az eljegyzési gyűrűhöz: lehet akár drágaköves aranygyűrű, vagy kisebb gyémántokkal körbefoglalt karikagyűrű is. Az esküvőtök után  ugyanúgy, ahogyan az első esetben, mindkét gyűrű átkerül a jobb kezedre – a karikagyűrű a gyűrűs ujjadra, a köves pedig a középsőre.

A gyűrűpróbát érdemes a végleges helyre végezni mert eltérés lehet az ujjaid mérete között!

Nézz szét itt az esküvői fotók között ahol fotó sorozatokat és sztorikat találsz! 

fekete esküvői gyűrűkesküvői gyűrűk esküvőn fotózvaEsküvői gyűrűk a gödöllői kastélybanEsküvői gyűrűk stúdióképEsküvői gyűrűk arany háttérgyűrű fotóEsküvői gyűrűk fatörzsön fotózvaesküvői gyűrűk arany fehérarany