Ködmön Csárda Borétterem esküvői helyszínek tapasztalataim

 

Cím: Eger 3300, Szépasszonyvölgy

 

Legutóbb itt jártam 2016. 05.

Ködmön Csárda Borétterem, Eger, Szépasszonyvölgy? Mint esküvő helyszín? Igen!

Felcsillantak a szemeim. Nagyon régen jártam Egerben, készültem is rá. A több mint 2 órás autóúttól nem ijedtem meg, előző héten a párom Szegedet találta jegyes fotózáshoz.

A hosszanti elrendezésű étteremhez tartozik egy terasz rész, egy kisterem, egy középső rész és a hátsó nagyobb terem, ahol az esküvőt tartották. Elsőként két dolog tűnt fel azonnal, az egyik a félhomálytól alig több fény hátul. Fotósként jobban örülnék többnek, de így van kitalálva a helyszín és így is működik. A másik pedig az, hogy a terasz rész zavartalanul üzemelt étteremként. Nem feltétlen hiba, lehet, hogy csak nekem fura, de ez nem tetszett annyira. Nem ismerem a hivatalos paramétereket, de a hátsó helyiséget én 90 főnél többre nem javaslom. Lehet, megoldanak több embert is, de igazából szerintem kényelmetlen, és akkor a zenekart sem lehet normálisan elhelyezni. A tánctér 80 főnél még megfelelő, de már ott is határeset. Valószínű összenyitható a középső helyiséggel a hátsó, de én nem kedvelem az így széttagolt esküvőket, mert nem látható át minden megfelelően.

Ködmön Csárda Borétterem :  Szépasszonyokat az étterem előtt adják össze

Manapság már divat, hogy minden egy helyen legyen. A Ködmön Csárda előtti kis tér alkalmas volt a polgári szertartáshoz, de nekem a meghitt hangulathoz abszolút nem hiányoztak a környékbeli turisták.

A szertartások utáni vacsora és a kiszolgálás remek minőségű volt. A szolgáltatók ugyanolyan esküvői ellátást kaptak ételekből, mint a násznép. Kitűnő húslevest, és nagyon változatos sültes tálakat. A korona az ételekre mégis hajnalban került fel a töltött káposztával! Csodálatos volt, tényleg nagyon odatették. Az esküvő alatt a pincérek olajozott gépezetként igyekeztek mindent megoldani.

A fotózhatóságról:

A helyszín a kreatív sorozatra alkalmatlan, viszont a közelben sok lehetőség adódik. Nemcsak a Vár (ahol 10.000 Ft a fotózási díj), hanem a Dobó tér és az egri belváros is kiemelten alkalmas erre. Viszont fontos, hogy a helyi viszonyokat ismerő sofőr legyen, mert sajátos Eger közlekedése. Én csak forgattam a fejem, amíg visszaértünk a Ködmön Csárdába, a sok egyirányú utca összezavart. A Dobó téri katolikus templomban tartott szertartáskor engedély kellett az autós behajtáshoz, erre figyeljetek! A templom gyönyörű aki arra jár nézze meg feltétlen! Apropó autók. A Szépasszonyvölgyben egy-két helytől eltekintve fizetős a parkolás még vasárnap is! Sőt a szemben lévő 4*-os Ködmön Hotelnál is jól meg kell nézni a parkolást. Itt körülbelül 150 m- re a csárdától lehet szállást is foglalni. A házasulandók szobáját láttam belülről, igazán színvonalas volt, az egyéb szolgáltatásokról nem tudok sajnos nyilatkozni. A ködmön csárda vendégeinek ajánlom mert közel van és jól néz ki.

Akinek volt már itt lakodalom, az kommentben jelezheti a létszámot, vagy a teremösszenyitással kapcsolatos észrevételeket. Köszönöm!

Ködmön Csárda Borétterem

Ködmön Csárda Eger
Ködmön csárda front
Ködmön Csárda Borétterem Eger
ködmön csárda esküvő 2
Ködmön Csárda Borétterem

Értékelés: 10/7,5

Pozitívum

 • Polgári szertartás tartható az étterem előtt
 • Profi, rutinos kiváló kiszolgálás
 • Ételek minősége nagyon jó
 • Teraszos
 • Van légkondicionáló az amúgy is hűvös teremben

Negatívum

 • Nem elég exkluzív az esküvő, az étterem más területein fogadnak betérő vendégeket
 • Turistás (a polgári szertartás alatt nekem furcsa volt a sok nézelődő)
 • A polgári szertartás hangosítása külön megállapodással és díjjal jár (itt a zenekar csinálta)
 • Minimális ingyenes parkoló, a parkolás vasárnap is fizetős a környékbeli parkolókban!
 • Nem túl nagy tánctér és véleményem szerint maximum 90 fős esküvőre terveznék

Egyéb

 • Kreatív fotósorozat nem készíthető
 • Nem negatívum, de viszonylag gyenge a világítás a hátsó részben
 • A közelben (150m) elérhető szállások, például Ködmön Hotel ****
 • Gyermek barátság:  – Az éttermen belül megfelelő, kevés a hely szaladgálni. Éttermen kívül közel az út de nagyrészt gyalogos forgalom van.

esküvői fotók