Malonyay Kastély esküvői helyszínek tapasztalataim

 

Cím: Halásztelek 2314 II. Rákóczi Ferenc út 68.

 

Legutóbb itt jártam 2016. 09.

Malonyay Kastély. Csepeltől 10 kilométerre találod, Halásztelken az M0-ról közelíthető meg a legkönnyebben. Figyeld a nagy rádió antennát, ott kell kihajtani.

Mivel a helyszín igen közel van Budapesthez és Dabashoz is, roppantmód érdekelt az exkluzivitása miatt. Hiszen több helyen voltam kastélyban kreatív fotósorozatot készíteni, de maga az esküvő viszonylag kevesebb alkalommal van ott. Ezért a rendezvény előtt már odalátogattam. A helyszínen egy nagyon kedves és készséges gondnok fogadott, akivel legalább egy órát beszélgettem. Kaptam egy kis beszámolót a jelenlegi osztrák tulajdonosról és a kastély múlt- és jelenbeli dolgairól. A felújítás menetéről és a történelemről, ezeket az alagsorban meg is tekintheted képes tablók formájában.

Megtudtam, hogy 100 személy befogadásában maximalizálják az esküvőket. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a DJ-vel együtt kényelmesen elfér 85 fő, és tökéletesen elegendő lehet a tánctér is. Az én esetemben egy kisebb, 40 fő körüli esküvőre szerződtem esküvői fotósként.

Malonyay Kastély: helyi konyha nincs, de ne izgulj, a catering jó!

Malonyay Kastély

Malonyay Kastély a főasztal megterítve

A kastélyban konyha nincs. Viszont előkészítő heiség és bejáratott rutinos catering cég van! (fine dine catering) Megfelelő pincér rutin megvolt, amit garantál a piaci működésük. Ételek minősége rendben volt. A kiváló húsleves után mustáros, bbq és bakonyi szelet következett. Természetesen nem maradt el a rántott gombafej és karfiol sem.

Malonyay Kastély: csodálatos kastély, zöld parkkal

A park alkalmas polgári szertatásra is. De esetemben nem itt volt sajnos, hanem egy polgármesteri hivatalban. Vétek szerintem kihagyni ezt a ziccert, igazán szép a környezet és ráadásul elég sokat autóztunk a polgári miatt.

Malonyay Kastély esküvői helyszín
Malonyay Kastély este esküvői helyszín

Malonyay kastély : Kreatív fotósorozathoz is ajánlom a környékbelieknek!

A fotózhatóságról: A gyönyörű kastély,de főként az udva 100%-ban alkalmas a kreatív sorozatra, ha nincsenek speciális igények. Nekem tökéletesen sikerült a fotózás. A kastélyt ízléses park veszi körül, ami remek környezetet biztosít a csoportképekhez és a kreatív fotózáshoz.

EMalonyay Kastély megterítve

Értékelés: 10/8.9

Pozitívum:

  • Szépen felújított exkluzív környezet
  • Polgári szertartás tartható akár a parkban
  • Kiszolgálás profi
  • Ételek minősége jó
  • Szállás van: néhány szoba igénybe vehető

Negatívum:

  • A kis befogadó képesség
  • Nincs légkondicionálás

Egyéb:

  • Kreatív fotósorozathoz tökéletes a környék
  • Gyermekbarátság: tökéletes. Egy-két mindenhol előforduló lépcsőtől eltekintve veszélytelen. A parkban játszhatnak az apróságok, mert az autós kijárat jó néhány méterre van a kastélytól.