Prímás Pince Esztergom esküvői helyszínek tapasztalataim

 

Cím: Esztergom 2500 Szentistván tér 4

Legutóbb itt jártam  2015. 07.

Prímás Pince a csodálatos Esztergomi Bazilika alatt található amely Magyarország történelmének része. A város szívében a Bazilika alatt található és nem meglepően minden tekintetben igényes. Benti rész óriási, mégis tagolható és nem „kongó hodály” jellegű. Esküvő helyszín-nek a pince vége alkalmas.

Az általam fotózott esküvő a pince egyik felében keresztben volt körülbelül 70 fővel. A bejárat előtt kiülős teraszos rész van, ami tökéletesen alkalmas a dohányzásra, társasági életre vagy dalolásra 🙂  Igényes hangulatos környezethez remekül passzoltak a jó minőségű ételek is. A hagyományos esküvői menühöz képest is sokkal jobbat kaptunk. A tálalás és az ételek minősége átlag feletti. Kiszolgáló személyzet értette a dolgát, teljesen rendben volt. Ottjártamkor volt csiga is az előételek között, ami valljuk be elég extrémnek számít egy esküvőn!

Prímás Pince : Elegancia jó ízekkel!

A pár francia hagyományait tekintve ez nem volt csoda. Egy játék keretében kellett az asztaltársaságok kiemelt embereinek fogyasztaniuk. A násznép nem környékbeli, ezért szállás máshol volt, ami nem feltétlen hiba. Környéken öt perc gyalogláson belül kettő darab panzió is található, érdemes előre gondolkodnotok ez ügyben is.

Prímás pince borozó
Prímás Pince

Engem alapvetően a rideg kővel burkolt környezet nem vonzott soha, de azt hiszem a Prímás Pince mindenképpen szerepel majd a kivétellistámon. Szép dekorációval igazán melegebbé tehető a hideg kő. Szép környezetben, jó ellátással nagyon könnyen megy a munka is. A kinti 33 fokos hőségben igazi menedék volt a tágas, de árnyékmentes parkolóval rendelkező pince. Nagyon szívesen írnék a borokról és azok választékáról is, mert van a helyszínen. De sajnos nem fogyasztok bort, így ez kimarad.

prímás pince esküvői vacsora

Fotózhatóságról:

Gyönyörű kreatív sorozat készíthet a Bazilika környékén. Mindenképp ajánlom annak, aki nem akar emiatt aznap még utazni. Viszont felhívnám a figyelmet a turistákra. Sajnos azok jelen lehetnek a templomi szartartáson és a Bazilika előtti kreatív esküvői fotó sorozatnál is. Nekem szerencsém volt 33 Celsius felett nem hemzsegtek 🙂 A Prímás Pince feltétlenül ajánlott, profi kiszolgálók kiváló ételek engem megfogott.

Értékelés: 10/10

Pozitívum:

  • Ételek és a tálalás minősége
  • Kiszolgálás és személyzet minősége
  • Van légkondicionáló
  • Terasz
  • Kreatív sorozatra alkalmas
  • Templom nagyon közel
  • Tánctér megfelelő méretű

Negatív:

Egyéb:

  • Polgári szertartás akár a Bazilika mellett is tartható (gyors állófogadás volt a templomi után)
  • Szállást máshol kell keresni
  • Gyermek barátság: közepes (éttermen belül megfelelő illetve az étterem hátsó eltudnak szaladgálni,éttermen kívül felügyelet kell)

Abban a szerencsés helyzetben voltam,hogy pár Párizsban tartott esküvőjén is én fotózhattam. A Francia kalandról kissé turistásabb, utazósabb blogban az esküvő fotózás Párizsban bejegyzésben olvashatsz! 

 

esküvői képek