Várhegy Üdülő esküvői helyszínek tapasztalataim

 

Cím: Sátoraljaújhely 3980,Úttörők útja

Legutóbb itt jártam  2016. 04.

Várhegy Üdülő Sátoraljaújhelyen található ahová egy kacifántos hegyi út vezet fel. Már odaérkezésem előtt csodáltam a tájat. Nekem, alföldi gyereknek nagyon elkalandozik a szemem, a legkisebb domb is hegy számomra. Megérkezéskor lepakoltam, majd bejártam a terepet. A 300 fő feletti esküvőt is lebonyolító nagyteremmel kezdtem, aztán az egész üdülőt bejártam. Megnéztem a szobákat is, két típus volt olcsóbb és drágább kivitelűek. Én egy olcsóbban laktam, a célnak megfelelt, de igen régi bútorozású. Szállást egyébként 480 főre tudnak adni. A vizes blokk is nagyon régi volt, a mozaik padlótól pedig a kommunizmus lengte át az egész helyet. A retró hangulat annak is köszönhető, hogy borzasztó régi az üdülő. Ettől függetlenül, aki nem luxust akar, annak megfelelő lesz. A rendezvényterem mögött állították fel a polgárihoz a kellékeket. A háta mögött gyönyörű panoráma volt látható. Elgyalogoltam az innen két percre található kistemplomig, ahol később a szertartás volt. Roppant praktikus, hogy minden egy kupacban van. Így semmiféle zavaró tényező és teher nincs a szabad mulatásban!

Várhegy Üdülő : Egy helyen, a nosztalgia jegyében

Ételek minősége normális volt. Az esküvői menüt volt alkalmam végigkóstolni. A felszolgálással viszont nem voltam elégedett. Nem értettem, miért jön 40 perccel a leves után a főtt hús és a májgombóc. Természetesen nem méltatlankodni szeretnék, hiszen én dolgoztam, nem pedig vendégeskedni mentem oda. Egyébként a nagyon fiatal pincérek nem voltak túl sokan. Sajnos a minőségi rövidital is viszonylag korán elfogyott a nem túl nagy násznép ellenére. Ezeket a hibákat egy kis odafigyeléssel könnyen ki lehetne javítani. Amin viszont nem lehet, az a mobil vétel. Kék szolgáltatónál csak bizonyos pontokon volt vétel.

Várhegy Üdülő : régi motoros

Várhegy üdülő fő bejárat
Várhegy üdülő esküvő
Várhegy üdülő Sátoraljaújhely házasságkötő
Várhegy üdülő Sátoraljaújhely hátul
Várhegy üdülő esküvő nagyterem
Várhegy üdülő előtér

A negatívumok ellenére (ezeket lent is jelölöm) érdemes lehet a Várhegy Üdülőt megtekinteni. Ár / érték arányban szerintem nagyon jó. A komplett násznép ott altatható, kettő és ötezer forint közt mozgó /fő szoba ár nagyon baráti, de előtte mindenképp nézzétek meg. A régi szobák és nem 5*-os színvonal ellenére egy éjszaka mindenképp kibírható. Bár nekem nem annyira jött be a retró, egy feldíszített nagyteremmel teljesen vállalható esküvőt lehet tartani. Megemlíteném még a rendkívül kedves és készséges ügyvezetőt is, aki mindenben próbált segíteni és nagyon szimpatikus volt.

A fotózhatóságról:

A helyszín alkalmas a kreatív sorozatra, bár korlátozottan. Amikor ott jártam, épp virágba borult a kiserdő. Így megfelelő hátteret biztosított a képeknek. A fű tökéletesen zöld volt. A sorozat teljesen jól használható, de pár hónappal utánunk nem vagyok biztos abban, hogy itt jó fotósorozat készíthető (teljes lombkorona sötétsége, vagy kiégett fű virágok nélkül).

Értékelés: 10/5

Pozitívum

 • Templom van a Várhegy Üdülő területén, minden egy helyen!
 • Polgári szertartás tartható a főépület mögött
 • Szálláshely a helyszínen, ami olcsó
 • Nagy tánctér
 • Tágas beltér a főépületben
 • Roppant kedves és készséges ügyvezető

Negatív

 • Felszolgálás
 • Szálláshely minősége lehetne jobb
 • Nincs klíma (nagy melegben lehet nem is kell, az erdő miatt ezt nem tudom megítélni)
 • Rossz mobil vétel
 • Retró hangulat nekem nem annyira jött be (szubjektív)

Egyéb

 • Kreatív fotósorozat csak korlátozottan készíthető
 • Ételek minősége átlagos
 • Gyermek barátság:  – Az éttermen belül megfelelő, eltudnak szaladgálni kint is. Viszonylag messze lent van egy medence.

eskuvoi-fotos-fotobese-e-galeria-logo