Esküvői helyszínek Budapest

Esküvői helyszínek Budapest városában! Az oldalamon ugyan vannak helyszín leírások, de nem tervezem bővíteni különállóan helyszínre bontva ezeket. Ezért inkább egy összefoglalót írok 🙂 !

Esküvői helyszínek Budapest Barabás Villa

Barabás Villa

Az egyik legfelkapottabb helyszín Budán polgári esküvőhöz. A Barabás Villa a XII. kerület hivatalos házasságkötő terme, ezért lehetőség van a szertartás helyben történő megtartására. Többször jártam itt, tökéletes polgári ceremónia helyszín. A gyönyörűen felújított, exkluzív rendezvényközpont a budai oldal frekventált részén a Városmajori park szomszédságában található. A Villa komplexum egyedisége a klasszicista stílusú főépület, mely a névadó Barabás Miklós festőművész saját tervei alapján épült. A Villa és a melléképületek eredeti stílusukban lettek felújítva, míg az újonnan kialakított épületek a környezethez illeszkedő, modern stílusban épültek. A komplexumhoz egy csodálatos mediterrán park is tartozik. Az ételek minősége és a személyzet remek volt. A kreatív fotósorozatot remekül ki lehet egészíteni a hátsó parkban készített képekkel. Egyedül, ami nem tetszett, a rendezvényterem sötét fa borítása, de ezzel együtt lehet élni. Ajánlom!

Esküvői helyszínek Budapest Rozmaring étterem
Rozmaring étterem

Több esküvőn dolgoztam. Sőt elárulom, a helyszínen is lehet több esküvő egyszerre zavartalanul. Én remekül érzetem magam, többször is, a catering pedig kitűnő, hagyományos menüben igen erősek. Egy hosszabb leírás a rozmaring étteremről nálam. Sajnos fotózásra nem alkalmas a környék. A Dunapart maximum 1-2 fotóra elég. Ajánlom a helyszínt, mert elfogadható az árazás, a catering pedig kifogástalan.

Podmaniczky Rendezvénykastély Budapest

Podmaniczky Rendezvénykastély

A neobarokk kastély hangulatos belső kertet, 80 férőhelyes saját parkolót és légkondicionált emeleti színházteremet rejt. A romantikus hangulatot árasztó földszinti dísztermek mind a tökéletes esküvőt szolgálják. A kastély festői környezetet biztosít szabadtéri fogadásra, polgári szertartás lebonyolítására a kertben, míg az impozáns épület és a díszes termek tökéletes helyszínt kínálnak a fotó sorozatokhoz is is. A földszinti kisebb termekben szintén lebonyolíthatóak esküvők, ezek 40-80 fősek lehetnek. Az emeleti hatalmas színházterem pedig 150-től akár 300 fős esküvő lebonyolítására is alkalmas. A caterinteg szolgáltatást külsős cég végzi.

Esküvői helyszínek Budapest Halászbástya étterem

Halászbástya étterem

Mesébe illő helyszín a Budai Vár, ékszere a Halászbástya Étterem és Terasz. Az elegánsan berendezett étterem pazar termeivel, varázslatos panorámával rendelkező teraszaival és magas színvonalú szolgáltatásaival exkluzív esküvői helyszínt nyújt. Szép helyszín, mégsem szerettem ott dolgozni. Tökéletes a fotókhoz, de külön kell a fotózásért fizetni a teraszon. Azon kevés helyek egyike, ami csodaszép belülről, de nem praktikus és egy pohár vízért könyörögnöm kell (egy óra után meg is kaptam). A kritikám olvashatod Halászbástya étterem esküvő

Esküvői helyszínek Budapest   

Esküvői helyszínek Budapest hotel ramada

Hotel Ramada Aquaworld Resort Budapest

Nem gondoltam volna, hogy egy vízi élményparkbeli hotel ennyire kitűnő esküvőre. Jártam már erre jó néhány éve, amikor a híres amerikai lovas tekintélyt, Robert M. Millert fotóztam. Aztán a 2018-as szezonban volt egy orosz esküvőm. Szinte semmibe sem tudok belekötni, tökéletes elegáns helyszín, feltétlen ajánlok polgárihoz és elegáns modern esküvőhöz is. Az egész hangulata kitűnő, a catering kiváló, a személyzet gyors és lesi a kéréseket. Nagyon kellemes emlékem van egy tökéletes esküvőről innen, talán csak fotózási helyszínt kell majd másikat keresned.

Manna étterem

Manna Étterem és Lounge Manna, az égből hullott isteni eledel. Az elnevezés gasztronómiai különlegességére, exkluzív kényelmére és finom harmóniájára utal. Az étterem egyedi elhelyezkedése különleges vonzerő, az Alagút tetejéről pazar kilátás tárul a vendégek elé, akik e csodás panorámát a téli időszakban is zavartalanul élvezhetik. Na, hát az égből hullott isteni eledelt ne várj. Ez a helyszín ugyanis abszolút dobogós volt nálam a legrosszabb catering miatt. Az esküvőn felszolgált körülbelül 14 fajta étel kivétel nélkül gyengén vagy gyalázatosan szerepelt (nem csak nálam) Előző nap Csemőn voltam esküvőn, ahol olyan húslevest és marhapörköltet kaptam, amit azóta is emlegetek, ahhoz képest itt sehol nem volt a felhozatal. Mindezektől függetlenül szép helyszín, jó a terasz rész és lehet lufikat eregetni a lépcsőn..

Columbus hajó esküvői helyszínek Budapest

Columbus hajó

Ha hajóra álmodtad meg az esküvőd, mindenképp megemlíteném a columbus hajót. Írtam róla már az oldalon, de nem felejtem el megemlíteni, hogy nagyon macerás a parkolás. Picit rosszul esett az is, hogy fűrészport kaptunk kirántva, mint szolgáltatói menü. Ettől függetlenül nem rossz helyszín, egy- két hangulatos esti fotóhoz is kitűnő lehet. Ha épp foglalt vagy kicsi lenne, a lent ajánlott másik hajó nagyobb 🙂 !

Hotel Intercontinental Budapest

Hotel Intercontinental Budapest

Prémium minőségű hotelek kimondottan jók esküvők megtartására. Ajánlom a Hotel Intercontinentalt, ami nemcsak akkor áll rendelkezésre, ha itt tartod az esküvőd, hanem bérelhető is fotózásra jó néhány területe. (Több hotel esküvőn vettem részt fotósként, ezek nagy része egyébként ilyen!) A modern stílusú szállodák a nagy termek, lobbyk, lépcsők, liftelőterek és a hotelszobák fiatalos elegáns lendületet sugároznak. Ezek mellett mindenképp kötelező a hátulsó lépcső és a klasszikus kristálycsilláros hall. Esküvői fotózás helyszínek között mindenképp érdemes elgondolkodni a hoteleken, ha elegáns beltéri sorozatot álmodtatok meg. Őszi és téli esküvőkhöz ideális választás, hiszen minden lebonyolítható egy helyen.
Budapesti Történeti Múzeum Budai Vár

Több helyszín egy helyen! A Barokk csarnok 350 fő befogadására alkalmas, de van gótikus terem 100 főig és pince is, ami maximum 150 főt tud befogadni. Nagyon különleges a nyári esküvőkhöz, ehhez még ajánlom a belső fedett udvar megtekintését is! Kiemelném még a kert részt, ez 300 fő fogadására alkalmas, eszményi helyszín a szertartásokhoz.

 

Esküvői helyszínek Budapest városában, amiket ajánlok még a figyelmedbe!

Up & Down

Festetics Palota

Széchenyi Kertvendéglő

Spoon the Boat – Spoon hajó

Corinthia Hotel Budapest

Széchényi kertvendéglő

Vajdahunyadvár

Új Tündérkert étterem

 

Az esküvői helyszínek Budapesti listája még bővülni fog, ezért mindenképpen érdemes visszatérned az oldalra!

Ha esküvői fotós keresnél jó helyen jársz! Elképzelhető, hogy segítek ezzel is:esküvői fotózás helyszínek