Esküvői játékok A hullámivás

Esküvői játékok nélkül nincs hagyományos lagzi, de a modern esküvőkön is előfordulnak! A legfontosabb hogy a megfelelő helyen és időben legyen a játék. Egy-egy rosszul időzített játék teljesen tönkreteheti és megölheti a bulit ezzel elvéve az esküvő hangulatából. Sajnos számtalanszor láttam már vőfélyt és ceremóniamestert is aki mellényúlt esköői játékokkal (így nyilván ők sokkal nagyobb figyelmet kaptak, de szerintem nem ez a lényege egy esküvői játéknak) Ha a násznép, szemmel láthatóan táncol, mulat, ünnepel. Ha leállítják őket, abban a pillanatban a csalódottság lesz úrrá rajtuk, és olyannyira elhatalmasodik, hogy méltatlankodásba fognak kezdeni. Ezért tilos leállítani egy nagy mulatós bulit. Természetesen a kötelező műsorszámok, mint például az esküvői torta, menyasszonytánc vagy a menyecsketánc kivételt képez ez alól.. Azokat a vőfély kollégákat sem értem, akik indokolatlanul a menyasszonytánc végén kezdenek ebbe bele hajnali 1 után.

Legelterjedtebb mai modern játékok:

  • Csókot-csókot (szinte nem is játék kötelezően kocogtatják a tányérokat esküvőn)
  • Hintójáték / Hintómese (9 -en játsszák vendégek bevonásával, szeszes ital fogyasztásba torkollik)
  • Hamupipőke játék (hölgyek cipőit gyűjtik kupacba a férfiaknak meg kell találni a tulajdonosát)
  • Újságpapír tánc (újságpapíron táncolnak amit mindig félbehajtanak)
  • Esküvői kvíz (a násznép tölti ki papíron majd összesítik és valamiféle nyereményt találnak ki a nyertesnek)
  • Mr. & Mrs. kérdések (a párt kérdezik egymásról majd a cipőjükkel jelzik az igent )
  • A legidősebb házaspár tánca (itt vőfély vagy cm egy lassú nóta alatt behívja az 5-10-15-20 stb. éve házasodott párokat. én nagyon kedvelem ezt a játékot mert egyrészt a legrégebbi pár megtiszteltetésnek fogja venni másrészt pedig a játékkal megtölthető a táncparkett, így egész biztosan sokan táncolnak majd)

Esküvői játékokból rengeteg van és sokat is látok.. de ez a hullámivás!  Mi a jó ég ez? Ez a sztori itthon a Dabas Hotelben történt. Szóval ezért is kedves ez a sztori, amit le is fotóztam nektek :). Előre bocsájtom, nem vagyok se vőfély se ceremóniamester! Sőt nem is szándékozom esküvői játékokat tárgyalni. Ezzel kivételt teszek, mert roppantmód megtetszett. Remek hangulatot okozva nemcsak nekem, hanem a résztvevőknek is!
Esküvői játékok: Hullámivás férfiak a nők ellen? Mi ez?

A történet egyszerűen zajlott. Nem vagyok nagy híve a játékoknak, de mégis a Vereckei Ádám ceremóniamester megfogott ezzel a modern esküvői játékkal 🙂

Felsorakozott egymással szemben a női és a férfi csapat, melyek körülbelül 10-10 emberből állnak.Először a pincérek az előre elkészített tálcára kirakott röviditalokkal végig haladnak sor előtt.Ilyenkor minden férfi levesz egy – egy poharat magának és lerakja maga elé a földre. Aztán a hölgyek jönnek szintén felesekkel, de már vannak baileys-ek is a tálcán. Ők szintén maguk elé helyezik a választott italt. Ekkor harci kiáltásba torkollott az önbuzdítás mindkét csapat részéről!

Elhangzik a rajt, aztán az egymással szemben álló első emberek szinte egyszerre isszák meg, ami előttük van a földön. Csak abban az esetben ihat a melletted álló ugyanolyan nemű játékos (és folytatódhat a hullám), ha a pohár üres és a földre kerül.

Én máris röhögtem, hiszen halálosan komolyan vették a játékot mindkét oldalon 🙂

A nyertes pedig, a hullám végén álló vőlegény vagy menyasszony, aki először leteszi az üres poharat a földre.

esküvői játékok hullámivás Dabas

Esküvői játékok pasik isznak

Mondanom sem kell. Van, hogy a menyasszonyi csapat nyer! Ez esetünkben is megtörtént 🙂 Nagyon profin tolták a hölgyek is! 🙂 Látni kell ilyenkor a szemben álló pasik ábrázatát főleg ha a menyasszonyi csapat nem gyenge! Döbbenet és vérbosszú az arcokon! Visszavágót egy emberként skandálta a vőlegény csapata! Amíg a második kör töltődik addig a ceremóniamester körbejár és vicces interjúkat csinál a játékosokkal (nyugi ekkor még tudnak beszélni)

Garantált a násznép jó hangulata természetesen  a játékosoké is! Lett a 3. kör is a végére, de emlékeim szerint kellett egy mindent eldöntő 4. kör! 🙂
Sokat röhögtem az eltorzult fejeken. A 3. körben már nemcsak rövid ital szerepelt, de hát minél nagyobb az ital (pl. sör), annál tovább tart az ivás is. A győzelem pedig fontos dolog ilyenkor :). Esküvői játékok  terén a tojásgörgetés és hasonlók mára egyenlő lett a sötét középkorral. Remélem sikerül még látnom és fotóznom ilyet :)! A Dabas Hotel esküvő helyszínként pedig parádés volt, hiszen a személyzet felkészülten hibátlanul csapatta a népnek a hozzávalót! 🙂 Vereckei Ádámnak köszönöm az élményt! Ha pedig jegyes és esküvői fotókat nézegetnél kattints a kék linkre!

Esküvői játékok: A hullámivás

 

 

esküvői képek

Megosztást köszi !