Esküvői slideshow

Sokan megkérdezik a menyasszonyok, hogy mi is ez, inkább leírom, így bármikor olvasható. Esküvői fotósok adják általában az esküvői képek mellé. Én is szoktam készíteni, ha éppen megtalálod valamely csomagomban, ma már csak kérésre készítem! Remélem segítségedre leszek a cikkel egykét apróságban.  A cikk végén pedig meg is nézheted,hogy milyen a végeredmény. 🙂

Mi az esküvői slideshow amit az esküvői fotósok adnak?

 

Több fajta esküvői slideshow és vetítés létezik ami esküvő alkalmával  előkerülhet Az első kivételével ezek az esküvő előtt készülnek. Ezek fajtái:

 1. Esküvői slideshow: Egy olyan esküvői fotókból zenére érzelmesen összerakott képsor, ami 3 percben összefoglalja az esküvőtöket. Méghozzá a legfontosabb és legszebb rólatok szóló pillanatokat. (el lehet térni az egy daltól is. szerintem maximum 6 perc bőven elegendő) Esküvői fotósok készítik jellemzően az esküvő után.
 2. Életút film (általában slideshow) : Esküvőn vetítik a pár múltjából a régi képekből összeállított zenés sorozat. Ezt általában vicces képekből szokták összeállítani általában több zenére. Itt a gyerekkortól a megismerkedésig vannak képek, ezek végét általában a jegyes fotózás képeivel zárják. Ez hosszabb 6 perc körüli és jellemzően vacsora előtt vetítik a násznépnek a pár jelenlétében az esküvő helyszínén. 
 3. Rövidfilm a jegyes fotózásról 
 4. Rövidfilm már az aznapi történésekről képekben vagy videón (van aki nagyon szereti, én még a live közvetítést sem szoktam meg)
 5. Vendégek videoüzenetei

eskuvoi fotós

Amire esküvői vetítésen figyelj:

 • Nagy vászon
 • Törekedni kell a jól láthatóságra és közel kell ültetni a népet
 • Legyen jó minőségű (ha lehet)
 • Kihangosítás megfelelő legyen
 • Legyen 2x nálatok a film(pl 1 cd és 1 pendrive)
 • Próbáld ki vetítés előtt a helyszínen

Én jellemzően a legelsővel foglalkozom, az esküvő után. Ha nektek fotózok az esküvőn akkor szívesen segítek, ha megkérsz az életútfilm összeállításában is. Ökölszabály, hogy mind az 5 típusnak 10 percnél rövidebbnek kell lenni, ellenkező esetben a násznép nem tolerálja túlságosan.  

Esküvői slideshow 

Mire jó?

Alapvetően az esküvői slideshow arra jó, hogy a 3 perces klipben megmutasd azoknak, akiknek az esküvői fotókönyvet nem tudod. Online felhasználásra tökéletes. Illetve alkalmas arra, hogy ne kelljen az 500 darab esküvői képed e-mailben tovább küldened (ezt is lehet persze, hiszen aki személyesen rajta található annak ez fontos momentum) hanem azonnal nézhetővé tudod tenni és mindössze 3 perc körüli időt vesz igénybe a megtekintése.

Figyelj oda a zenére! 🙂

Egy fontos döntés a dal. Én mindenképp egy számot javaslok (tehát nem egy 20 perces dj mix) A dal pontosan tükrözze mindkettőtök ízlését. Se nagyon lassú se nagyon gyors zenei alap nem túl szerencsés. Általában a párok jelentős részének van közös száma, amihez valamiért kötődnek. Legtöbbször ezekre esik a választás.

A zenéket mp3 formátumként fogadom szívesen. Ez azért érdekes, mert vannak olyan dalok, aminek 3-4 verziója létezik. Nemrég készült egy esküvői anyagom, kérdeztem milyen zene legyen? Hát az Oroszlánkirály! Oké de az 4 részes film és azon belül melyik dal? És angolul vagy magyarul? Tehát csak az mp3 file-t küldd el! (lejjebb írok még az online résznél a zenékről)

Tippek zenéhez

 

Tippek zenéhez az esküvői képekhez: Mindet használtuk már és beváltak!

Hogyan használjam fel?

1 Offline LED / LCD TV

A pendrive -on amit ajándékba kaptok tőlem az esküvői fotózáshoz, az esküvői fotók mellett található egy lejátszható mp4 file is. A Full HD felbontású videó file-t úgy készítem el, hogy egy 4 éves LCD-s televízió számára sem jelent akadályt a lejátszása. Tv -tek esetleg a média lejátszótok (lehet modern DVD vagy BlueRay is) USB csatlakozójába kell dugnod és lejátszhatod mint egy filmet. A mai kor követelményinek megfelelően 4k felbontásban is elkészíthető a slideshow. Viszont így a “keresztanyádék” okos tvje nembiztos,hogy lejátssza 🙂

2 Online PC / Mac

Természetesen lejátszható szinte minden PC-n vagy mac –en. Feltölthető online videónak facebookra, vimeo.com-ra vagy ha rendelkezel youtube csatornával, akkor oda is. Viszont a youtube érzékeny a jogvédett zenei tartalmakra ezért nem biztos, hogy le tudod játszani majd például mobiltelefonon. Ezt úgy kerülheted el, hogy privát vagy nem listázott tartalomként töltöd fel.

Fontos szabály!

Az esküvői slideshow alapvetően rólatok szól, és nem a násznépről!

Tartalmaz a lagziról természetesen képeket, de az összeállításnál törekszem arra, (illetve a figyelmes esküvői fotósok)  hogy a ti napotok legyen összefoglalva a kreatív fotózástól a hitvesi csókig, majd pedig a tortáig körül belül három percben! 🙂

Esküvői slideshow 2016 esküvő fotózásaiból

Egy komplett esküvő. Jogtiszta youtube által kedvelt zenével.

Egy Számomra kedves esküvő 2015-ből. Jogtiszta youtube által kedvelt zenével.

2015 esküvői fotózásaiból összeállítás

Ha esküvői fotós keresésben vagy akkor  jó helyen  vagy!