Esküvői smink fotós szemmel a témám. Én nem vagyok sminkes, de kiemelten fontos a smink kérdés, mert tökéletesen kell kinézned nemcsak az esküvő napján, de az elkészült esküvői fotókon is!

De milyen legyen a jó esküvői smink?

Ha szeretnél jól mutatni a fényképeken, sminkeléskor elsősorban a bőrnek kell megfelelő tónust adni. A vaku felerősíti az alapozókban és púderekben a rózsaszín árnyalatokat, így fotózáshoz jobb, ha sárga tónusú alapozót használsz. A sárgás árnyalat sötét karikák ellen is hatásos. Arra figyelj, hogy ne különbözzön nagyon a bőrszínedtől, mert túl erős lesz az eltérés a nyak világos színe és az arcod között. Az irizáló és csillámos alapozó nem jó, mert a bőr zsírosnak tűnhet. A matt hatás elérésére amúgy is törekedni kell, mert a csillogás nem ál jól az arc egészén. Viszont az arccal ellentétben a csillogás hatalmasat dob például a vállakon. Ehhez kókuszolaját érdemes használni. A megcsillanó váll kimondottan jót tesz a képnek és kimondott fotómodell hatást kelt.

„Ami szemnek és szájnak ingere”

A szemekre matt szemhéjpúdert használj, illetve a szokásosnál erősebb szemkontúrt. A csillogó festék nem a legjobb ötlet, mert zsíros hatása lehet, ezt próbáld ki. A szem kiemelésére két réteg szempillafestéket vigyél fel, hogy hangsúlyos legyen a tekinteted.

esküvői smink fotobese

A rúzs felvitelénél figyelj oda, hogy ne válassz túl sötét árnyalatot a vaku, amit előszerzettel használok, még jobban ki fogja erősíteni és sötétebbnek tűnhet. A szájvonal határozottabbá tételéhez kontúroztasd az ajkakat. Emeltesd ki a profi sminkessel a felső és alsó ajak közepét szájfénnyel vagy halványabb színű rúzzsal. Így teltebbnek látszik a képeken.

Nagyon jól mutat a képeken az arcpír. Ha lehet, finom púder formátumút válassz a mattabb hatása miatt. Fontos, hogy friss, élénk árnyalatot válassz. Ilyen a ma divatos és trendi rózsakvarc, ez a stílus a szemnek, szájnak is remekül áll.

Míg az arcon nem mutat jól a csillogás, a dekoltázst és a vállakat szépen kiemelheti. Ha kivágott felsőt viselsz, akkor használj apró csillámokat tartalmazó testápolót, de csillámporral is kiemelheted ezeket a részeket, csak figyelj, hogy ne legyen túl sok a való életben.

Fontos, ha a profi sminkesed elkészül, ne ijedj meg! A képekre erősebb smink kell, mint amit először gondolnál!

esküvői smink füstös

És végül a vőlegény sminkről:

Számtalan sminkes ajánlja fel olcsón, vagy ingyen (esetleg csomagban) a menyasszonyi smink mellé. Több esetben találkoztam vele rengeteg kárt és időkiesést okoz és nem csak a képeken, de az esküvő napján nektek is.

A férfiak ugyanis sokkal izzadósabbak, mint a nők. A hőmérséklettől függetlenül le fognak izzadni a templomi szertartáson a vőlegények (igazából az a ritka, aki nem).  A nyári esküvői szezonban pedig egész biztosan leolvad róluk az alapozó, ami barna nyomot fog hagyni az inggalléron körben. Az ing cserélhető az igaz, viszont a fotózáson foltokban leolvadt férfismink borzasztó kínokat fog okozni mindenkinek a videón és a képeken egyaránt. Lehet velem vitatkozni, de amíg 5 esetből 5x bajt okoz addig nem tudok mellé állni. Ha lehet, kerüld el, maximum púder kell a pasiknak.

 

A pinterest követőimnek pedig néhány általam fotózott smink kép: