Esküvői torta kombinált fogóval

Ez az élmény, még nem múlt el, hatása tart a mai napig 🙂  Esküvőt fotóztam egy kimondottan nívós felső kategóriás, elegáns étteremben. Igazából az esküvői tortához vagy menyasszonyi tortához laikus ként viszonyulok. Maximum annyit tudok róla, hogy szépnek és finomnak kell lennie :). Illetve még egyet: az esküvői torta elengedhetetlen minden valamirevaló lagziban, nem is voltam még olyan helyen, ahol ne lett volna. Szóval receptért vagy rendelésért ne engem keress. 🙂

Lement a vacsora, elérkezett az idő, a személyzet pedig szervírozta az esküvő ékét! Eddig semmi extra, első szeletek, ezután elfogyott a felső szint.  Az esküvői torta közepén egy függőleges fém tartó található, amihez hozzácsavarozták az esküvői torta emeleteit tartó fémlapokat. Szép és jó lett volna, ha nem izomból megtépik a csavarokat…  Vőlegény próbálta először kitekerni puszta kézzel, persze nem ment. Aztán a személyzet női, majd férfi tagjai próbálták egy konyharuhával. És indult a kabaré. 🙂

 

Esküvői torta 2Esküvői torta kombinált fogóval a csavar

Esküvői torta konbinált fogóval a személyzet

Esküvői torta kombinált fogóval 5
Esküvői torta kombinált fogóval6

 

Egyesével jöttek a vendégség férfi tagjai. Ők elég erősnek érezték ehhez magukat, és próbálták bizonyítani, hogy kitekerik kézzel! 🙂 Hát egyikük sem tudta. Harmadik próbálkozó után előkerült  a csavarhúzókészlet és a krovakészlet is. Aztán a tizedik perc környékén egy közel két méter magas vendég egy kombinált fogóval rohant be. Ő a megfelelő erő és szerszám birtokában meg tudta oldani a problémát.  Itt visítottunk a vendégsereg tagjaival a röhögéstől, és már akkor tudtam, hogy ezt nem fogom elfelejteni egyhamar .

Esküvői torta kombinált fogóval 7

Esküvői torta kombinált fogóval 8

Esküvői torta kombinál fogóval 10

 

 

Esküvői torta lakatosoknak

Második szintből is kiszedték a kazánlemezt…  Mielőtt hátradőlhettem volna, hogy ez is készen van, az utolsó emelet megint feladta a leckét. 🙂 Egy burleszkfilm körvonalazódott ki, újabb segítők érkeztek. Kulcsok, fogók, csavarhúzók.

Évente megfordulok jó rengeteg lagziban, de én ekkora szenvedélyes tortaszerelést még nem láttam soha. Végül az alsó szint is meglett nagy nehezen. A képeken talán látható, hogy itt kétemberes volt a történet. Besírtál volna, ha látod!

A torta ízéről annyit nyilatkoznék, hogy abszolút dobogós volt nálam. Marcipán borítás alatt egy könnyed joghurtos ízvilág volt, minden falat szétesett a számban. Ezért a fantasztikus finomságért meg kellett küzdeni, igazi csapatmunka volt megszerezni! 🙂 Cukrászokat csókoltatom, szereztek néhány perc masszív röhögést!

 

Esküvői torta kombinált fogóval 3

Esküvői torta kombinált fogóval 4Esküvői torta konbinált fogóval munkában

Honagy rendelj tortát? Ezekre a kérdésekre készülj fel rendelés előtt!

  1. Hány fős az esküvő? Akár százszeletes vagy sokemeletes esküvői tortád is lehet, ami mellé kisebb úgynevezett kísérő tortákat is rendelhetünk, köztük az eredeti naggyal azonos ízűt is. Így az esetleg más-más időpontokban érkező vendégek is átélhetik a tortafelvágást. Vannak olyan települések ahol szinte minden vendég hoz tortát!
  2. Egy vagy többrészes legyen külön részekből? A több néha jobb. Én egy darab nagy szép tortának vagyok híve, amint feljebb írtam több helyen szokás,hogy a násznépből sokan hoznak esküvőre ajándékként!
  3. Lesz e tűzijáték vagy egyéb tortadísz? Vagy szeretnétek -e kiegészítőket? Az esküvői tortadísz sokszor kötődik a párhoz rengetegféle és fajta van olvasd el a cikkem róla!
  4. Ki fogja szállítani, hol lesz tárolva és mikor és kinek kell átadni? Pontos odafigyelést igényel a kiszállítás! Lényeges, hogy mennyire van messze az ünnepség helyszíne a torta elkészítésének helyétől. Időben értesítsétek a cukrászdát, hogy hol és hány órakor kezdődik az esemény és úgy próbáljatok díszítést és designt választani, hogy az út végén a torta ugyanolyan tökéletes legyen, mint induláskor! Átvételre figyelj! A megfelelő hűtés lényeges, ne érjen meglepetés a helyszínen! (Sajnos már láttam ilyet, a hűtőkocsinak nem volt áram és ki kellett dobniuk mindent)

A torta és a behozatala mindig fontos esemény az esküvőn! A tortára akkor is kíváncsi a násznép ha nem eszik éppen belőle. A zökkenőmentes lebonyolítás a ceremóniamester feladata. Az első szeletet mindig a pár kapja meg! Ez szinte kötelező, mint az egymás megetetése is mint első közös házas mozzanat is az esküvőn.

A torta felvágása az esküvői fogadás egyik nagy pillanata. Ez az ifjú pár első kenyértörését szimbolizálja, és ugyanakkor bizonyítja, hogy támogatni és táplálni fogják egymást. Az  stílusától függetlenül az esküvői torta felvágása hazánkban mindig a nyitó tánc és a vacsora után történik.

Minden esküvői torta egyedi, ugyanúgy az első szelet felvágása is mindig különbözik. Ezért a tortánál ezekre figyelj!

● Figyeld a fotóst és kövesd amit mond! A menyasszonyi torta felvágása egy fontos pillanat. Én mindig beállítom a fényeket a tortához, egy pillanatra rám kell néznetek majd.

● Ne siesd el! A násznép biztosan szeretnének képeket készíteni az első szeletről és a körültekintő párok ezt figyelembe veszik és hagynak nekik időt erre.

● Az első közös feladat! A menyasszony fogja a kést, a vőlegény pedig az ő kezét miközben az első szelet tortát vágják. Természetesen ez fordítva is lehet 🙂 Ez a házaséletben való együttműködést jelképezi.

Etessétek meg egymást!  az hogy egymásnak adtok enni az első szelet tortából  jelképezi azt, hogy egymást segíteni és táplálni fogjátok házasságotok alatt.

Az első szeletek a családé! A fiatal pár szeli az első szeleteket a tortából a családtagoknak. Ez jelképezi a két család kapcsolódását és egy édes módja annak, hogy a két család iránti tiszteletet megmutassátok. Az első szeletek után természetesen a helyszín is be szokott segíteni a tortavágásnál. Azért javaslom ezt mert Ilyenkor lesz időtök leülni legalább a menyasszonytánc előtt!

Néhány esküvői torta fotóm :

Emeletes torta szalaggal esküvői torta dísszel Menyasszonyi torta és tortadísz Esküvői torta Anna Kaolina Lakodalmas ház Esküvői torta Deák Udvarház esküvői torta rózsaszín szalaggal és rózsákkal esküvői torta szívekkel esküvői torta vágás Esküvői torta virágdísszel grillázstorta hintó lovas grillázstortaGrillázstortaMenyasszonyi torta Budapest menyasszonyi torta Újhartyán Menyasszonyi torta zenével Négy emeletes esküvői torta Többrészes menyasszonyi torta Többszintes esküvői torta tortadísz élőben Torta marcipánvirágokkal Vőfély tortávalMenyasszonyi torta rózsákkal

 

Akár neked is lehet ilyen sztorid! Ha esküvői fotóst keresel megtaláltál 🙂

 

esküvői fotók