Esküvői virágok fotós projekt

Esküvői virágok címet adtam ennek a cikknek, mivel az előző munkánk után úgy éreztük, kell élőszemélyes sorozat is, de az írás végén még visszatérek erre.

Előző cikkemben írtam, hogy az ókori görögöknél jegyezték fel a virágok és csokrok előfordulását először. A „koszorúslány” elnevezés is éppen innen ered, hiszen az esküvőn a pár által használt koszorúkat és virágfüzéreket a koszorúslányoknak kellett készíteniük, ahogyan a dekorációt is! Az esküvőn használt virágok számos kultúrában a szeretet és jókívánság jelei a mai napig. A menyasszonyi koszorú jelképként szerepelt az esküvőkön. Egyfajta korona szerepét töltötte be, mely a családok egyesítését jelképezte, ezért került fel a pár fejére a szertartás keretei között. Ezen szimbólum óriási reneszánszát a hippi korszak hozta el. Majd ismét előkerült, néhány éve újra óriási népszerűségnek örvend. Egy igazi vintage hangulatú esküvő elképzelhetetlen -e nélkül. A koszorú mindig harmonizál a menyasszonyi ruhával és a többi virággal, erre törekedtünk a sorozatnál is.

Esküvői virágok félkör csokor

Különleges félkör menyasszonyi csokor

Milyen virágokból készítettétek a félkör csokrot és a fejsíszt?

A kézi kerek szalagos csokor alapja fűzfavesszőből van. A virágokat ragasztással rögzítettünk a “fa vázra”. Ennek a tartóssága körülbelül 24 óra. Ezekből állítottuk össze: fehér és lila kála, dendrobium nobile fehér orchidea, egy kis fehér apró sóvirág, apró fejű spray csokros rózsa, phalenopsis – lepkeorchidea, apró virágos lila orchidea, szatén szalaggal és brossokkal díszítve, és a zöld körítés ruszkusz és nyuszifül.

A virágkosárban mit láthattunk?

Ez eredetileg sziromszóró kosár feldíszítve. Rózsaszín hortenzia, fehér kála, gyönyörű telt virágú csokros rózsa alkotta. Aztán tettünk bele még festett díszkáposztát, egy kis fehér sóvirágot és kiállót. Zöldnek mimóza virág, aminek a levelét használtuk fel. A végére pedig már csak egy krémszínű szatén szalagot tettünk, amiből masnikat gyártottunk.

Esküvői virágok

Esküvői virágkosár és esküvői koszorú

Esküvői virágkosár – szín, érzelmekkel

A vőlegény zakójára tűzött virág megegyezik a menyasszonyi virágaival?

Általában igen. Harmonizálni lehet sőt kell is a vőlegényt a menyasszonnyal, csak így mutatnak jól mutatnak egymás mellett. Ha vegyes menyasszonyi csokorról van szó, akkor én mindig azt javaslom, hogy a virágok közül a legkisebbet válasszák erre a célra, hogy ne legyen olyan túlzottan nagy díszítése a zakónak, mert az nem mutat jól.Esküvői virágok tópart

Esküvői virágok – így készült

Nem is olyan rég fényképeztem sátras esküvőt, amit az ottani vőlegény, Gábor és a menyasszony, Vera díszített és dekorált. Nemrég készült sorozatot a Levendula virág és ajándéknak. Aztán sokat agyaltunk ezen és csak duzzadt a projekt. Miért ne készíthetnénk olyan képeket, mint amilyenek a külföldi pinterest vagy insta oldalakon láthatóak? Angolszász területről szereztem egy-két ötletet a két, nem mindennapi kellékre. Egy modern esküvőn szerintem igenis van helye ezeknek. Viszont vonulós, hagyományos lagzihoz a kisebb csokor való inkább a másfajta fogás miatt. Megkértem Gábort, hogy nézzük meg, megvalósítható-e? Így jött létre a két angolszász területen elterjedt különlegesség. Az esküvői virágok mellé már kerestünk modellt és profi sminkest is. Hiszen az élő személy el tudja varázsolni a nézőt. Így találtuk meg Késmárki Nikit. Ezután felkerestem Búzás Eszter sminkest is, aki szerencsére ráért és igent mondott!  Ugyan volt már közös menyasszonyom vele, de nem dolgoztunk közös projekten, ennek is eljött az ideje. Összeállt a csapat.

 

A ruha kiválasztásának nem túl pasis feladata adja a legnagyobb fejtörést. Nem akartam kimondottan menyasszonyi ruhát. Én egyvalamit szerettem volna, ha a vintage feeling visszajön a fényképeken. Aztán szerencsére Niki megoldotta a kérdést. A kosár alapból tulipánokat is tartalmazott, de kiszedtük mert ez nem tavaszi sorozat. Ezért külön látványelem lett, amihez sárga hátteret fényképeztem, méghozzá füst segítségével. A füstfüggöny dekorációt nehezen bírtuk, de végül elkészült a sárga hátteres fotó. A cikkből láthatod,hogy nem csak esküvői dekorációként fontos a virág, hanem nagyban meghatározza majd a megjelenésed is! A fotózást Táborfalván tartottuk a honvéd horgásztavon.

Virág: Levendula Virág és Ajándék

Haj: Késmárki Nikolett

Smink: Buzás Eszter Lash Makeup Artist

Modell: Késmárki Nikolett

Fotók: fotobese

Nagyon köszönöm a közreműködőnek a munkát!

Ha tetszett oszd meg! Ha esküvő előtt állsz nézz szét a esküvői fotók között ahol sorozatokat találsz!