Loading

Esküvői fotókönyv

Esküvői fotókönyv – alapvetően két típusa létezik, amiket látsz mostanában. Az első a “sima” áruházi album a második az esküvői fotókönyv (vagy fine art fotókönyv)  az emberek jelentős része nem tudja a különbséget, ezért megpróbálom leírni neked. Valamint a cikk végére megtudhatod én hogyan csinálom. Természetesen az áraim sem titkosak a lap aljára kell menned értük.

Fotókönyv vagy album:

Ezeket nagy áruházakban lehet megrendelni, 5000 forint körüli összegért már egy kisebbhez hozzá lehet jutni. A papírja vékony és nem időtálló. A borító alapvetően salátásodó, sérülékeny papír. Otthon elkészíthető, szoftverrel feladható, 10-15 napig készül. Egy esküvői album már 15.000 forintért megvásárolható. Általában ő az olcsó fotókönyv.

Olcsó fotókönyv

Olcsó fotókönyv nagy áruházból: Vékony, fakuló papír az ujjlenyomat látható rajta.


Esküvői fotókönyv vagy fine art fotókönyv?

Én csak fineArt könyvet ajánlok és készítek esküvőhöz. Egyrészt mert a nagy áruházi árakkal nem tudok és akarok versenyezni, másrészt pedig minőségben sokkal jobb és szebb is. A használt anyagok minősége és tartóssága összehasonlíthatatlan például egy cewe könyvvel. Egy esküvői fotókönyvet 30 év múlva is elővesz az ember, így számomra nem mindegy, hogyan néz ki és mennyire időtálló. Munkám megítélése a kezedben tartott esküvői albumtól függ, ezért kizárólag a fine art típust készítem! Szerintem ha időt, energiát és pénzt szánunk a  fotókönyvre vagy esküvői albumra, akkor mindenképpen olyan produktumot hozzunk létre, ami évtizedek múltán is vállalható.

A különbségek:

Első kézbefogás alkalmával észrevehető a 3x vastagabb kartonos papír, ami “ujjlenyomat” tűrő. Készítésnél az előhívás utáni oldalpárokat vastag hordozópapírra kasírozzák. Az elkészült lapokat pedig könyvkötő köti az előzetesen általatok választott borítóba. Borítók választéka szövet és bőr lehet . Ahol én gyártatom 70 féle különböző szín és anyag található meg. Többségében bőr és elegáns szövet de van retro gyűrt selyem és vintage hangulatú is.  Én javaslom az időtálló koszolódásra kevésbé hajlamos anyagok kiválasztását!


esküvői fotókönyv készítés

Esküvői fotókönyv készítés A4 fekvő méretben


Tetszőlegesen variálhatók az összetevők kívül, belül!

Esküvői fotókönyv készítés variálhatóan:

  • Papírtípusok melyek választhatóak : matt, fényes, félfényes és metál.
  • Méretek: 15×20, 20×30, 30×40 cm
  • Átlagos oldalszám 30! Több esetben 32 oldalast adok,ha megkívánja a képanyag 🙂

Miben vagy esetleg más?

Minden fotókönyvemet egyedileg készítek, így nem jön szembe két egyforma szerkesztésileg sem. Minden könyvbe került kép számozott a bemutatóként küldött képeken, ezért a veled könnyen és interaktív módon tudom szerkeszteni az albumot, ami néhány email váltást igényel. A ráfordított idő megéri mert cserébe az kerül az albumba, amit szeretnél. A szerkesztési idő körülbelül 16 munkaóra, elkészülési idő pedig körülbelül hét munkanap, ha a helyén van minden és jóváhagytad. Talán a teljesen letisztult sallangmentes és “veled együtt való szerkesztésben”  vagyok más a konurenseimtől.. de nézd meg.

Esküvői fotókönyv készítés

 

Milyen méretben ajánlod?

A 20×30 cm-es méretből adom el a legtöbbet. Kezelhető és jó méret. De a 30×40 cm-es méretet is ajánlom, mert ezeknél megfelelő nagy méretben lehet a képeket elhelyezni. Hidd el mellbevágó élmény bármelyik barátnőnek vagy barátnak! Ha ekkorában méretű albumban lát azt garantálom,hogy leesik az álluk!  A kisebb 15×20 cm-es méretet szülői könyvnek vagy keresztelőhöz ajánlom inkább. Ez a méret nem hozza a WOW faktort..

Olcsó vagy Fine art?

Az esküvői felhasználás szempontjából az Olcsó fotókönyv a drága. Egyszerűen nem térül meg, ha újra kell gyártani néhány év múlva. Mellesleg roppant kényelmetlen és időigényes. Igaz,hogy majdnem majdnem a felébe kerül de a komfort érzet teljesen más lesz ha kezedbe veszed. Az olcsó fotókönyv is létjogosult, másodlagos vagy nagyszülői példánynak. Esküvőre és életre szóló emléknek viszont semmiképpen.

Hozott képekből esküvői fotókönyv készítést vállalsz?

Vannak kivételek, de el kell,hogy szomorítsalak, nem vállalok! Mert a saját képeimmel szívesen elidőzöm és dolgozom. Mások fotóival nem tudok neked garanciát adni a minőségre. A hibák egyből kijönnek a remek minőségű papíron. Nem hitegetlek, ha ilyen régebbi fotókból szeretnél könyvet,akkor jobban jársz az olcsó kivitellel (nagyáruházi vagy internetes rendelés).  A drágább minőségibb kivitelt esküvőhöz ajánlom! A kivételek közé tatozik természetesen, ha az esküvőn közreműködtem fotósként 🙂

Honnan tudom milyen fajta a könyv?

A kiviteléből látni fogod. A borító minőségéből és a vastagabb nem újság vagy magazinszerű papírból tudni fogod. Ja igen és az árából is 🙂  Sosem adok ki vékony lapokon könyvet a kezemből mert szeretem a minőségi munkát amit fel lehet vállalni 30 év múlva is.

 

Borítóválasztékom 70 féle szövet és bőr borítót tartalmaz.

Ha mobilon nézed az oldalt lejjebb árakat és videót is találsz!

Esküvői fotózás árak

Esküvői fotókönyv készítés ár 15x20 cm

ft 20.000
Szülői könyv - esküvői fotókönyv
Az esküvői fotózástól külön tétel
15x20 cm
30 oldal
70 féle választható szövet és bőr borító

Esküvői fotókönyv készítés ár 20x30 cm

ft 30.000
Fekvő A4 - eküvői fotókönyv
Az esküvői fotózástól külön tétel
20x30 cm
30 oldal
70 féle választható szövet és bőr borító

Esküvői fotókönyv készítés ár 30x40 cm

ft 40.000
Nagy album - eküvői fotókönyv
Az esküvői fotózástól külön tétel
30x40 cm
30 oldal
70 féle választható szövet és bőr borító