Loading

Fotós esküvőre – így találd meg!

Fotós esküvőre! Elég gyakran üti meg a fülem beszélgetésben vagy facebook csoportban a fotóst kere. Megpróbálok neked segíteni a főcímbeli kereséshez. Ha nem engem választotok az sem gond, kapaszkodónak jó lesz ez a cikk. Azért is, mert a garantáltan “kiváló” munkát végző “kollégákkal” teli az internet. De vajon ez a munka, meg is felel a megrendelők elvárásának? Nem egyedi eset, de például sok fotós weblapon és fb oldalakon látható képek zöme nem valós esküvő. Egyszerű fotós workshopokról találtok fotókat. Itt szinte stúdiókörülmények között órák vannak egy -egy képre. Persze ezekről nem fogtok tudni. Ilyenkor az ember elhiszi amit lát, pedig amit kaptok az más lesz. A főcím kérdésére rávágható,hogy fotóst a képei és a fotók stílusa miatt keresel és választasz. Igen ez igaz, de szerintem van még valami itt. És most nem a fotózás árazására gondolok (az is fontos persze)..

Az élet sok területét áthatja ma már a fogyasztói szemléletmód, még azokat is, melyek valódi értékeket képviselnek. Egy esküvő például a gyorsasággal, pörgéssel szöges ellentétben álló értékeket hordoz magában számomra, mint például a hűség, egymás mellett kitartás jóban, rosszban, a két fél szövetsége, mely egy életen át tart. Ez az esemény a kitartás, türelem és a valódi, mély érzelmek próbája lehet. Ez a próba, már a nagy nap eseményével kezdődik, sőt mi több, az előkészületekkel. Hiszen nem könnyű dolog mindenben egyetérteni a párunkkal, kompromisszumokat kötni bizonyos dolgokban, valamiben engedni, valamiben pedig ragaszkodni az elképzeléseinkhez. Érdemes tehát jól átgondolni, és megszervezni a nagy nap körülményeit, hogy később kellemes emlékeket tudjál feleleveníteni majd.

fotós esküvőre dabasMin múlhat ez a fotókon? Igen vannak olyan képek, amiket az ember elrejt inkább a szekrény mélyére, mint egy-két rosszul sikerült családi, vagy tini kori fotó. Mit tegyél, ha nem akarsz így járni az esküvői fotóiddal?
Egy biztos, semmi esetre se kérj meg családtagot, hogy vállalja fel a fotózási feladatot! A családtagok bármennyire is kedvesek, igyekvőek, inkább a vendégek között a helyük. Ez megesett velem is. Hiszen közeli rokonoknál is csak jegyes fotózást és a polgári szertartást készíthettem el. Meg is sértődtem ezen,hiszen én szerettem volna “végéig vinni az esküvőt”. Azóta a hasonló esetekre több árcsomagot raktam össze, így nem sértődik meg a fotós ismerős, vagy rokon sem, ha neki csak bizonyos feladat jut, és te sem maradsz jó képek nélkül, ha rám bízod a részfeladatot (például a kreatív fotózást).  

Keresd, de hogyan?

Az „igazit” ebben a szakmában is fellelheted, és ha megtalálod, mind személyiség jegyekben, mind szakmai értelemben akkor évekig hasznos társra bukkanhatsz! Megbízható, diszkrét, eltűnik a vendégseregben, mégis végig érezni a jelenlétét. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik,amit felhasznál a munkája közben. Érti és érzi a nagy, és meghitt pillanatok varázsát és ügyességének köszönhetően meg is örökíti azokat. Olyan, mint egy jó nyomozó, szemlélődik és a megfelelő pillanatban ott lesz veled.

Kérj időpontot esküvői fotózásra!

Előfordul, hogy izgalmadban a nagy napon, azt sem tudod, hogy hívnak, merre van az előre és még mosolyognod is kell. Elvárt dolog, hogy kedves legyél a vendégekkel és a legcsinosabb legyél az összes nő közül. Mindenki azt nézi, hogy mit és hogyan csinálsz, milyen a sminked, a hajad, a ruhád, a lépteid. Olyan fotóst keress, aki a legrosszabb helyzetekből is ki tudja hozni a legjobbat, hiszen a vállalható, szép momentumokra koncentrál. Jó beállítással kiemeli előnyeinket, okos, előrelátó ötleteivel végig segíti a napunkat. Érezhetjük ilyenkor magunkat sutának, éppen ezért nagy segítség, ha tudjuk, sőt érezzük, hogy egy láthatatlan szem/kéz igyekszik ilyenkor is a lehető legjobb pillanatainkat elcsípni, bármennyire is remeg a kezünk, és a lábunk az esküvő alatt.

fotós esküvőre budapestFotós esküvőre! – Így válassz :

Még egy könnyebb, tisztább módszer arra, hogyan válassz! Tegyetek egy főpróbát az esküvő előtt. A jegyes fotózás kiváló alkalom arra, hogy kiderüljön nemcsak a képek stílusa megfelelő nektek, hanem a fotós személyisége és megbízhatósága is!

Fotóst esküvőre, hangzik fel bennem újra.. olyat válassz: akinek publikusak az árai, nevével, arcával és cikkeivel pedig hozzájárul ahhoz, hogy te valóban egy jó, szakavatott esküvői fotóst találj. Kössön szerződést, adjon számlát, így biztosan hitelesen vállalja majd az elvégzett munkát. Szerencsére nem mindenki kér előre pénzt sem (tudok olyat, aki csak teljesítés után 🙂 ) Hab a tortán: érdemes megnézni nemcsak az esküvői fotóit, hanem egyéb munkáit is, azok is sokat elárulnak róla, látásmódtól a képi világig. Nézz szét az oldalamon ,mert ha esküvői fotóst keresel lehet,hogy megtaláltad! 🙂