Házi kedvencek esküvői fotókon 

Hobbi kutyatartóként megértem azokat a párokat, akik családtagként szeretett kedvencükkel nem csak a hétköznapjaikat, de életük egyik legfontosabb eseményét is szeretnék megosztani, ezért is tartottam fontosnak a téma felvetését. Először a esküvői fotózás kutyával címet adtam a cikknek, de aztán mégsem 🙂 Illusztrációnak saját fotóim használom.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a házi kedvencek kizárólag egy különleges fotósorozat kedvéért vesznek részt az esküvői, vagy jegyes fotózáson. Állíthatom, hogy ez elvétve sem igaz, hiszen a párok mindegyike erős érzelmi kötődésük miatt ragaszkodnak kutyájuk, macskájuk… részvételéhez a fotózáson. Természetesen ettől lesz igazán különleges a sorozat, de nem maga a különlegesség az ok.

esküvői fotózás kutyával

Esküvői fotózás kutyával: Glady – ő szerepel a nyitó képen Melittával és Szabival!

Fotózási stílusomban igyekszem követni a trendeket, de mivel klasszikus vonal áll hozzám a legközelebb, ezért időtálló esküvői fotósorozatot készítek a számotokra. A házasság rólatok szól, így természetesen a fotósorozat is. Az egyéni kéréseknek megfelelően, a négylábú családtag részvételével, de nem őt előtérbe helyezve építem fel a sorozatot.

Az ilyen fajta különleges fotózás több időt és türelmet vesz igénybe, ezért a sikeres megvalósítás érdekében néhány dolgot érdemes átgondolni és betartani. Erre mostanában jobban figyelek én is, hiszen nekem is meg kellett szereznem a tapasztalatokat.

Esküvői fotózás kutyával : Vivi, Joci és Topi. Vivi tesója vigyázott rá. 

A jegyes, vagy kreatív fotózás helyszínét az elhozott kedvenc is befolyásolhatja. Az adott helyszín tulajdonosával előre szükséges egyeztetni és megkérni az engedélyeket, hiszen nem mindenhol engedik pl. a kutyával történő fotózást, vagy pedig csak feltételekkel.

esküvői fotózás kutyával jenny

Bogi, Axel és Jenny.  Esküvői fotózás kutyával

esküvői fotózás kutyával jackson

Készülődés közben: Jackson

Esküvői fotózás kutyával

Javaslom, hogy a fotózáson megjelenő párok mindenképpen számoljanak egy harmadik emberrel, aki a szeretett állatról gondoskodik, vagy vigyáz rá, amikor éppen nem szerepel a képeken, hiszen nem csak 3-as fotók készülnek. 🙂 Természetesen vannak olyan esetek, ahol nem feltétlenül szükséges, mint például egy házi sün részvételénél, mert ő elvan a tárolójában, de jobb ezzel számolni, hiszen a fotózás helyszínére való gyaloglás közben nem szerencsés, ha a menyasszony vagy a vőlegény cipekedik.

fotózás kutyával

Marcsi, Imi és Málna. Esküvői fotózás kutyával A kreatív sorozat után otthon újra felöltöztek miatta <3 

Kis állatok esküvői fotókon 

A házi kedvenc esküvői fotókon (kreatív fotózáson) történő megjelenítése esetén mindenképp figyeljünk az alábbi részletekre:

  • nem csak a fiatal párnak, de a kutyának, macskának, angóra nyúlnak, stb. is szépnek illik lennie, így időben egyeztessünk a kutyakozmetikussal, hogy a nagy napon ő is ünnepélyesen fessen, esetleg készülhetünk az alkalomhoz illő ruhával, kiegészítővel is a számára,
  • kutyás fotózás esetén érdemes előtte kimozgatni az állatott, így a fotózást is nyugodtabban tűri majd, és nem lesz annyira aktív,
  • különleges fotókhoz érdemes tréner segítségét is időben kikérni,
  • előző nap óvatosan bánjunk az etetéssel, nehogy kellemetlen meglepetésekkel kelljen számolnunk,
  • ivóvíz legyen nálunk a kedvenc számára és néhány jutalomfalat, illetve játék, hogy motiválhatóbb legyen a fotózáson,
  • kutya esetében a pórázt, szőrkefét, nyáltörlő kendőt és zacskót a kutyapiszok felszedéséhez ne felejtsétek otthon!
  • oltási könyv a szükséges oltásokkal minden állat számára kötelező (ellenőrizd)
  • hordozóketrec – kutya, macska, egyéb négylábú esetében, amelyben a fotózás alatt pihenni is tud, amíg rá kerül a sor.

Remélem jól fogunk szórakozni együtt, DE a lényeg, az hogy jól érezzétek magatokat ti és a kedvencetek is, egy életre szóló élmény legyen, és emlékezetes fotósorozat készüljön.

A végére pedig egy különleges kedvenc: Kitti és Marci házi kedvence Elio. Teljesen leesett az állunk a jegyes fotózáson. Tökéletes kristálytiszta és érthető amit mond 🙂

jegyes fotózás papagájjal

fotózás papagájjal

Jegyes fotózás : Kitti, Marci és Elio

Esküvői fotózás kérdések és válaszok!