Loading

Jegyes fotózás

jegyesfotózás

 Jegyes fotózás – Amit tudnod kell róla 

Jegyes fotózás és a vele kapcsolatos kérdések egész biztosan foglalkoztatnok ha megtaláltad az oldalt. Ebben próbálok meg ötleteket adni. Ha nem szeretnél csak képeket nézni klikkelj ide a jegyes képek hez (nem best off válogatások, hanem sorozatokat láthatsz a kezdőképre kattintva). Ha nem tudod mi a különbség a a jegyes, kreatív fotózás vagy esküvői fotózás között akkor kérlek olvasd el azokat a cikkeimet is 🙂 (az egyik különbség a sok közül: ott menyasszonyi ruhában vagy!)

Általában ez az első profi fotózás közösen. Rengeteg pár vetít magáról az esküvő napján (jellemzően vacsora előtt) “gyermek kortól megismerkedésig”  slideshow-t régi és újabb fotókból. Itt is előszeretettel használják a fotózás alkalmával készült fényképeket. Jegyes fotózás árakat pedig legalul találod!

Jegyes fotózás miben más mint az esküvői fotózás?

Kevesebb idő elkészíteni, hiszen itt nem egy esküvő időtartama alatt készül így kevesebb képet is kaptok mint egy esküvői fotózás során! Ezen kívül a jegyes sorozatnál nem vagy menyasszonyi és vőlegény ruhában. A pózok és szituációk is máshogyan néznek ki a képeken.

Esküvő előtt mennyi idővel szokták készíteni?

Csináltam már esküvő előtt három héttel is sorozatot, de a három hónap és fél év közti időszak az általános. Készítettem már téli és őszi sorozatot is.

Időjárás?

Amikor nem esik, nem fúj a szél és nincs +40 vagy -10 Celsius, akkor általában bármikor jó. A szél mentesség fontos, a hajad nem tudom retusálni és kicserélni az összes képen. Enyhe szélben is dupla annyi fotót kell készítenem és a világítás is nehezebb.

A párom utálja, hogyha fotózzák!  Nem vagyunk fotogének.

Az egyik legtöbbször elhangzó mondat. Ilyenkor nem kell tennetek semmi mást, mint bíznotok bennem. A vizualitás az én asztalom, majd én elintézem, hogy jól mutassatok a képeken.

Jegyes fotózás Balaton Aligán a Club Aligában.

Jegyes fotózás Balaton Aligán a Club Aligában.

Jegyes fotózás

 

Izgulós vagyok, de a párom még inkább!

Ez a másik legtöbbször elhangzó mondat. Ne izguljatok, csak mosolyognotok kell. Én mindent meg fogok tenni, hogy ellazuljatok és jó legyen a hangulat. Az első néhány percben megtapasztalhatjátok majd, hogy csak ott kell lennetek. Ha stresszelitek magatokat (elvégre életről és halálról van szó), az sem baj, majd segítek leküzdeni.

Hol legyen?

Javaslom, hogy olyan helyen, amit tudtok magatokhoz kötni valamiért és van személyes dolog benne. Akár a megismerkedés helyszíne is lehet. Ha nincs ötlet, akkor is tudunk majd találni helyszínt a Vártól a Váci utcáig bárhol. Egyik hangulatos jegyes sorozatom Balatonaligán a Club  Aligában készült. A pár itt ismerkedett meg, csodálatos volt ott lenni a 38 Celsius fok meleg ellenére is!  A legkülönlegesebb sorozat pedig a Sziget Fesztiválon született. Jegyeseim itt dolgoznak már több mint 7 éve, ezért ragaszkodtak hozzá, hogy itt legyen a fotózás. Fontosnak tartom, hogy mivel két óra a jegyes fotózás ezért ne tervezz be több helyszínt! Időben nem fogunk így beleférni és az árazás sem tartalmaz plusz autóutakat. Természetesen egy látnivalóktól hemzsegő városközpont rengeteg lehetőséget rejt, mint például Szeged. Itt nem vagyok lusta gyalogolni hiszen egy kupacban van minden.

 • Javaslom -e az esküvő helyszínét jegyes fotózáshoz? Nem, hiszen valószínű itt itt készül az esküvői sorozat is! Természetesen kivételek vannak és találsz is a jegyes galériában ilyet! 🙂
 • Város megfelelő helyszín? Igen Több nagy és kis város kiváló ehhez. Egy egy visszatükröződő kirakat vagy nagyvárosi esti fény kiemelten alkalmassá teszi erre.
 • Erdő vagy park alkalmas erre? Határozottan! De gondolj a párodra is, akit zavarhat a fotózás és képtelen lehet elengedni magát. Margitszigetet például nem ajánlom a hétvégi zsúfoltság és tömeg miatt.

jegyesfotózás

Jegyes fotózás gyömröi tó

Öltözködési tippek jegyes fotózáshoz:

 

 • Elsődleges a kényelem.
 • Mindenképp olyan ruházatot javaslok, amiben kényelemesen, lazán érzitek magatokat.
 • Semmiképpen se vegyetek fel olyan ruhát, amit amúgy sem vennétek fel. Csak a fotózás kedvéért felvett ruhában, amiben nem önmagatok vagytok, nem fogtok tudni ellazulni. Mondjuk, én szívesen fotózok plüssmacinak öltözött párt is! 🙂
 • Egymáshoz öltözzetek szolid, harmonizáló színekkel.
 • Tornacipő lehet, de csak ha koncepció és mindkettőtökön az van.
 • A feliratos vagy emblémás pólóval, jogginggal ugyanez a helyzet.
 • Teljesen illúzióromboló, ha egyikőtök elegánsan, akár „business casual”-ban jön, a másikotok pedig kinyúlt pólóban, kitaposott edzőcipőben jelenik meg.
 • Nekem örök kedvencem a farmer, kényelmes és laza viselet tud lenni.

Sminkelési tippek jegyes fotózáshoz:

Nem kötelező profi sminkessel dolgoznod, de az sosem árt! Én azért szeretem a profi sminkeseket, mert ők tökéletesen el tudják dolgozni a színeket és fedni a bőrhibákat. Bár retusálni tudok, de teljesen kisminkelni nem, a jegyes fotózás nem is erről szól. Az esetek nagy részében fel kell készülnünk a vakus fotózásra, ezért azt javaslom, a szokásostól picit erősebben, de neutrálisan sminkelj, a „sok” nem biztos, hogy jobb:

 • alapozót javaslom az esetleges bőrhibák miatt
 • matt színek, ha lehet, a ruházattal harmonizáljon, de mindenképpen maradj önmagad
 • használj egy kicsit erőseb színeket mint amit szoktál, de ne vidd túlzásba, egy báli sminkben lehet, hogy nem mutatnál jól a farmeros párod mellett
 • púder, az arcod csillogása miatt mindenképp kell
 • rúzs lehet, de szájfény mindenképp, a csillogó ajkak mindig jól mutatnak a fotókon, feltétlen javaslom
 • amit fontosnak tartok: a kis táskában legyen nálad  tükör, ha ki kell igazítani a dolgokat.
A végleges sminked mindenképp nézd meg természetes fénynél is! Csajoknak javasolnék egy fodrászt is az esemény előtt. 

jegyes galériák fotobese

 

Kell–e vinni valamit? Személyes dolgokat vagy kedvencet vihetünk?

Igen, ha van személyes tárgyatok, például plüss.Vagy szerettek görkorizni, mert az jellemző rátok, akkor az is mehet,különleges lesz!. Esetleg kutya is hozható nyugodtan. A kutya például esküvő fotózásokon is fő kellék lehet. Figyeljetek oda, ha hozzátok, hogy a szállíthatóság rendben legyen, illetve innivaló mindenképp fontos a jószágnak. Nyári napokon egy ilyen fotózás 2 órát is eltarthat.

jegyes fotózás Gyömrő fotobeseAz E-Session az a jegyes fotózás?

Igen, az angol Engagement-session szóból jön. A rugalmas, kötöttségtől mentes sorozatot eljegyzési fotósorozatnak nevezik. Leggyakrabban valamely közös helyszíneteken csinálom, például az összeismerkedésetek helyén.

Mi a Love Session?

Ez egy egyszerű, apropó nélküli páros fotózás (egy konkrét sorozat és sztori lesz a linken). Mindenki megérdemel egy profi fotósorozatot a párjával, ehhez nem muszáj  jegyesnek sem lenni! A páros fotózás az érzelmekről szól. Ugye nektek is jó lenne?

Mennyi ideig tart?

Hozzávetőlegesen egy vagy két óra közötti időt vesz igénybe. Függ a helyszíntől, az igényektől és a kedvetektől.

Mennyi kép készül?

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 30-40 db professzionális fotót adok át az E-Session alkalmával.

Retusálást tartalmaz az ár?

Alap retusált tartalmaz. Itt a bőrhibák eltüntetésére, enyhe korrekciókra gondolj. Apróbb toka igazítás, ha szükséges. Komplett test átalakítást, ruha fazonírozást, haj átalakítást vagy a helyszín átalakítását nem tartalmazza az ár. Azért tartom ezt fontosnak leírni, mert néha irreális vagy magasabb árkategóriás elvárásokkal találkozom.

Mi a klasszikus eljegyzés?

A klasszikus eljegyzés ugyanolyan hagyomány mint az esküvő. Nagyon hasonló is egy kis esküvőhöz. A közeli rokonok meghívásával zajlik az eljegyzési vacsora. Ilyenkor általában nyilvános lánykérés is zajlik. Természetesen zenés táncos keretek között történik. Fotózása több órát vesz igénybe hiszen nemcsak rólatok de a buliról készülnek képek!

Mennyibe kerül?

A jegyes fotózás árakat és a rendelést lent találod. Mobilról vagy görgess lejjebb. Jelenleg kétféle csomag létezik. Pest megyén belül ingyenes kiszállással, elektronikus számlakibocsátással.

Ajándékba szeretném a párnak lehet?

Igen többször kértek jegyes fotózást és páros fotózás tőlem. Egy utalvány formájába tudod ajándékozni. Ezt e-mailben kapod tőlem. Remek ajándék fiatal pároknak, hiszen nem őket terheli ez a költség és mindig nagyon élvezik.

 

Fontos gondolatok: A jegyes fotózás remek alkalom az esküvő előtt arra, hogy kipróbáljuk magunkat a kamera előtt. Így elkerülheted,hogy görcsösek legyenek az esküvői fotók! Számomra a két legfontosabb dolog: az első, hogy jó hangulatban, mosolyogva nyomjuk. A másik pedig az, hogy ragyogjatok a képeken!

jegyes fotózás galériák fotobese

Az ár adott, de a dátum nem! Megrendelőnél töltsd ki lent! Megrendelést csak elektronikusan!

Jegyes fotózás ár alap csomag

ft 40000
Jegyes fotózás 1.5 órában
Pest Megye
Min. 35 db professzionális kép retusált kép

Jegyes fotózás ár extra csomag

ft 50000
Jegyes fotózás 2.5 órában
Pest Megye
Min. 55 db professzionális kép retusált kép

Jegyes fotózás ár Eljgyzés csomag

ft 80000
Klasszikus eljegyzés fotózás 6 órában
Jegyes fotózás
Csoportképek
Eljegyzési vacsora és buli fotózása