Loading

Keresztelő fotózás

Keresztelő Fotózás

Keresztelő fotózás

Keresztelő fotózás nem szerepelt eddig a szolgáltatási oldalaim között. Egyszerűen azért, mert általában, aki esküvői fotózáson járt nálam az rendszerint megkeresett enélkül is keresztelő fotózás miatt. Ilyenkor jól is esik picit követni az esküvők utóéletét. Hiszen van olyan pár, akit azóta nem láttam, ilyenkor előkerülnek sztorik is.

Viszont az utóbbi időben rengeteg leendő keresztszülő talál meg keresztelő fotózás készítése miatt. Ugyanis profi fotóst felkérni ideális keresztszülő ajándék.

A keresztelő fotózás képanyag jellemzően kisebb mennyiségű képből áll, de ezek mind a legértékesebb pillanatok örök emlékei maradnak. A szertartást követően csoportkép készítés is történik, hiszen a keresztelő egyben családi esemény is, így természetesen mindenkinek helye van a fényképeken.

keresztelés

Az elkészült retusált képeket a fotózás után digitálisan, de igény szerint papíron, illetve színvonalas profi kemény borítóval rendelkező fotókönyvben adom át a szülőknek vagy keresztszülőknek. (fotókönyv méretek, borítók árak és információk) Így az elkészült fotók kézzel fogható, maradandó élményt nyújtanak. A fotózás és az albumok ideálisak keresztelő ajándékként, például a keresztszülők részéről mert évekkel később is átélhető élményt nyújtanak.

Keresztelő fotózás: vicces jelenetek is vannak 🙂


keresztelő fotózás családi kép

Családi pillanatok


Keresztelő fotózás a következőképpen zajlik: 

A legtöbbször a templom előtt találkozunk, készítek néhány képet a család és a meghívott vendégek érkezéséről. Majd ez után következik a keresztelő szertartás (felekezet függőek a történések). Az esemény alatt „halk módba” kapcsolt gépem mellett, ha lehetséges diszkréten a háttérben maradok. A szertartások végén készítek csoportképeket is. A csoportképek több helyen készülhetnek, szeles esős időben akár a templomon belül is. Világos tágas templomban az oltár előtt kimondottan jó képek készülhetnek. Ha az időjárás engedi, akkor pedig a templomkertben keresek már a keresztelő előtt az érkezésemkor alkalmas helyszínt a csoportképeknek. (természetesen a fenti két példától eltérhetünk)

Nagyon örülök, amikor olyan felkérést érkezik, ahol a szertartást követő családi ebéd fotózását is kérik tőlem. Ez sokszor történik háznál vagy lakásban, ilyenkor beengednek a saját életükbe, ez nagyon megtisztelő. A leggyakoribb mégis, hogy étteremben gyűlik össze a család. Kérésre itt is el szoktam tölteni egy órát fotózással.

Azért szeretem kimondottan ezeket a felkéréseket, mert kimondottan személyes momentumokat látok. Hiszen láthatjuk a hozzátartozókat önfeledten nevetni, játszani a gyerekkel. Ha csak a templomban készítek felvételeket, ott kevésbé lehet megmutatni az emberek igazi személyiségét, hiszen a templomi szertartás alatt mindenki sokkal visszafogottabb, mint például egy családi körben zajló ebéden. Első áldozást és egyéb templomi események megörökítését, fotózását nem vállalom.

Keresztelő ajándéknak tökéletes megoldás a keresztelő fotózás.

Az ajánlataim több csomagban rendelhetőek. Különbség a városok és a több helyszín tekintetében van Budapest, Kecskemét és Dabas vonzáskörzete. Elszokták felejteni de fontos információként kapcsolatfelvételnél szeretném ha feltüntetnék: A felekezetet és a templom pontos címét. (csak Dabason 3 darab katolikus templom található és legalább három másik!).

Keresztelő csomag 1

ft 25.000
2 óra fotózás
40 db retusált fotó
1 helyszín (templom)
Csak Dabas és környéke

Keresztelő csomag 2

ft 30.000
2 óra fotózás
40 db retusált fotó
1 helyszín (templom)
Budapest
Pest Megye + Kecskemét