Különleges esküvő

Különleges esküvő az mitől válik azzá? Nem vagyok dekoros vagy hangulatfelelős. Mégis megfogott ennek az esküvőnek a hangulata. Igazából ez egy képes esküvői összefoglaló, nem több! 🙂  Szóval nem egy esküvői ötletek felsorolás, vagy egy exkluzív beszámoló Baliról, de bőven találsz majd benne akár számodra az esküvődhöz is használható dolgot! Kezdem az elején:

Amikor elkészítettük a szerelem színei jegyes fotó sorozatot, már tudtam, hogy nagyon határozottak a menyasszony elképzelései az esküvővel kapcsolatban. Nagyon jó,különleges esküvői ötletek záporoztak a beszélgetéskor, talán túl sok is. Ismerem régóta, tudtam,hogy ő nem akar olyat mint, mások. Egy picit más is lett mert itt megvalósíthatta a kreatív ötleteit.

kutyás esküvői kép jackson

Jackson

Egy olyan helyszínt választottak, ami nem esküvőre lett kitalálva. Méghozzá egy pincét, az ócsai pincesoron. Ez elég meglepő volt, pedig fotóztam már pince esküvőt Egerben. Elsőre ez nem egy bonyolult dolog, de ha belekalkulálod, hogy nincs állandó személyzet és konyha, akkor igenis kihívás! Csakúgy, mint a pince dekorozása és az egész felkészülés és kitelepülés. Nem csoda, ha az esküvő napján csak az járt a pár fejében, hogy rendben legyen minden. Megérkezésemkor azonnal megfogott a hatalmas fekete tábla, amire a jelentősebb események fel lettek rajzolva 🙂  Aztán bent az apróságok, a bőrönd, a régi képek, képkeretek vagy az írógép, ezek az esküvői kellékek (itt a linken egy cikk lesz vintage ról is!) mind-mind hozzátesznek a hangulathoz. Az egésznek kölcsönzött némi romantikus vintage hatást, amit én kimondottan kedvelek. Az olcsó lepedőkkel leterített szalmabálák szintén tökéletesen működtek, még a csoportképekhez is használtuk őket. Végre nem az unalmas tujasor előtt állunk stílusban készültek hanem a pár állt akikkel fotózkodtak azok pedig egy leterített szalmabálán bálán ültek előttük.

különleges esküvő vw t2

különleges esküvő vw t2

Na de ugorjunk az elejére vissza: A napot a készülődés fotózásával kezdtem. A rohanásban a vőlegényre nem sok időm jutott, de Jackson, akit már ismertem, kárpótolt, mert megnevettetett. Nézd azt a fejet (fenti kép), beöltözve pózolt nekem! 🙂

Pokoli meleg volt aznap, de nem tartott sokáig a szenvedés, hiszen a polgári szertartás és a templomi után a pince döbbenetesen jó klímát biztosított a násznép számára (sokkal hűvösebb menedék volt, mint bármely légkondis esküvői helyszín, ahol jártam mostanság). Ja igen, templomi után voltak galambok! Már vagy 2 éve nem fotóztam ilyet, pedig elég jól néz ki. Ehhez a helyszínhez és a feeling-hez igazán ment a vattacukros ember! Sajnos be kell vallanom,hogy nagyon szerettem volna vattacukros képeket is, de pont akkor lehetett vele találkozni amikor a kreatív sorozatot készítettük. Így sajnos nincs róla egy darab képem sem 🙁 .

polgári bálákon

Különleges esküvő: polgári szertartás bálákon

Láttam, hogy szeretik egymást, hiszen a jegyes sorozat is magáért beszélt. A kitűnő ötletek működtek is, akárcsak a fotózásunk „49 éves” kisbusz kelléke. Ha különleges esküvő, akkor legyen különleges a fotózás is! Ez remekül sikerült, kétszer is voltam a helyszínen terepszemlén. Ritkán van ilyen lehetőségem, de itt takkra meg kellett terveznem, hogy a kevés idő alatt ne legyen gond a terepen, pont ott legyenek a fények, ne takarják a fák. Elférjen a veterán autó, ne akadjon fel satöbbi. A terepszemle jól jött, késés szedtünk össze, igaz nem miattunk, hanem néhány bekalkulál dolog miatt mit a hőség. Az esküvő lezajlott, de szerintem elég nagy terhet rakott a lebonyolítás a vállakra. Egy ilyen sok ismert lenes esküvőt szervezni merész dolog. Csak a tökéletes esküvői forgatókönyv lehet mankó és csak vele érdemes nekivágni ahol nem percre tervezel!

különleges esküvő integetés ww

A válasz,hogy mitől lett ez különleges esküvő:

  • a helyszín – ami nem esküvői de azzá tették.
  • az egyedi esküvői dekoráció – saját munkát és időt raktak bele
  • a kreatív fotózás kellékei – egy különleges autó előre megtervezett virágfüzérrel.
  • a pár által belepakolt szív, idő és energia a szervezésbe és dekorációba – ez a legfontosabb!

(folyatás lejjebb)

fotózás szalmabálán

Egy középkategóriás esküvőkön kb. 50-90 fős vendégsereg jelenik meg, ez a két családból, a párok baráti köréből, munkatársakból kerül ki. Természetesen az igények és lehetőségek tárháza végtelen, és hogy mire költenek többet a párok, az függ az egyéni vágyaktól és attól is, hogy városi vagy vidéki menyegzőről van-e szó. Valakinek egy veterán autó, másoknak egy extra dekor vagy éppen a különleges helyszín jelenti álmai megvalósulását (vagy ez mind 🙂 ). Ma a párok inkább megfizetik a profi fotóst mert a hangulatot vissza szeretnék adni ez amatőr és (vagy) mobiltelefonos fotókkal nem megy. Egy ilyen esemény emléke az esküvői fotókönny esküvőkönyv is, ami egy albumban örökíti meg ezeket a pillanatokat és a szülők számára is szép ajándék lehet. A fent említett lehetőségekkel, esetleg nevesebb szalonokból választott ruhákkal, és néhány személyes ötlettel tarkított esküvők izgalmasak, emlékezetesek lesznek ahogy számomra is. Nekem ez a különleges esküvő volt, hiszen nemcsak a helyszín, vagy a dekor vagy a hangulat, de a fotózás kelléke, a veterán autó miatt mindenképpen egy élmény volt!

Ha tetszett, oszd meg, ha esküvőd lesz, keress meg, hiszen minden esküvő különleges! Miért ne tegyük a tiédet is azzá? Esküvőd képeit szívesen elkészítem!

Esküvői fotók