Menyasszonyi képek problémamentesen!

Menyasszonyi képek hát lehet ezekkel baj? Azért választottam ezt a címet mert a fotók készítését sokan problémának élik meg. Ha nem fogadod el önmagad, vagy hálál gátlásos vagy azon sajnos nem tudok segíteni (talán egy pszichológus). De ha a következőket érzed, vagy felmerült benned ami a lenti listában van. Akkor olvass tovább! A cikk végén 2 tippen leírom,hogy én hogyan csinálom, hogy ne éld meg problémaként!

  • Nem vagyok fotogén!
  • Egyáltalán nem szeretem magam a képeken!
  • Na, a fotóson legalább spórolunk, úgyis magasak a költségek! Majd valakinél lesz mobil..
  • Minek ez nekünk? Van rólunk rengeteg kép! Felesleges a jegyes fotózás az esküvő előtt!
  • Lehet, hogy elég a videós is, úgyis azt többször megnéznénk!

Tegyük fel,hogy pasi vagy, a hátad közepére kívánod az egészet. Focimeccs, autók, hideg sör, ezek a lételemeink, szóval más dimenzióban utazunk. Nekem pasiként évek kellettek, amíg átállt az agyam arra, hogy az egész esküvő és főleg a “nők” egy teljesen más világ.

Na de nemcsak a pasik utálják ezt a fotózkodás dolgot. Volt olyan menyasszonyom is, aki több mint egy órát késett a forgatókönyv szerint időzített fotózásról. Ez nem lenne tragédia, de a második kattintásomnál benyögte: Miikor lesz már vége? Egy ilyen késés nem csak a képek elkészültét veszélyezteti, hanem a komplett esküvő időzítését is. Főleg akkor jelentős probléma, ha nem lehet a fotózást eltolni másik napra. (például a ruhabérlésed miatt).

Menyasszonyi képek a várban

Menyasszonyi képek problémamentesen!

Az a szomorú hírem, hogy mutatnod kell képeket a gyerekeidnek, sőt a majdani unokáidnak is! Persze most röhögsz, ha jelenleg egyik sincs! De nem lesz ez mindig így 🙂 Sokkal kellemetlenebb az a tény, hogy én tudom, anyádéknak is meg kell felelned. De ettől is kínosabb, hogy a menyasszonyi táncba súlyos pénzeket dobáló rokonoknak is fel kell mutatnotok valami használhatót! Persze ilyenkor mondhatod, hogy nem. Ha mered,de kérik majd, hidd el! Te is tudod, semmi sincs ingyen! 🙂 Mondhatod, hogy nem érdekel, hogy hogyan nézel ki a fényképeken. Ebből kifolyólag szólsz majd egy ismerősnek, akinek van gépe, ingyen vagy olcsón megcsinálja (miért ne a legolcsóbb fotóst válaszd, cikkemből rájöhetsz majd néhány dologra, olvasd el!).

Modell fotózás dabas fotobese

Felhívnám a figyelmed, hogy szétszednek majd a facebookon. Hidd el, sokkal kellemetlenebb 150 db „hol vannak az esküvői képek?” kérdésre válaszolnod egyesével, mint ha végignyomunk egy két órás fotózást! Sírhattok egymásra borulva a pároddal, ezt meg kell csinálnotok amúgy is, ma már a meleg pároknál is van ilyen!  Egyébként mit mondunk anyádéknak? Nem volt kedved? Jaj, nem szereted magad a menyasszonyi fotókon? Nem is kellenek képek? Vagy jaj, utálom, ahogy kinézek? Van egy rossz hírem. Minden félelmed be fog igazolódni, ha egy olyan embert bízol meg, mint a olcsó esküvői fotós Józsi.

Menyasszonyi képek árvalányhajal

 2 tipp, hogy ne legyen problémád a képekkel!

A következőt kell tenned hogy problémamentes fotózást kapj az esküvőd napjára:

1 Tipp: A legkézenfekvőbb megoldásnak szoktam javasolni a jegyes fotózást. Erre sokan úgy reagálnak, hogy felesleges. Valójában a jegyes fotózás egy szituációs gyakorlat. Ennek segítségével nem csak képet kaptok, de megszokod a kamerát és megismersz engem is. Egy pusztán egyórás jegyes fotózás után nem maradnak kérdéseid, mert egész egyszerűen tudni fogod majd kezelni az egész nyűgöt az esküvőd napján is!

2. Tipp: Második egy rizikósabb dolog mert aznap nem téveszthetünk! Elkészítetted a menyasszonyi frizurát és  sminket. Azután szépen felöltözöl és találkozunk az esküvői forgatókönyv szerint. A készülődést már fotózni fogom. A kreatív fotózáson (beállított képek) a következőt kell tenned: Csak egyszerűen oda nézel ahová mondom. Csak oda fordulsz a pároddal ahová mondom. Az a jó hírem, hogy semmi más dolgod nem lesz! Nem kell izgulnod a pózok és beállítások miatt, ezek az én dolgom. Nem kell agyalnod és nem kell görcsölnöd. Egyvalamire kell figyelned, rám és a párodra. Ti ketten szeretitek egymást, ez ti napotok lesz! Ha szeretettel néztek egymásra és ezt meg tudjuk mutatni a világnak a képeken, akkor nyertünk! Egymásra nézni, vágyni a másik pillantására és odafigyelésére az nem egy nagy meló. Fontos, hogy mindenre szánj időt!

Válts szemléletet, legyél merészebb! Vállad fel és fogadd el magad, ha utálod is az egészet! Ha problémásnak ítéled magad én mindenképp egy esküvő előtt vagy utáni fotózást javasolnék! Így nem akasszuk meg az aznapi esküvőt, nem kell rohannunk ezért több képet tudok rólad készíteni. Nyugodtan gondolkodj jegyes fotózásban is! A jegyes fotózás alatt minden letisztázódik és nem lesznek benned kérdések a fotózással és a menyasszonyi képekkel kapcsolatban! Ha betartod a fenti tanácsokat akkor nem lesz baj, a menyasszonyi képek rendben lesznek, mert az elkészítésüket magamra vállalom! 🙂

 

Esküvői és jegyes sorozatok sztorikkal: esküvői fotók

Esküvői fotózás árak