Menyasszonyi ruha készítés miért?

Hogy a menyasszonyi ruha készítés témájához pasiként mi a fene közöm? És miért vesződne ezzel bárki egyáltalán mikor ott a kölcsönző? 🙂 Egy remek hangulatú menyegzőt fotóztam nemrégiben. Feltűnt a rendkívül kedves ifjú menyasszony ruhája. Nem is a szépsége ami először megragadott, hanem hogy roppant kényelmesen mozgott benne. Később is figyeltem, és lehetett benne normálisan autóba szállni, ülni stb. Elárulta nekem, hogy menyasszonyi ruha varrására kért fel valakit. Gyorsan le is bombáztam pár kérdéssel, úgy gondolom, mást is érdekelhet ez a téma. Az egyedi esküvői ruha készítésnél sok dolognak kell összeállnia, az elképzeléseknek a kinézetéről, a praktikumnak, és szerintem az ára sem mellékes.

Miért döntöttél az menyasszonyi ruha készítés mellett? 

Azért varrattam a ruhám, mert nem igazán találtam olyat sehol olyat, ami a „szerelem első látásra” érzéssel töltött volna el. Sok szépet láttam, de nem találtam meg életem álom ruháját. Ami mondjuk belefért volna az álom-ruha kategóriába, annak már a bérlése is annyiba került, amit mások kb. álom-fizetésnek emlegetnének. Szóval vittem képet, egy általam választott ruháról. Persze eléggé eltértünk az alapmodelltől. Azon még ilyen fodros felsőrészek is voltak, de mivel az első abroncsból is beljebb vettem, a fodros rész nem került rá, mert attól már túl nagy lett volna.

menyasszonyi ruha készítés teljes alakos kép

Annyival olcsóbb, hogy megéri az menyasszonyi ruha készítés?

Lényeg, hogy azért kerestem fel végül a varrónőt, mert ha jobb árban nem is varrja meg, mint egy olcsóbb bérlési költségű ruhát, még mindig ott van az előny, hogy egyedi lesz, és az én kívánságomnak megfelelően alakítja.

Praktikum a szépséggel és választékkal szemben? Vagy a stílusod miatt az egyedi tetszett?

Olyan a ruhám, amit én viselek először, nem pedig ki tudja hányadik alkalommal viselt darab. Aztán ez mellé még jön a többi pozitívum. Bár volt a felsőrészben merevítés, puha és jól tartott, egyáltalán nem fojtó érzés, kényelmesen lehetett benne mozogni, kaptam levegőt. A szoknya is könnyű, nem volt 25 réteg alsószoknya az abroncs felett, csak éppen annyi tüll, hogy szépen eltartsa a szatént. A végeredmény egyszerű, mégis szép és könnyű, kényelmes ruha lett. Nem olyan érzés, mintha egész nap ólomköpenyben kellene mászkálnom. És végül árban is jobban jöttem ki (úgy gondolom), mint ha olcsóbb ruhát béreltem volna, pedig közben felmerült egy-két plusz költség is.

Mennyi idő alatt lett kész? Hányszor voltál próbálni?

A ruha úgy 2 hónap alatt készült el (de a varrónőm emellett is dolgozik, és pont ebben az időszakban rengeteget túlórázott, szóval hamarabb is elkészülhetett volna). Próbán szerintem 5x-6x lehettem.
Nyilván az ár függ attól is, hogy milyen varrónőhöz és hol megy el az ember. De még akkor is megéri szerintem, ha valamivel drágább, mint a bérlés lenne, mert olyan biztosan nem volt még másnak, és az egyén alakjához igazítva készül, kényelmi szempontokat is figyelembe lehet venni.
Az már más kérdés, hogy mit fogok kezdeni vele. 🙂

menyasszonyi ruha készítés menyecske ruha Menyecske ruha varrás

A menyecskeruháról mesélj egy kicsit! Nekem kimondottan tetszett ez a hagyományosabb stílus.

A menyecskeruhám is szintén varrattam. Nagyjából párhuzamosan a menyasszonyi ruha varrás közben. És azért ilyet választottam, szerintem az igazi menyecske ruha ilyen. Persze lehetett volna még egy kicsit hozzátenni, hogy hagyományosabb legyen, de nekem ez így megfelelt.
Ez is teljesen az én igényeimhez igazítva készült. Ebbe már merevítőt sem kértem, kényelmi szempontokból. 🙂

Egy kis frissítés:

Napokban kiderült, hogy az egyik kedves ismerősöm is készít menyasszonyi ruhákat. Nekiszegeztem három rövid kérdést hátha segít annak, aki esküvői ruha készítésben gondolkodik.

Konkrét elképzeléssel keresnek meg általában, vagy mutatnod kell ruhát az érdeklődőknek?

Mindig konkrét elképzeléssel keresnek meg. Persze általában elfogadják a véleményemet, kis trükkök, hogy kényelmesebb legyen, vagy az anyagválasztásnál.

Milyen stílust ruhát varratnak veled a leggyakrabban? Gondolom, változik ez, is akár a divat. 

Ez változó, van aki nagyon extrém ruhát szeretne, van aki hagyományosat.

Mennyiszer keresnek fel téged a ruha elkészüléséig?

Általában 4-5 alkalommal, nálam ez a jellemző.

Egy másik esküvőn láttam és fotóztam egyedi megvalósítású menyasszonyi ruhát. A ruha különlegessége, hogy nincs abroncs és a ruha első dekoltázs része ragasztással marad csak fent a menyasszonyon. A ragasztásnak köszönhetően a mély kivágás nem nyílik szét. A ruha finom vékony anyagból készült ezért remekül követi viselője alakját.

egyedi menyasszonyi ruha

ragasztott egyedi menyasszonyi ruha

Szintén ugyanezen az esküvőn fotóztam ezt a modern zöld színű  menyecskeruhát. Itt nem ragaszkodott a menyasszony a hagyományokhoz.

modern zöld menyecskeruha

Menyecskeruha tánchoz

 Rengeteg  dolgot találsz az oldalamon,  ha esküvői fotós keresésben vagy akkor legjobb helyen vagy! 

 

esküvői fotók