Modell fotózás és glamour fotózás

Modell fotózás és glamour fotózás ötletével Márton Niki keresett meg. Mit szólnék,ha csinálnánk egy glamour fotózás projektet. Többen benne lennének még kiegészítőkkel is, támogatnának miket például a Bizsu Varázs is innen Dabasról. Nagyon megörültem, mert régóta szerettem volna ilyesmit csinálni. Egész egyszerűen azért, hogy megmutassam nektek, hogy a fotózásnak nemcsak esküvői vagy rendezvény fotózás skatulyája létezik számomra. A sorozathoz mindképpen összefogás kell, csak akkor működik, ha mindenki odateszi a maga részét bele. Az elkészült fényképekkel az a célunk, hogy lásd a tudásunkat és elkötelezettségünket (nemcsak az esküvő iparon belül).

Nikivel már több esküvőn dolgoztam és megcsodálhattam profizmusát és szeretetét a sminkelés iránt. Zsuzsival is találkoztam már, volt szintén közös menyasszonyunk, láttam őt munka közben, sőt esküvő kiállításon is voltunk már közösen. Nagyon örülök,hogy a létrejött végtermék teljesen dabasi! 🙂

Glamour fotózás

Mit jelent a glamour fotózás kifejezés?

Olyan fotózási műfaj, ahol a modell szépségét emeljük ki a ruházat, ékszerek, sminkelés, fodrászat, világítás és retusálás eszközeivel. A stílus az 50-es évek végétől kezdett el igazán működni. Mára a nem hétköznapi sminkelés és frizura elengedhetetlen. Egyfajta különleges életstílust közvetít, melyet általában divat magazinokban láthatsz.

Miben különbözik modell fotózás egy portré fotózástól? 

Hagyományos portréfotózásnál ritkán használnak extrém sminket és frizurát ez a glamour fotózásra  jellemző.  Világításnál pedig szintén extrémebb stílust használunk az adott lényegi dolgot az arc vagy ruházat kiemelésére. Természetesen ettől midig el lehet térni, hiszen olyan fotó készül, amit szeretnél és megálmodtál! Minél jobban törekedünk a glamouros stílusra, annál drágább lehet az elkészült kép. Hiszen több időt vesz igénybe az előkészület és a fotók készítése is.

Modell fotózás Annával 

Készült másik két sorozatom is. Az első igazából esküvősnek készült, de egy galmour sorozat lett belőle. Valószínű egy tavaszi szépség kampányhoz fel is lesz használva. Kiemelném a virág fejdíszt, szerintem csodás.

Modell fotózás tavasz

A sorozat is vérbeli csapatmunka volt szintén Annával. Ezt egy esküvői nyílt naphoz készítettük. Itt igazi menyasszonyos képeket lőttem. Ezeket használtuk fel a reklámozásához. A nyílt nap elmúlt, de a modell fotózás képeit mégsem szerettem volna eldobni, így meg tudod nézni.

Modell fotózás dabas

Modell fotózás

A fenti képeken látható Anna már több fotózáson is részt vett, ezért gyorsan tudtunk haladni. Nagyon egyszerűen, könnyen lehetett vele dolgozni, mert több pózt és beállítást tudott magától, ez rendkívül felgyorsítja a munkát. De mi van akkor, ha hasonló fotókat szeretnél, de nem vagy profi modell? Először is nem kell megijedned. Pózokban segítek, nem ördöngös dolog. Másodszor pedig olvasd el bővebben a portfólió fotózás oldalon írtakat. Itt megtalálod az árazásomat is! Alapból nem glamour sorozattal kell kezdeni, hanem egy bevezető portfólióval. Remélem felkeltettem az érdeklődésed és megtalálod velem a saját stílusod!

Modell fotózás dabas fotobese

Modell fotózás Anna

Néhány kérdés és válasz:

  • Van néhány jó fotóm, modellnek érzem magam. Ha jól nézel ki attól még nem leszel profi, ez összetettebb dolog, hiszen az alkat mellett betanult mimika és póz sorozatokkal is kell,hogy rendelkezz.
  • Nem én nem tudok belőled is modellt faragni, hiszen alkat mellett járni mozogni is meg kell tanulni ez túlmutat rajtam.
  • Kifogástalan stílusban öltözöm.. A kifutón megrendelésre mutatnak be ruhákat divatfotózásokon. Itt nem számít. Viszont ha fotózkodni jössz hozzám, hozz több szett ruhát.

Szolgáltatók akik akik közreműködtek:

  • Smink: Márton Niki Dabas
  • Haj: Berényi-Smida Zsuzsi Dabas
  • Kiegészítők: Bizsu Varázs Dabas
  • Modell fent : Bálint Györgyi
  • Modell lent: Majoros Anna
  • Fejdísz: Lauter Ágnes – Delarosa virág és dekor Újhatyán 
  • Fotók: fotobese Dabas

Ha szeretnél magadról fotósorozatot, akkor a portfólió fotózás oldalamat látogasd meg!