Loading

Páros fotózás

Páros fotózás

Mi a páros fotózás? Mi a különbség a közös fotók és a páros fotózás között?

A páros fotózás és ehhez kapcslódó kérdéskeben fogok ötleteket adni neked itt az oldalon! Ha csak képeket nézni klikkelj ide a jegyes képek hez (nem best off válogatást, hanem sorozatokat láthatsz itt).

Általában ez az első profi fotózás közösen.

A páros fotózás értelemszerűen szerelmespárok fotózását jelenti, de nem a szokásos “Lécci készíts rólunk egy képet!” módon, gombnyomással, hanem fényviszonyok figyelembe vételével és profi fotós szakértelmével. A páros fotózás varázsa az érzelmekben rejlik, ezért a fotós feladta az, hogy azokat a pillanatokat örökítse meg, amikor a legjobban vibrál köztük a levegő. A fotózás egy tetszőleges (előre egyeztetett) helyszínen és időpontban történő találka, ahol a hozzátok csatlakozik a fotós, és megörökíti a  közösen eltöltött legszebb pillanatokat. A fotózás minimum egy órát vesz igénybe, de nem több három óránál.

A fényképezés többnyire a számotokra közös élményetek fontos helyszínén történik és a fotózás fókuszában ti álltok, de mindez nem zárja ki a közös életetek részét képező kutyus, vagy más házi kedvenc jelenlétét sem. A közös érdeklődési kör, a közös hobbi is része lehet ezeknek a képeknek, hiszen a fotózás lényege a közösen eltöltött időszak megörökítése

Esküvő előtt  szoktak ilyet és mennyivel előtte készítik?

Igen szoktak de az a jegyes fotózás, hiszen ott van már esküvői dátumotok és közösen képzeitek el a jövőt!

Az Időjárás miylen legyen?

Amikor nem esik, nem fúj a szél és nincs +40 vagy -10 Celsius, akkor általában bármikor jó. A szél mentesség fontos, a hajad nem tudom retusálni és kicserélni az összes képen. Enyhe szélben is dupla annyi fotót kell készítenem és a világítás is nehezebb.

A párom utálja, hogyha fotózzák!  Nem vagyunk fotogének.

Az egyik legtöbbször elhangzó mondat. Ilyenkor nem kell tennetek semmi mást, mint bíznotok bennem. A vizualitás az én asztalom, majd én elintézem, hogy jól mutassatok a képeken.

páros fotózás Szentendre

páros fotózás dunapart

Páros fotózásIzgulós vagyok, de a párom még inkább!

Ez a másik legtöbbször elhangzó mondat. Ne izguljatok, csak mosolyognotok kell. Én mindent meg fogok tenni, hogy ellazuljatok és jó legyen a hangulat. Az első néhány percben megtapasztalhatjátok majd, hogy csak ott kell lennetek. Ha stresszelitek magatokat (elvégre életről és halálról van szó), az sem baj, majd segítek leküzdeni.

Hol legyen?

Javaslom, hogy olyan helyen, amit tudtok magatokhoz kötni valamiért és van személyes dolog benne. Akár a megismerkedés helyszíne is lehet. Ha nincs ötlet, akkor is tudunk majd találni helyszínt a Vártól a Váci utcáig bárhol. Egyik hangulatos sorozatom Szentendrén készült. A pár itt ismerkedett meg,  Fontosnak tartom, hogy mivel két óra a páros fotózás ezért ne tervezz be több helyszínt! Időben nem fogunk így beleférni és az árazás sem tartalmaz plusz autóutakat. Természetesen egy látnivalóktól hemzsegő városközpont rengeteg lehetőséget rejt, mint például Szeged. Itt nem vagyok lusta gyalogolni hiszen egy kupacban van minden.

 • Javaslom -e az esküvő helyszínét jegyesfotózáshoz? Nem, hiszen valószínű itt itt készül az esküvői sorozat is! Természetesen kivételek vannak és találsz is a jegyes galériában ilyet! 🙂
 • Város megfelelő helyszín? Igen Több nagy és kis város kiváló ehhez. Egy egy visszatükröződő kirakat vagy nagyvárosi esti fény kiemelten alkalmassá teszi erre.
 • Erdő vagy park alkalmas erre? Határozottan! De gondolj a párodra is, akit zavarhat a fotózás és képtelen lehet elengedni magát. Margitszigetet például nem ajánlom a hétvégi zsúfoltság és tömeg miatt.

Öltözködési tippek páros fotózáshoz:

 

 • Elsődleges a kényelem.
 • Mindenképp olyan ruházatot javaslok, amiben kényelemesen, lazán érzitek magatokat.
 • Semmiképpen se vegyetek fel olyan ruhát, amit amúgy sem vennétek fel. Csak a fotózás kedvéért felvett ruhában, amiben nem önmagatok vagytok, nem fogtok tudni ellazulni. Mondjuk, én szívesen fotózok plüssmacinak öltözött párt is! 🙂
 • Egymáshoz öltözzetek szolid, harmonizáló színekkel.
 • Tornacipő lehet, de csak ha koncepció és mindkettőtökön az van.
 • A feliratos vagy emblémás pólóval, jogginggal ugyanez a helyzet.
 • Teljesen illúzióromboló, ha egyikőtök elegánsan, akár „business casual”-ban jön, a másikotok pedig kinyúlt pólóban, kitaposott edzőcipőben jelenik meg.
 • Nekem örök kedvencem a farmer, kényelmes és laza viselet tud lenni.

Sminkelési tippek páros fotózáshoz:

Nem kötelező profi sminkessel dolgoznod, de az sosem árt! Én azért szeretem a profi sminkeseket, mert ők tökéletesen el tudják dolgozni a színeket és fedni a bőrhibákat. Bár retusálni tudok, de teljesen kisminkelni nem, a páros fotózás nem is erről szól. Az esetek nagy részében fel kell készülnünk a vakus fotózásra, ezért azt javaslom, a szokásostól picit erősebben, de neutrálisan sminkelj, a „sok” nem biztos, hogy jobb:

 • alapozót javaslom az esetleges bőrhibák miatt
 • matt színek, ha lehet, a ruházattal harmonizáljon, de mindenképpen maradj önmagad
 • használj egy kicsit erőseb színeket mint amit szoktál, de ne vidd túlzásba, egy báli sminkben lehet, hogy nem mutatnál jól a farmeros párod mellett
 • púder, az arcod csillogása miatt mindenképp kell
 • rúzs lehet, de szájfény mindenképp, a csillogó ajkak mindig jól mutatnak a fotókon, feltétlen javaslom
 • amit fontosnak tartok: a kis táskában legyen nálad  tükör, ha ki kell igazítani a dolgokat.
A sminked mindenképp nézd meg természetes fénynél is! Csajoknak javasolnék egy fodrászt is az esemény előtt.

jegyes galériák fotobese

 

Kell–e vinni valamit? Személyes dolgokat vagy kedvencet vihetünk?

Igen, ha van személyes tárgyatok, például plüss. Esetleg kutya is hozható nyugodtan. A kutya például esküvő fotózásokon is fő kellék lehet. Figyeljetek oda, ha hozzátok, hogy a szállíthatóság rendben legyen, illetve innivaló mindenképp fontos a jószágnak. Nyári napokon egy ilyen fotózás 2 órát is eltarthat.

Love session

Love sessionAz E-Session az a jegyesfotózás?

Igen, az angol Engagement-session szóból jön. A rugalmas, kötöttségtől mentes sorozatot eljegyzési fotósorozatnak nevezik. Leggyakrabban valamely közös helyszíneteken csinálom, például az összeismerkedésetek helyén.

Mi a Love Session?

Ez egy egyszerű, apropó nélküli páros fotózás (egy konkrét sorozat és sztori lesz a linken). Mindenki megérdemel egy profi fotósorozatot a párjával, ehhez nem muszáj  jegyesnek sem lenni! A páros fotózás az érzelmekről szól. Ugye nektek is jó lenne?

Mennyi ideig tart?

Hozzávetőlegesen egy vagy két óra közötti időt vesz igénybe. Függ a helyszíntől, az igényektől és a kedvetektől.

Mennyi kép készül?

Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 30-50 db professzionális fotót adok át az E-Session alkalmával.

Retusálást tartalmaz az ár?

Alap retusált tartalmaz. Itt a bőrhibák eltüntetésére, enyhe korrekciókra gondolj. Apróbb toka igazítás, ha szükséges. Komplett test átalakítást, ruha fazonírozást, haj átalakítást vagy a helyszín átalakítását nem tartalmazza az ár. Azért tartom ezt fontosnak leírni, mert néha irreális vagy magasabb árkategóriás elvárásokkal találkozom.

Páros fotózás ár alap csomag

ft 40000
Páros fotózás 1.5 órában
Pest megye + Kecskemét
Min. 35 db professzionális kép retusált kép

Páros fotózás ár extra csomag

ft 50000
Páros fotózás 2.5 órában
Pest megyén kívül is a megálmodott helyszínen
Min. 55 db professzionális kép retusált kép