Loading

DeuS ex Machina – Vadulva

DeuS ex Machina – Vadulva

Elmélyült élmény volt a DeuS ex Machina Góbi Rita előadása. Azonnal áttudtam szellemülni. Az előadás mély nyomot hagyott nézőkben Laborfalvi Soós Béla hangja teljesen bejárta a termet..

Generációs táncerotika. Az erotikus tapasztalat kiapadhatatlan forrásához ugyanis ógörögök segítséggel juthatunk csak, ők találtak rá, nekik köszönhető a felfedezés.

Mitológiájuk, mint valamiféle rejtjeles térkép eligazítást adhat számunkra e forrás vitális természetéről, tapasztalhatóságáról, s tán születésünkről is. Szerelemgyerekek voltunk-e hajdanán, vagy más kényszerek, determinánsok hoztak világra minket? Önazonosság-tudatunk, világ-ismeretünk számára nem lényegtelen a kérdés: gyökereink – ha vannak még – hová kötnek minket: bűnben fogantunk-e paradicsomi földön, vagy a szépség igézetében, múlhatatlan vágyában, ama híres (olimposzi) lakomán? Általános, alázatos emberszeretetre vagyunk hivatalosak, testi vágyainkat, érdekeinket önmérsékletre bírva, vagy pedig égi és földi szerelemre, nemzésre-foganásra a természet ritmusa, rendje szerint?

Napjainkra a szerelem-forrás (az erotikus tapasztalat kérdésessé) búvópatakká lett: sose tudhatjuk biztosan, hogy az a víz, melyben épp szomjunkat oltjuk, tisztálkodunk, melynek tükrében magunkra ismerünk ugyanaz-e még, mint egykoron, vagy hólé csupán, locspocs, az olvadás csapadéka.
Utazásra hívjuk tehát nézőinket, azokat, akik szeretik az összművészeti kalandot, nyitottak zenére, táncra, s Erósz tapasztalhatóságának aktuális hiányát saját bőrükön érzik.

Táncművészek : Góbi Rita, Rózsahegyi Orsolya, Kőnig Lilla, Samu Kristóf, Sárai Rachle, Fülöp Tímea
Pantomimes: M. Kecskés András, Akrobata: Cinke Ágne,s Ének: Laborfalvi Soós Béla
Zenekar: Kovács Bendegúz, Dóczy Gabriella, Gerzson János, Pálhegyi Máté
Jelmez: Andrea T. Haamer, asszisztens: Újszászi Tünde, Fény: Szirtes Attila Dramaturg: Turai Katalin
Koreográfia: Góbi Rita

Készült: 2012