Portré fotózás – egy óra érdekes emberekkel

A portré fotózás cikktől nagyon óvakodtam. Aztán rávettem magam a fotózásra és az írásra is. Szeretem, amit csinálok ezért választottam modellek helyett olyan embereket, akik szintén nagyon szeretik azt, amit mutatok most belőlük. Talán látható is a fotókon, ki mivel szeret időt tölteni 🙂 Egy év eleji alkalomtól eltekintve nem régi anyagokból dolgoztam, hanem újakat készítettem a napokban.

Nem akartam a mai divatos „head shot”-ot készíteni sem üzleti portrét. A divatnál sokkal fontosabbnak találtam az embereket, és fontosabbnak találtam őket a megvalósítás technikájától is. Korlátozott hely állt rendelkezésre ezért a szörfdeszkás képeknél nem sok variációm marad a világítás elhelyezésére :). Erősen próbáltam az esküvő szakmát is érinteni. Hiszen rajtunk szolgáltatókon csak a másik segíthet (vagy az sem.. és sajnos ebből van több). Mégis mi értelme volt az egésznek? Remek dolog volt találkozni, csevegni mindenkivel egy kis időt! Huba meg is kérdezte mikor végeztünk, hogy szerintem gyarapított –e ez minket? Akkor még agyaltam, de miután elmentünk ebédelni átbeszéltük a tapasztalatainkat az emberekről már tudtam, hogy igen 🙂

Portré fotózás

Ervin. A windsurferünk. Civilben vállalkozó a Manu Stone ügyvezetője. Ha teheti, szörfözik. Készítettem igazi sportfotókat is róla, de most nem ez volt a cél. Úgy éreztem ezek most erős portrék lesznek. Ezekben a képekben a színeket szeretem.

Street Gábor Huba (Hubadúr) ceremóniamester. Dolgoztunk együtt többnapos rendezvényen. Régóta követem. Ő egy olyan szaki, akinek társaságától alig lehet elszabadulni (a legjobb értelemben). Akár több órát is tud beszélni esküvő témában (és bármiről azon belül). Élmény vele találkozni, minőségi cikkeiről ismerheted, melyekből akad itt nálam is amiben a „jó ceremóniamester”-ről mesél. Ő az, aki nem csak az esküvőt vezeti le, hanem a pár történetéből / sztorijából meg egy külön dalt is ír. Egy szál gitárral pedig előadja, színesítve, személyesebbé varázsolva ezzel az esküvőt.

portré fotózás Ceremóniamester portré

Buzás Eszter sminkes. Dolgoztam vele, az esküvői virágok projekten, de keveset tudtam róla. A „makeup artist” remekül teljesített modellként is. Ehhez az egész dologhoz nagyon közvetlenül és lazán viszonyult, amit utólag is nagyon köszönök neki. (Amikor azt mondtam neki, hogy nejlon lesz a fején nem hitte el.. Aztán már nevetett mikor előkerült a fólia.. 😀

portré fotózás sminkes

Búzás Eszter Sminkes

Röck Gábor zenekarvezető RBT zenekar. Itt Dabas környéken az RBT mindenképpen a dobogó tetején áll nálam, ha lagzis hangulatról van szó! Amikor velük dolgoztam, azonnal megfogtak a lazasággal és a profi zenei tudásukkal. Gábor azonnal igent mondott, nagyon örültem neki, hiszen érintett vagyok többszörösen zenész és esküvői témában én is. Egy olyan figura, akivel félórás fotózás végén már zenei mélységeket is érintettünk. Nehezen lehet tőle is elválni, ha olyanról kérdezed, amit szeret csinálni.

portré fotózás zenész portré

Miták Csaba mesterszakács. A Kulináris kultúra konyha mozgatórugója, onnan ismerheted. Volt szerencsém az esküvőjükön részt venni esküvői fotósként. Amikor nálam járt Dórival, nem értették, miért akarom portré fotózásra csábítani. Aztán elmondtam, hogy csak úgy, és reklámnak majd jó lesz 🙂

Miták Csaba mesterszakács

Az igazat megvallva, fehér hátteres üzleti portré és az igazolványkép készítés is messze áll tőlem. Sokan nem tudják a különbséget sem (az átlagemberek zöme), mi a portré fotózás, portfólió fotózás vagy az igazolványkép között a különbség.

Portré fotózás:

Több fajtája van. Néhány képből álló sorozat, jól látható arcábrázolással. A porté fotózás két fő vonulata:

  • A referenciális portré: fő jellemzője, hogy az ábrázolt személyt minden kétséget kizáróan azonosítani lehet. Egyedül szerepel a személy a képeken.
  • A művészi portrék: elsősorban az alkotó művészetét, egyfajta mondanivalót vagy akár helyzetet hivatottak megmutatni.

Érdekes lehet egy nagyobb sorozat is!

Nemcsak közeli arc vagy mellkas képekről szól. Nagyobb sorozat, több ruha, több beállítás, ez szolgáltatásom is, bővebben itt a portfólió fotózás oldalon lehet róla olvasni. Ugyancsak itt a rokon kifejezésekről is (divat fotózás vagy modell fotózás)

A szolgáltatásim árai publikusak az oldalamon, mégis sok gondolkodás után nem árazom be és nem teszem szolgáltatássá a portré fotózást. Megtehetem, hogy így marad ár nélkül, ha változna, mindenképp szólok! 🙂